Prawdy życiowe socjalistów.

Brehon

Well-Known Member
555
1 486

military

FNG
1 766
4 727
Rozmawiam ze znajomym który ma się za zadeklarowanego przeciwnika lewicy - i tenże znajomy, prawak z zamiłowania, wielbiciel organizacji typu ONR, mówi że "libertarianizm jest idiotyczny, bo wolny rynek oznacza, że przetrwają najlepsi - a co z tymi, co sobie nie radzą?". Po prostu mnie trzęsie jak gościa słucham, choć generalnie jest to miły chłopak i go lubię. Już nawet nie wiem, jak z nim rozmawiać, bo ZAWSZE kończy się na "a co będzie z tymi, co sobie nie radzą?". Choćbym próbował dotrzeć na tysiąc sposobów - od "przed socjalizmem jakoś żyli", przez "rząd przejął rolę organizacji charytatywnych, tylko że działa gorzej", po "to nie twój interes - nie wtrącaj się do ich życia". Nic nie dociera. "Ludzie będą umierać na ulicach". Ot, prawica.

Mój wniosek jest taki: skurwysyni zawsze potrzebują jakiejś wymówki do trzymania ludzi za mordę, bo się tego po prostu wstydzą nawet przed sobą.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Rozmawiam ze znajomym który ma się za zadeklarowanego przeciwnika lewicy - i tenże znajomy, prawak z zamiłowania, wielbiciel organizacji typu ONR, mówi że "libertarianizm jest idiotyczny, bo wolny rynek oznacza, że przetrwają najlepsi - a co z tymi, co sobie nie radzą?". Po prostu mnie trzęsie jak gościa słucham, choć generalnie jest to miły chłopak i go lubię. Już nawet nie wiem, jak z nim rozmawiać, bo ZAWSZE kończy się na "a co będzie z tymi, co sobie nie radzą?". Choćbym próbował dotrzeć na tysiąc sposobów - od "przed socjalizmem jakoś żyli", przez "rząd przejął rolę organizacji charytatywnych, tylko że działa gorzej", po "to nie twój interes - nie wtrącaj się do ich życia". Nic nie dociera. "Ludzie będą umierać na ulicach". Ot, prawica.

Mój wniosek jest taki: skurwysyni zawsze potrzebują jakiejś wymówki do trzymania ludzi za mordę, bo się tego po prostu wstydzą nawet przed sobą.

Po likwidacji bariery (jaką stwarza stawka minimalna) opłacalnej produktywności, która jest warunkiem zatrudnienia - nie muszą sobie radzić tak samo jak najlepsi i zarabiać tyle samo - z tym, że będą otrzymywać mniejsze wynagrodzenie. Jak to ich nie zmotywuje do radzenia sobie lepiej - to będą zarabiać mniej - czyli NIE NIE i jeszcze raz NIE - nie możemy pozwolić na taką niegodziwość
u-ulu.gif
nie można tak zwyczajnie pozwolić, aby jedni zarabiali mniej a drudzy więcej - to nie takie proste i twój kolega miał racje - to utopijne założenia.

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Już nawet nie wiem, jak z nim rozmawiać, bo ZAWSZE kończy się na "a co będzie z tymi, co sobie nie radzą?".

Trzeba odpowiedzieć: "Pomogą im ludzie dobrej woli, podobni tobie, tak jak ty zatroskani o dobro bliźnich" ;)

Ostatnia edycja:

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Zawsze bedzie można sie samemu odjebac z taniego legalnego chińskiego gnata, jesli ktos nie bedzie sobie radził. Nie ma piekła nie ma nieba nie ma pieniędzy to i tak nie wart żyć.

