Podziel się zażenowaniem

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514
Jaki zły sygnał? Kondominium się nam przecież tak ładnie rozwija!

Jak nie ma kapitału wielkiego (korporacje, duże firmy) stworzonych przez tubylców....

to oznacza, że albo są za tępi (np. trudno oczekiwać aby w afryce w regionach gdzie dominuje średnia IQ 78 - powstawały konkurujące na równi firmy z zagranicznymi), albo ktoś ich tłamsi i daje przywileje większe kapitałowi zagranicznemu (a ja nie popieram przywilejów ani dla zagranicznego ani dla tubylczego)

Tyle że Polska tak znacząco nie odbiega inteligencją od Niemiec np czy Belgii - więc przyczyn raczej bym upatrywał w uprzywilejowaniu kapitału zagranicznego (a to już jest przemoc wobec mnie, bo mam obywatelstwo tego zjebanego kraju i jest na mnie nagonka - taki przynajmniej wniosek wyciągnąłem z kolegą, który miał też działalność na pewien okres)

tolep

five miles out
8 581
15 481
Co ciekawe, Biedronka, Eurocash i Żabka wywodzą się od tego samego faceta (Mariusza Świtalskiego, zdaje się osobistego przyjaciela Michalkiewicza).

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Czyli krótko, jakiś Polak stworzył firmę, rozwinął ją i sprzedał z zyskiem, jeśli ktoś sądzi, że ten przedsiębiorca zrobił źle osiągając dla siebie korzyść, bo sprzedał komuś JEGO WŁASNE DZIEŁO to jest komuszym odpadem i trzeba mu obciąć język, by nie zarażał innych zamordyzmem.

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514
Czyli krótko, jakiś Polak stworzył firmę, rozwinął ją i sprzedał z zyskiem, jeśli ktoś sądzi, że ten przedsiębiorca zrobił źle osiągając dla siebie korzyść, bo sprzedał komuś JEGO WŁASNE DZIEŁO to jest komuszym odpadem i trzeba mu obciąć język, by nie zarażał innych zamordyzmem.
Obetnij sobie lepiej łeb albo nauczyć się czytać ze zrozumieniem.

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514
Dyskusja z rurkowcem na FB:

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Ej, Antek, patrzaj tylko, Rurek poszedł w modę-brodę.

11150748_1012870098732719_4220963991852420699_n.jpg

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
W sumie lepiej jak postawią te 260 000 mieszkań, niż wydadzą na swoje uzbrojenie. Czym mniejsze wydatki na psiarnie, armie i zbrojenia tym lepiej. Ciekawe, czym się będą bronić, przed wkurzonymi obywatelami, kiedy nastanie dzień sznura.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Czyli wolicie tanie mieszkania z wielkiej płyty,które szybko zaczną się rozpadać, zamiast helikopterów, które po upadku państwa przejmą je prywatne agencje obronne?:D

Do góry Bottom