Podziel się zażenowaniem

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Kolejny artykuł z cyklu "Płaci podatki, więc jest uczciwy!". Sami siebie chwalą (spółki skarbu państwa). Biznes my ass!
Jednym z przejawów patriotyzmu gospodarczego jest uczciwe płacenie podatków, pisze "Puls Biznesu" i podaje własny ranking 100 firm, które z tytułu CIT najwięcej wpłacają do budżetu państwa. Według wywiadowni gospodarczej Bisnode, która zebrała dane do rankingu, cała pierwsza setka oddała fiskusowi w 2012 r. (to najnowsze dostępne dane) 9,18 mld zł naliczonego podatku.
Zdecydowanym KGHM Polska Miedź. Spółka sama wpłaciła do budżetu 1,5 mld zł (nie licząc 1,6 mld zł podatku od kopalin). Na drugim miejscu jest Orlen, który przelał 536 mln zł.
Wśród branż przoduje jednak energetyka. W pierwszej setce największych płatników są aż 22 spółki energetyczne, które łącznie oddały fiskusowi z CIT 2,3 mld zł. Na drugim miejscu znalazła się branża metalurgiczna (jedynie dzięki KGHM), a na trzecim paliwowa, która zapłaciła 1,25 mld zł podatku.
http://podatki.onet.pl/najwieksi-platnicy-podatkow,19925,5644985,1,agencyjne-detal

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Kapitalizm oczywiście nie ma tu nic do rzeczy. Ot, zwykła wymówka. Media zwaliły na kapitalizm i trudy pracy. Jeśli ktoś zapomina o własnym dziecku, to jak wygląda jego praca? Zbieranie truskawek najwyżej.
Winny jest socjalizm i obciążenia fiskalne nakładane na mężczyzn, które powodują, że kobiety nie mają czasy i nie mogą zostać w domu i zajmować się dziećmi.

Tak więc ww. trudy pracy sa wynikiem właśnie socjalizmu a nie normalnego stanu rzeczy.
u-easy.gif

orcen92

Active Member
151
205
Chyba na WP napisali, że przyznała, że powodem były problemy miłosne i złamane serce :) ale to chyba było powodem zaćpania...

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Burger King wprowadza kanapki dla gejów:

http://www.biztok.pl/lifestyle/teczowy-marketing-burger-king-ma-hamburgery-dla-gejow_a16821

Oczywiście jak trzepać $ to na wszystkim, i nawet narobili mi tym newsem ochoty na burgera, ale co innego mnie zażenowało w tym artykule:

Od niedawna wiemy też ile można stracić jeśli nie sprzyja się społeczności LGBT. Bank Światowy wyliczył, że nawet 31 mld dol. strat może generować homofobia w państwie
.

Jak oni to do cholery wyliczyli?? Cyfry nomen omen wyssane z dupy.

Tu jest jeszcze nagranie z reakcjami ludzi na Dumnego Burgera, z oficjalnego kanału BK:

I żenada swoją drogą, ale wypowiedź długowłosego rednecka - harleyowca mnie rozśmieszyła:
Do gay people even eat fast food? Really?

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Dochód ze sprzedaży kanapek dla gejów ma być przeznaczony na stypendia dla BIEDNIEJSZYCH homoseksualnych studentów kończących koledż następnej wiosny.

Syn do ojca:
- Muszę Ci coś wyznać.
- Słucham synu.
- Jestem gejem
- Hmm... a nosisz marynarki od Guciego?
- No nie...
- A nosisz krawaty od Armaniego?
- No nie.
- A nosisz buty od Hugo Bossa?
- No nie.
- No to ty zwykły pedał jesteś, a nie żaden gej.

Ostatnia edycja:

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Trzeba siać, siać, siać . komentarze pod notką o wysłaniu przez LibPartię listu otwartegodo ZZ FB Łucznik

Ja tez uwazam ze zarowno ludzie - mentalnie, jak i prawo polskie, nie jest gotowe na takie zmiany

No niestety rzeczywistość pokazuje, że nie jesteśmy wystarczająco dojrzali, żeby broń posiadać. A my jako naród, nie posiadamy tradycji związanej z bronią palną - w przeciwieństwie do wymienianych poniżej krajów, takich jak USA czy Finlandia.

Kwiatki z dyskusji :

- Jestescie za tym by dzieci strzelaly do siebie w szkolach? jak w ju es end ej? no bez jaj.

Człowiek z PL - jaką chorą wyobraźnią trzeba dysponować, żeby wyciągnąć taki wniosek?

- Analityczną. Zwyczajną? Wyobraźnią w ogóle? Postulujecie prawo do posiadania broni... to jakaś abberacja. Sugerujecie, że to zwiększy bezpieczeństwo - to już jest zwyczajny brak odpowiedzialności.

Straciłem nadzieję, że z Waszej inicjatywy będzie coś sensownego. Obserwuję Was i Wasze pomysły od jakiegoś czasu. Ale jak widzę w/w argumenty i każdy nowy pomysł to mowię pas. Trzeba miec nie rowno pod sufitem by mowic "gdyby wszyscy mieli bron to wszyscy by byli bezpieczni"... postulujecie Dziki Zachód. No pasaran.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
No tak. Bo dla lewusów akap jest authoritarian. Na Centrum Informacji Anarchistycznej kiedyś został określony jako faszyzm bezpaństwowy.

faszyzm bezpaństwowy

faszyzm bezpaństwowy

faszyzm bezpaństwowy

c3d0981ae770f926eedf4eda7505b006.jpeg

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
"-Jak może śmieć pytać mnie, który pokonał komunizm!"

Beka w chuj :).

"Komunizm - brzmi u mnie niezgrabnie. Ale tak naprawdę głoszę to od 20 lat. Komunizm tak, wypaczenia - nie. O, już lepiej. A chodzi w tym tak naprawdę o równość szans i możliwości. O tym zapomnieliśmy na drodze przemian i nieprawdopodobnego rozwoju naszej cywilizacji.

- Lech Wałęsa

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Poziom producentów muzyki dla ćpunów klubowych:

3:45
Chyba chciał osiągnąć swing...
Kwantyzuje to co wystukał swoimi kończynami (triplety) do szesnastek i potem się dziwi że mu źle wyrównało czas uderzeń.

jesus-facepalm.jpg

Do góry Bottom