Podziel się zażenowaniem

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728

To miało miejsce w Naddniestrzu. Jest to normalny prawosławny egzorcyzm, czyli wypędzanie demona. To nie jest wersja h/c, tylko light, bo w wersji h/c ma miejsce deptanie i skakanie po łbie nieszczęśnika. Prawosławne popy w ostatnim czasie, często stosują egzorcyzm wobec drobnych jumaków, zamiast zgłaszać sprawę na policję (tak będzie w ankapie), ale zdarzają się przypadki stosowania tej terapii wobec schizofreników i epileptyków.

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514
To miało miejsce w Naddniestrzu. Jest to normalny prawosławny egzorcyzm, czyli wypędzanie demona. To nie jest wersja h/c, tylko light, bo w wersji h/c ma miejsce deptanie i skakanie po łbie nieszczęśnika. Prawosławne popy w ostatnim czasie, często stosują egzorcyzm wobec drobnych jumaków, zamiast zgłaszać sprawę na policję (tak będzie w ankapie), ale zdarzają się przypadki stosowania tej terapii wobec schizofreników i epileptyków.
dzięki krzysiopedio.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Ciekawe kiedy zaczną w ten sposób leczyć pederastię? ;) Ostatnio cerkiew ruska rośnie w siłę, a prosty lud wymaga widowiska, więc to jest możliwe. Wtedy to dopiero będą jaja, bo prawosławne obrzędy czasami są ciężkie z natury.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Ten ksiądz wygląda na ciężkiego z natury.
No bo musi mieć masę. Gdyby nie miał właściwej masy, to musiałby wziąć pomoc. Etap w którym pop jedzie na nieszczęśniku, czyli poskramianie demona, nie wymaga masy, bo można ciągnąć za uszy i anglezować. Natomiast etap wypędzania demona, czyli wydeptywanie demona z nieszczęśnika od stóp do łba, co przypomina opróżnianie jelita z barana na kiełbasę, wymaga już masy.

Ostatnia edycja:

Antoni_Rzodkiewka

Well-Known Member
266
514
11036757_10153341928563416_5320371335952028825_n.jpg

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Co w tym złego?
- Śmiech to zdrowie, a chcąc być zdrowi musimy dbać o dobry nastrój. Dlaczego czyjaś śmierć ma w tym przeszkodzić?
- Miłość to również wyrozumiałość. Z pewnością babka nie ma fochów do wnuczki. Jeżeli ją kochała, to z pewnością (tam na górze) jest szczęśliwa na widok szczęśliwej wnuczki.

Dlatego skończmy z tym rozpamiętywaniem. Ten wytwór cywilizacyjny to zło. Ja osobiście nie chcę nieba ani innego chujstwa, a jak już jest to... nie chcę widzieć płaczących rodziców albo kogoś innego. Przecież to żałosne. Mają wódkę pić, schaby wpierdalać, ruchać, kochać - skoro żyją i jeszcze mogą! A nie smuty walić. I dlatego otwarcie powiedziałem. Ja na pogrzebach swoich bliskich nie zamierzam walić smut. Jak coś mnie rozbawi to parsknę śmiechem i nie widzę w tym nic złego. A jak będę chciał zrobić psikusa - to swojej matce wsadzę papierosa do buzi. Zawsze paliła, dlaczego ma na swoim pogrzebie nie palić? Ludzie powinni radośniej podchodzić do śmierci. Szczególnie katolicy i inni wierzący w raj po śmierci.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ludzie powinni radośniej podchodzić do śmierci.
Zasadniczo racja, ale na mój rozum, to ludzie nie płaczą z powodu śmierci jako takiej, czy tam z powodu pójścia do piekła/nieba, tylko z powodu tego, że kogoś stracili, ktoś ich opuścił i jest to nieodwracalne - według mnie, to kawał dobrego powodu, żeby chociaż przez chwilę być zajebiście smutnym. W miłej atmosferze pochlać na stypie to można jeśli zmarła schorowana, 85-letnia wdowa, która odchowała gromadkę wnuków, bo takiej to się tylko polepszyło po śmierci i każdy miał okazję z nią pobyć na ile miał ochotę, ale ciężko znaleźć jakiś pozytyw i podchodzić radośniej do sytuacji, gdy umiera w wypadku 12-latek.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Ciekawe, za ile dzieci będzie można kupić w akapie taką chatę...

Bonus do żenady, najlepiej oceniany komentarz:
haha, ciekawe ile polskich kobiet ma takie warunki materialne i ile może sobie pozwolić na wycieczkę do Tokio. Ten spot jest potwornie oderwany od rzeczywistości i praktyki życia społecznego przeciętnej Polki i Polaka. Kobiety nie decydują się na urodzenie dziecka, ponieważ państwo nie spełnia swoich podstawowych funkcji socjalnych jak należy, a polski rynek pracy to po prostu nic innego jak wyzysk taniej siły roboczej.

gApyqMy.gif

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Nad czym głowią się współcześni racjonaliści? Czy próbują ogarnąć jakąś sensowną teorię grawitacji, uwzględniającą Einsteina i kwanty? Może zajmuje ich wciąż słabo poznana genetyka? Zagadki ludzkiej samoświadomości?

Czasem może też, ale racjonaliści głównie martwią się o sklepy spożywcze. Racjonalista.pl - bo kapitał ma narodowość.

7YsiK7Q.png

Do góry Bottom