Podziel się zażenowaniem

D

Deleted member 6852

Guest
Agata MaksymilianaToday at 2:26 PM
Polacy to jednak pojebany naród, jestem w Auchan i są T Ł U M Y ! ! !
Koszyki wypchane po brzegi
Półki sklepów puste
Ja pierdole...
______
CiekToday at 3:37 PM
Starasz się ustalić czemu ci się ruchać nie chce?

MaksymilianaToday at 3:38 PM
Ginekolog prosił aby zbadać poziom hormonów bo od listopada nie miałam okresu

______

MaksymilianaYesterday at 10:53 PM
Jakby jej nie było
To chuj mu w dupe i bym sprzedała
byle by spadał mi z oczu
ale ona stała
@mikioli Dosłownie wybuchł
Menadzerka podeszła, powiedziała moje imie no i się zaczęło

mikioliYesterday at 10:55 PM
W sumie cię uratował
@Maksymiliana Mogła byś w Auschwitz pracować

MaksymilianaYesterday at 10:56 PM
Jako kto niby w tym Auschwitz

mikioliYesterday at 11:01 PM
@Maksymiliana Jako służba pomocnicza
Jesteś z tych ludzi co niby nie ale jakby kazali to by zabiła...

Potem by było wykonywałam tylko rozkazy
Nie chce się wierzyć, że teksty kobiety ....
....

D

Deleted member 6852

Guest
Problem z kapitalizmem polega nie tylko na tym, że ufundowano go na społecznej niesprawiedliwości. Na ten „grzech pierworodny” można by jeszcze (choć z odrazą) przymknąć oko. Można by to zrobić, gdyby kapitalizm był przynajmniej funkcjonalny albo stabilny, ale tak niestety nie jest.

/.../

Problem tylko w tym, że jeśli pozwolimy mu działać wedle jego naturalnej, wolnorynkowej logiki, to niechybnie zamieni się w potwora.

/.../
W kapitalizmie nie ma nic dobrowolnego – jest w nim tylko ekonomiczny przymus pracy dla ogromnej większości ludności świata, czyli dla tych, którzy nie są właścicielami kapitału.

D

Deleted member 6852

Guest
Kapitalizm jest zbudowany na złudzeniach, marzeniach, łzach i wyzysku, tych którzy w niego zawierzyli. Jest to system, który nierównowagę społeczną ma wpisaną w wewnętrzną mechanikę swojego funkcjonowania. Przede wszystkim gwarantuje zachowanie i zakonserwowanie stanu istniejącego. Bogaci w kapitalizmie stają się jeszcze bogatsi, ponieważ mają korzyści z posiadanego kapitału, a system im gwarantuje nie tylko ochronę i możliwość posiadania własności, ale przede wszystkim dba o to, żeby mogli pomnażać, to co posiadają. Sprzyjają temu m.in. takie pomysły jak podatek liniowy i innego rodzaju sposoby, przerzucania kosztów utrzymania państwa z całości społeczeństwa na biedną większość. W ten sposób kapitaliści są prawdziwymi beneficjentami systemu, albowiem w stosunku do „udziału w konsumowaniu tortu”, niewiele dokładają się do kosztów jego wytworzenia.

/...../

Niestety nie ma możliwości w żaden sposób spowodować, żeby kapitalizm był mniej krwiożerczy, albowiem wyzysk człowieka przez człowieka, jest po prostu jednym z elementów kontroli, na której się cała kapitalistyczna piramida opiera. Przemoc to druga twarz kapitalizmu, przy czym ma ona kilka masek. Dla tych, co mają ssanie w żołądku – wystarczy czasami rzucić kilka groszy, które w przyszłości się im wiele razy odbierze, jednakże przez czas potrzebny do umocnienia władzy systemu nad masami – establishment ma to, co jest mu potrzebne – władzę polityczną.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055

Jedyna rzecz, która mnie zażenowała to komentarze pod filmikiem. Widzę, że temat rasy staje się coraz większym tabu w internecie. Ale o ile wcześniej było to sprawką zlewaczałej chmary rasistów to teraz przyłączyła się do nich sprawaczała chmara rasistów.
Jak dla mnie normalna dziewczyna, może nieświadoma wojny ideologicznej jaka toczy się w internecie. Zrobiła sobie test DNA i nie wyszło nic ciekawego. Ot, pochodzi stąd gdzie teraz mieszka. Nie pojawiło się w wynikach nic interesującego, co by mozna poddawać dalszej analizie czy rozważaniom. I tyle. W żadnym momencie nie odczułem, żeby była w jakiś sposób zażenowana swoim pochodzeniem, czy żeby przyjmowała postawę przepraszającą za swoją "białość". Może coś przeoczyłem?

D

Deleted member 6610

Guest
Protest przedsiębiorców.

Komentarze :

~Tomek- 22 min temu
Przedsiębiorcy mają się dobrze!!! ja mieszkam w 40 tyś. mieście na południu Polski i nie słyszałem aby jakakolwiek firma u nas upadła, dalej wożą się wypasionymi mercedesami czy audicami. A tanajno to kolejna wsza jak palikot czy petru to mąciciel który wykorzystuje obecne czasy.

~poll- 5 min temu
Każdemu bez maseczki 30 000 kary bez wyjątku .Może wtedy znajdą pieniądze na utrzymanie firm .

~WOLNA EUROPA- 10 min temu

Ja zrobiłbym z tymi oszołomami porządek . . . Tylko wywieźć ich do lasu odległego 50 km . , spałować i w nocy puścić wolno - tak robiła MO w latach komuny . Dlatego za komuny milicja miała " respekt " . .

~Robert- 24 min temu

Miałem Konfederację za mądrzejszych ludzi ale to zadymiarze jak KODowcy

D

Deleted member 6852

Guest
Skąd wiesz, że ciężko i w nieciekawej?
Niech ci nie będzie szkoda. Może utrzymywanie partnerki sprawia im przyjemność. Stać ich na ten luksus. Ich wybór. I mają do tego prawo.
Ja też bym nie chciał żeby moja pracowała, ale
nic nie mogę zrobić.Chce i pracuje.Udało mi się tylko
przekonać ją do tego jak dzieciaki były małe
tzn. nie pracowała wtedy i poszła do pracy
dopiero jak starszy chodził do piątej klasy
a młodszy to trzeciej klasy podstawówki.

The Silence

Well-Known Member
434
2 603
waF5Ys1.jpg

D

Deleted member 6852

Guest
~Robert- 24 min temu

Miałem Konfederację za mądrzejszych ludzi ale to zadymiarze jak KODowcy

WOLNA EUROPA- 10 min temu

Ja zrobiłbym z tymi oszołomami porządek . . . Tylko wywieźć ich do lasu odległego 50 km . , spałować i w nocy puścić wolno - tak robiła MO w latach komuny . Dlatego za komuny milicja miała " respekt " . .
Co za idiota to napisał?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 753
Tylko pozazdrościć władcy Białorusinom.
Moim zdaniem Łukaszenko to najlepszy prezydent ze wszystkich krajów Europy. Ja to już zauważyłem na początku tego wieku, jak ten zaczął skutecznie likwidować (częściowa odjebka) agenturę gryndera Sorosa i niedopuścił do majdanu na Białorusi, robiąc wokół ambasady USA wykopki, czyli roboty kanalizacyjno-drogowe połączone z chwilowymi zanikami energii.

Do góry Bottom