D

Deleted member 4476

Guest
Ale przynajmniej komentarze są w miarę dobre, w Polsce takich nie ma.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
LPP okradło 38 milionów Polaków?
Jeśli okradniemy sąsiada, zostaniemy nazwani złodziejem. Jeśli okradniemy 38 milionów sąsiadów, okaże się, że jesteśmy "przedsiębiorczy". Decyzja o przeniesieniu się do celów podatkowych za granicę, bez realnej zmiany modelu działalności, jest niczym innym, niż legalnym oszustwem.

http://maciejkowalski.natemat.pl/87497,lpp-okradlo-38-milionow-polakow

Chyba za dużo tych wolnych konopi pali...

D

Deleted member 4476

Guest
W komentarzach dyskusja z autorem:
-O jednym tutaj zapominamy. Ze firmy, ktore prowadza interes w Polsce sa okradane! Widocznie LPP miało juz tego dość.
-Przez kogo konkretnie? W porównaniu do Europy Zachodniej mamy NISKIE PODATKI.

https://www.facebook.com/bojkotreserved
Jak wczoraj rano widziałem ich profil, mieli 700 lajków. Wydawało mi się, że to dużo, ale teraz mają już 5 razy więcej.
Typowe dyrdymały lewaków w komentarzach, "nie chodzi tylko o zyski", "są ważniejsze rzeczy niż pieniądze", ale jakoś bardzo im przeszkadza jak nie mogą położyć łapy na tych nic nie znaczących pieniądzach. I to sami z siebie, za darmo, piszą "ludzie", których mijamy codziennie na ulicy, żadni TW. Będzie dużo roboty na jesień.
Na profilu https://www.facebook.com/Reserved też pełno śmieci
"Fajne, ale nie kupię , bo mnie jako Polaka robicie w konia na podatkach:)" - a ja się chyba właśnie wybiorę, chociaż nigdy tam nie kupowałem

Jakaś Władza Rad też o tym pisze, o czym z triumfem donoszą komuszki wspierające akcje
http://www.1917.net.pl/node/18422

Ostatnio edytowane przez moderatora:

noother

Active Member
109
185

Prawdziwa kopalnia lolconentu :). Pierwszy z brzega:

Otóż zasada jest prosta: spożywasz obiad w restauracji - płacisz za niego rachunek. To taka analogia: robisz kokosy w kraju A (dzięki systemowi wprowadzonemu i utrzymywanemu przez kraj A) - płacisz podatki w kraju A. Prosta, ale jednak zbyt trudna dla skorwiniałych matołków.

Wydaje mi się, że gdzieś już słyszałem coś w podobnym stylu, że to urzędnicy pozwalają zarabiać wydając pozwolenia .

Dobrze, że się podpisują imieniem i nazwiskiem - na dzień sznura będzie jak znalazł.

Execute_346_Stalins_resolution.jpg

D

Deleted member 4476

Guest
Sznura nie starczy.

EDIT
Już 6800 lajków

"No i dobrze, ze zabieraja, kazde panstwo utrzymuje sie z podatkow. I tak placimy mniej w stos. do PKB niz sasiedzi."

Ostatnio edytowane przez moderatora:
OP
OP
N

nowy.świt

Guest
https://www.facebook.com/Reserved

Karolina Janusz Zgadzam się w 100 %, rzeczy fajne ale to nie wszystko, 19% to chyba nie jest wielki problem dla takiej Firmy jak LPP ale jak mamy zmienić cokolwiek w społeczeństwie, czy Naszym systemie społecznym, zadbać o cokolwiek i poprawić jak polska firma, która tutaj powstała, rozwijała się i zdobywała popularność i zainteresowanie klientów ucieka od płacenia podatku, olewając Kraj, ludzi którzy tutaj żyją i kupują, bo tak naprawdę poza zyskiem nic nie ma znaczenia. Tak więc mimo iż odwiedzałam regularnie...teraz NIE DZIĘKUJĘ.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Ja bym tym lewakom poobniżał stypendia, zasiłki, dotacje, czy z czego tam żyją, w imię walki z żądzą zysku.

Do góry Bottom