Prawdy życiowe socjalistów.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
1526930_675901962432427_840575786_n.jpg

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
BloodUponThSnow!: w usa powstalo dzieki US Army?
BloodUponThSnow!: nawet internet
child_prodigy: loodUponThSnow!o wymień je
fetka_v.:
jp child, ale ty masz misje, ja juz dawno odpuscilabym na twoim miejscu
child_prodigy: Pewnie Telewizor
child_prodigy: Radio
child_prodigy: Samochód
BloodUponThSnow!:
dzieki ktgoremu możesz nas "oświecac"
child_prodigy: Samolot
child_prodigy: wszystko państwo no
child_prodigy: :d
child_prodigy: loodUponThSnow!bzdura
child_prodigy: człowieku
child_prodigy: Internet jak był wojskowy
amaranta&:
wzgledne zrównanie było
child_prodigy: był małą siecią
child_prodigy: to prywatna inicjatywa
BloodUponThSnow!:
ulia_90a tak mi sie powiedziało... trochę zacyniłem
icon_cool.gif

child_prodigy: stworzyła internet
child_prodigy: takim jakim jest dziś
child_prodigy: policz dziś
BloodUponThSnow!:
armia amerykańska
child_prodigy: servery prywatne
BloodUponThSnow!:
niech będzie
child_prodigy: a państowe
child_prodigy: sam YT _prywatny portal
child_prodigy: ma więcej miejsca niż wszystkie rządowe servery razem wzięte
child_prodigy: meyer
child_prodigy: idź spać
BloodUponThSnow!:
*strony
BloodUponThSnow!: wojsko amerykanskie
BloodUponThSnow!: samochód
BloodUponThSnow!: powstał bo wynalazca mogl spokojnie pracowac

child_prodigy: loodUponThSnow!internet to była kwestia czasu
BloodUponThSnow!: bo panstwo zapewnilo mu bezpieczennstwo
child_prodigy: aha i pańśtwo mu gwarantowało
BloodUponThSnow!:
drogi
child_prodigy: O ja pier
child_prodigy: dole

military

FNG
1 766
4 727
http://natemat.pl/89739,biznesmen-w...ne-umowy-co-na-to-zus-nielegalne-i-nieetyczne

Nie czytajcie komentarzy jeśli nie chcecie, żeby skoczyło wam ciśnienie. Lewackie... nie wiem nawet jak nazwać te istoty - w każdym razie można odnieść wrażenie, że cytują suchary z wątków taki jak ten. "Nie mieszkasz na bezludnej wyspie", "nie podoba się to do widzenia", "bez państwa nie zdobyłbyś wykształcenia" i inne kwiatki.

Jak dobrze, że ci kretyni z wypranymi mózgami podpisują się imieniem i nazwiskiem. Krzysio robi już listę?:)

Hitch

3 220
4 877
Sytuacja, w której ktoś prywatnie zapewnia biednym lepsze warunki życia niż państwo. Taniej i bez defraudacji miliardów :)

A farmer zamiast się konsultować z siksami powinien podjechać paką po takich żebraków, tak jak w USA podjeżdża się po Meksykanów :)

military

FNG
1 766
4 727
Sytuacja, w której ktoś prywatnie zapewnia biednym lepsze warunki życia niż państwo.

I to jest złe z jakiegoś powodu? Bo urzędnicy są smutni i czują się niepotrzebni?

Pierwszy raz spotykam się z takim określeniem i trochę mi zabiło ćwieka. To już jest szumlewiczowy poziom debilizmu - nie pomagać, to państwo ma pomagać.

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Co to kurwa jest dumping socjalny?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dumping_socjalny
Główne skutki tego rodzaju sytuacji to wyzysk pracowniczy, a także zagrożenie dla uczciwych przedsiębiorców, gdyż koszty ich działalności zawsze będą wyższe od tych, stosujących dumping socjalny (fikcyjne umowy o pracę, gdzie oficjalne wynagrodzenie i czas pracy daleko odbiegają od tych faktycznych), nawet jeśli ci drudzy mieliby płacić wysokie kary za te praktyki.
z wiki.

Cała opowieść była dłuższa, ja wziąłem tylko esencje, padło tam o ubezpieczeniach płacy minimalnej podatkach itp.

Sytuacja, w której ktoś prywatnie zapewnia biednym lepsze warunki życia niż państwo. Taniej i bez defraudacji miliardów :)
A farmer zamiast się konsultować z siksami powinien podjechać paką po takich żebraków, tak jak w USA podjeżdża się po Meksykanów :)
On się nie konsultował, przypadkiem wdał się w dyskusje.
Poza tym, co jakiś czas przygarnia do siebie ludzi co nie maja za bardzo gdzie się podziać i mogą u niego przetrwać trudny czas, bez zbędnych zobowiązań.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
OMG, a zobaczcie na link poniżej w tym dumpingu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyścig_na_dno
Wyścig na dno (z ang. Race to the bottom) jest terminem określającym fenomen stałego pomniejszania świadczeń społecznych wywołanych wymuszonym przez międzynarodową konkurencję stałym obniżaniem podatków. W długim okresie ma to prowadzić do rosnącej biedy i przemieszczaniem się osób z nizin społecznych do krajów które jako ostatnie nie ograniczały świadczeń społecznych, a w rezultacie zmuszając nawet te kraje do zniesienia ich.

Te teorie są chyba tworzone przez przybyszów z jakieś alternatywnej rzeczywistości.

Do góry Bottom