Protest przeciw ACTA - czy ktoś się wybiera?

OP
OP
sierp

sierp

to ja :-)
577
305
Można wykorzystać:

1328104402_by_sierp_500.jpg

420238_361975570498392_100000578550739_1347540_1936680829_n.jpg

C

Cngelx

Guest
Widzę, że zainteresowanie jest więc zamówię więcej niż to zainteresowanie wynosi (najwyżej będę miał czym wytapetować sobie pokój :D).

Wzór to:
A3.JPG

OP
OP
sierp

sierp

to ja :-)
577
305
Rząd chyba używa broni klimatycznej...
Przy 15 stopniach mrozu na pikietę w Sosnowcu przyszło dzisiaj może z 50 osób. Głównie młodzi kibole, gimbusy i paru gapiów. Nawet przechodniów było niewielu, a to centrum miasta.
Pełny spontan - ludzie gadali przez mikrofon co popadnie, krzyczeli (mimo niechęci organizatorów do przekleństw) "jebać ACTA!", sam też trochę powiedziałem do mikrofonu :)
Choć jakoś ci organizatorzy mało radykalni - np. gość gadał, że w sumie też jest przeciw piractwu :-(

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
sierp napisał:
krzyczeli (mimo niechęci organizatorów do przekleństw) "jebać ACTA!",

No to pełna kultura.
U mnie dominowały teksty w stylu: "Donald ty cwelu, skończysz w sopockim burdelu", "Donald łobuzie, wsadzimy ci chuja w buzie", "Donald Tusk - chuj Ci w mózg" i jeszcze jedna perełka zrodzona na pełnym spontanie przez jakiegoś ziomka: "Donald pedale, wykąpiemy cie w ..yyy... kakale!".
Czysta furia i ogień. Me gusta. :cool:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja coś czuję, że znienawidzony Donek jest przeznaczony "do odstrzału" przez siły wyższe. Tyle że ten co jest przeznaczony by na tym ma skorzystać jest gorszy. Bo dziś najgorsza zaraza jest w schetyniarni, palikociarni, pawlaczarni i napieralszczyźnie. A to oni mogą skorzystać.

RiGhT_WiNg

Schizoid
233
44
Na demonstracji w Poznaniu 02.02.2012 psiarni więcej niż demonstrujących, trasa przemarszu szczelnie zastawiona, nawet gdzieś zauważyłem samochód labolatorium kryminalistycznego (!). Po oficjalnej imprezie spisywali kogo popadnie (najczęściej wystarczyło mieć szalik lub/i kaptur). Jak wracaliśmy z demonstracji to wsiedliśmy w nie ten tramwaj lądując prosto pod siedzibą PO gdzie znajduje sie przystanek. Wokół pusto, tylko nasza trójka. Po chwili z suki zaparkowanej pod PO policja pstryka nam fotki (nie mieliśmy zasłoniętych twarzy etc.). Inwigilacja jak u Orwella...

@Oreł
Ulotki rozdaliśmy (głównie wśród szalików, wykazywali największe zainteresowanie).

@kawador
Nie siej defetyzmu że festyn. Poza tym chyba byłeś tylko na niewielkiej części imprezy pod siedzibą PO. Momentami bywało gorąco (PKP, Urząd Wojewódzki, komisariat policji na Mickiewicza).

Poza tym gościem robiącym fotki z policją byłem chyba ja :)
Zauważyłem że jest tam dużo młodych, wystrachanych ludzi. Próbowałem z nimi gadać, że nie warto robić za marne pieniądze, że są sługami tego systemu etc. A na końcu walnąłem sobie z nimi fotkę, chciałem ich zdenerwować :)

UWAGA APEL!

Na 11.02.2012 zapowiadana jest kolejna demonstracja. Jeśli Krzysio (lub ktokolwiek inny) dałby radę przygotować ulotki na temat: Tor, Darknet itp. to mógłbym je wydrukować i rozdać podczas demonstracji. Sam nie zaprojektuję ulotek, mam antytalent plastyczny.

Wykorzystując zamieszanie wywołane ACTA opowiadałem kompletnym laikom informatycznym o Torze, I2P, Bitcoinie. Zainteresowanie było :) Odnoszę wrażenie, że ludzie teraz poszukują "bezpiecznych" metod "piracenia". Idealna okazja do promocji kryptoanarchii i narzędzi.

