Przedsiębiorca postawił się ZUS!

military

FNG
1 766
4 727

Ogłaszam plebiscyt p.t. "Co jest głupsze?". Wybieramy, czy głupsze jest:

- piętnowanie Sowy za brak solidaryzmu społecznego?
- podejście "ZUS to nie byle firma, nie oczekujmy że będzie działał dobrze"?
- przeświadczenie, że ZUS nam DAJE?
- kompletna ignorancja i mentalna komuna prowadzących?
- zacietrzewienie hot prawniczki z wypranym mózgiem?
- fakt, że Sowa chce rozpoczynać poważną i głęboką dyskusję w "kawie na śniadanie"?
- fakt, że twórcy programu zapraszają kogoś z tak ważnym problemem i dają mu 5 minut na wypowiedź, a potem spieprzaj, następny gość?

D

Deleted member 427

Guest
Kolejny, który stracił wiarę:

Eugeniusz Hnat, przedsiębiorca z Nowogardu, chce zabrać swoje składki emerytalne i wystąpić z ZUS. (...) Chcę je wpłacić na swoje konto, by na starość rzeczywiście osiągnąć bezpieczeństwo - wyjaśniał w piątek sądowi. Mówił, że jego zdaniem obecny polski system emerytalny "jest absurdalny, chory". Ma więc obawy, czy w ogóle starczy pieniędzy na jego emeryturę. Dlatego wikła się w taki proces.

Gazownia --> Przestał wierzyć w ZUS, chce się całkiem wypisać

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
A Wybiórcza kłamie że Hnat jest pierwszym, który walczy z ZUSem.. Wszak Sowa jest w KNP, więc nie wypada o nim wspomnieć..

matiej

The Member
71
23
@dataskin Przecież piszą o Sowie, ogarnij się. Nawet nie przeczytałeś, a się czepiasz.
- Takie procesy pokazują, że ludzie powinni być edukowani, na czym polega system - uważa Mordasewicz. - I nie powinien on być zbyt często zmieniany. Bo ludzie oczekują stabilności. Inaczej tracą poczucie bezpieczeństwa.
To mnie rozjebało, ludzie oczekują, że przestaniecie ich okradać i robić w chuja!

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
@dataskin Przecież piszą o Sowie, ogarnij się. Nawet nie przeczytałeś, a się czepiasz.
To mnie rozjebało, ludzie oczekują, że przestaniecie ich okradać i robić w chuja!
Czytalem ten artykul rano i jestem przekonany ze tego fragmentu tam nie bylo, a sam artykul byl duzo krotszy

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
Były przedsiębiorca postawił się urzędowi skarbowemu.
13040974_499656873556750_5804641316876102258_o.jpg

Do góry Bottom