72o

New Member
95
3
ulotka 1, 10x21

ulotka 2, 10x21

wlepa, 10x10

Tak na szybko, więc jak ktoś ma jakieś sugestie, to słucham - później poprawię. Jak znajdę chwilę, to porobię więcej ulotek, plakatów, wlepek, itd. Mogę też trochę wydrukować (w drukarni), ale: 1) ktoś inny musiałby roznosić, 2) przydałyby się dobre hasła i teksty.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ja doceniam wkład, ale uważam, że ta środkowa konstrukcja jest chybiona. To się nie dyskutuje o tak trywialnych sprawach, tu się dyskutuje o własności dzieci i skuteczności działania poprzez mordowanie rodzin i dzieci naszych przeciwników. Jak ktoś chce podyskutować o podatkach, aferach i ZUSie, to się pod adresem libertarianizm.net nic takiego nie znajdzie.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
No właśnie. "Puste kasy w ZUS", też coś, może jeszcze w PKP? XD

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
72o napisał:

Uważam, że należy porzucić stylistykę trupich czach itp, jeśli chce się trafić z ideami anty-IP do mas...
Piractwo należy pokazać jako coś pozytywnego a to jest znak niczym "UWAGA: wysokie napięcie".

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
A ten wzór wyjdzie za drogo na drukarce i nie wiem czy nie narazi właściciela forum na jakiś nalot ("dostaliśmy zawiadomienie, że wspiera pan piractwo, hazard i pedofilię").

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Zainspirowany ulotką z drutem kolczastym 72o, popełniłem taki szkic propagandowy.

17pxfb.jpg

Może ktoś wykorzysta do czegoś. :)

Jakby ktoś potrzebował, plik w najwyższej rozdzielczości bez napisu na tablicy (można wymyśleć coś własnego) :D
http://i41.tinypic.com/dr3vnk.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ja bym nie walił wszystkiego dużymi literami tylko duże i małe. I nie boldem.

Co do części kryptoanarchistycznej:
Zamiast szyfrowanie (GPG, TC) -> szyfruj maile GPG, szyfruj komunikator OTR o dyskach nic nie wspominać, bo to jest inny temat.
Z sieci anonimowych nie wymieniać GNUnet. Nie dla tego że zły ale dla tego, że za mało popularny w pl. Wystarczy "święta trójca": Tor, I2P i Freenet.
O sieciach kratowych, VPN, proxy, Gargoyle, JanusPA, FreedomBOX nic nie wspominać. Sieci kratowe dopiero ludzie tworzą, Gargoyle z Torem działa na <1% routerów i jest dla znawców (jeszcze były problemy z wyciekami DNS - tak że wersja bezpieczna dopiero będzie za jakiś czas), JanusPA padło a VPN+proxy nie uderzają mocno w wielkiego brata.
Open Transaction też lepiej nie. Ja wprawdzie uważam, że ten projekt jest 100 razy ważniejszy od Bitcoin ale musi być do tego inna niezależna implementacja (np. Java) i popularność. To dla na dziś bardziej dla biznesu a nie dla maluczkich. Dla maluczkich Bitcoin..

Propozycja (w nawiasach opcjonalnie małymi literami pod spodem nazwy lub tematu i nazwy):

- szyfruj maile GnuPG (gnupg.org , gpg4win.org)
- szyfruj komunikator OTR (cypherpunks.ca/otr)
- korzystaj z anonimowych sieci:
-- Tor (torproject.org) i komunikatora TorChat
-- I2P (i2p2.de)
-- Freenet (freenetproject.org)
- używaj anonimowych płatności Bitcoin (bitcoin.org)

To wystarczy... bo co za dużo to...

I jak linki do nas to może dowalić QR-Code z bezpośrednim linkiem na "Fuck the system"

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Jak wystarczy miejsca to dodać:
- używaj wyszukiwarek, które szanują Twą prywatność.
-- StartPage (startpage.com/pol)
-- IxQuick (ixquick.com/pol)
-- DuckDuckGo (ddg.gg)

Do góry Bottom