Podziel się zażenowaniem

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
W tym sensie się pytasz. Z wiki:
Uczestniczki i uczestnicy Marszu Szmat (ang. SlutWalk) protestują przeciwko uzasadnianiu lub usprawiedliwianiu zgwałceń w oparciu o wygląd zgwałconych kobiet. Początek Marszowi dały słowa oficera policji w Toronto, Michaela Sanguinetti, który stwierdził, że aby być bezpiecznymi "kobiety powinny unikać ubierania się jak puszczalskie"

military

FNG
1 766
4 727
No to trochę ich przekaz nie pokrywa się z zamierzonym. Równie dobrze związkowcy mogliby nazwać swoje akcje protestacyjne "marszem skurwysynów".

Nene

Koteu
1 094
1 690
Tylko, że kobiety na nich nie ubierają się jak szmaty, bo one zwykle wydają kesz na ciuchy, a raczej jak biedystki, które łączą ciucholand na wagę z taśmą izolacyjną.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
http://biznes.interia.pl/media/news/oplata-audiowizualna-powinna-wynosic-okolo-10-zlotych,1954873

Idioci myślą, że coś wyskubią jeszcze - a prawda jest taka, że każdy podatek nie do uniknięcia zostanie nadrobiony tak zwanymi przez państwo "oszustwami" podatkowymi w innej sferze.

A jak człowiek już zdecyduje się oszukiwać na podatkach - jak zostanie przekroczona bariera wyzysku fiskalnego, po którym opłaca mu się ryzykować nie płacić podatków - to na pewno odbije sobie więcej niż 10 zł/ msc. w nowej opłacie audio-wizualnej.

Tak więc co ? możemy się tylko cieszyć z tego, że ci idioci są tacy tępi i kopią sobie powoli grób - bo przychodów do budżetu będzie coraz mniej i coraz mniej środków do utrzymania zamordystycznego aparatu.

Tuskowi się należy order uśmiechu i puchar soku cytrynowego (chwile przed tym jak dostanie ołowianą kulkę) - za to, że jako jedyny skutecznie przyśpiesza rozpad państwa i szykując świetlaną przyszłość dla nowych pokoleń - pomyślcie ile byśmy musieli się jeszcze męczyć z obecnym ładem, gdyby nie skuteczni dewastatorzy z platformy.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
A akapy nie mogą wzywać policji do spraw gdzie jest potrzebna? Czy minarchiści popierają państwową służbę zdrowia? Jeżeli nie, to mam nadzieję, że mimo ubezpieczenia kurujesz się prywatnie u znachorów. ;)

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Pewien raper, którego dwa utwory znalazły się w Grand Theft Auto V twierdzi, że piosenki wykorzystane bezprawnie.

Mowa tutaj o kawałkach "C-Walk" i "Nothin’ But the Cave Hit" autorstwa Daza Dillingera - rapera, który niegdyś był członkiem znanej formacji Dogg Pound. Muzyk twierdzi, że Rockstar umieścił jego piosenki w GTA V bez jego zgody. Wcześniej developerzy mieli mu ponoć oferować cenę 4,27 tysiąca dolarów za oba utwory. Propozycję odrzucił, bo - jak twierdzi - była "obrażająco niska".

Teraz Dillinger poprzez swoich prawników wysłał do Take-Two i Rockstara list, w którym żąda - uwaga! - wycofania ze sprzedaży i zniszczenia wszystkich egzemplarzy Grand Theft Auto V, które nie trafiły jeszcze do rąk graczy.

Dillinger sam mówi, że chodzi mu tylko o szacunek wobec pracy artysty. Muzyk dał developerom dwa tygodnie na reakcję.

Czytaj więcej na http://gry.interia.pl/newsy/news-ra...ce=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Hitch

3 220
4 877
Już widzę jak produkujący grę za 265 milionów dolarów Rockstar strzela sobie w stopę tak lekkomyślnym z punktu widzenia panującego lewackiego prawa działaniem. Piosenki pewnie z racji umowy należą do wydawcy/producenta i tępy negr nie wie, że sam się zgodził na takie coś :)

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Vikernes w jakimś wywiadzie mówił, że te nowe "holiday prisons" są gorsze do życia dla więźnia, bo traktują cię tam jak jakieś niegrzeczne dziecko, a w tych starych są kraty, ponure mury i gburowaci strażnicy, ale traktują cię jak dorosłego człowieka.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
~ Zalogowałeś się do pokoju CZAT z Gościem. Przed rozpoczęciem rozmowy zapoznaj się z CZATykietą oraz regulaminem korzystania z kamerek.
~trwa rozmowa moderowana
~Twoja wiadomość została wysłana do Moderatora. (Dlaczego nie widać tego co piszę ? - Zobacz_poradnik)
~Twoja wiadomość została wysłana do Moderatora. (Dlaczego nie widać tego co piszę ? - Zobacz_poradnik)
Ryszard Kalisz: Witam Was wszystkim serdecznie, jestem w kraowiei Na targach książki
Ryszard Kalisz: Zaduch nie z tej siemi, dużo ludzi przyjechało, ale ogólnie jest miło - fotografują się ze mną piekne dziewczyny - mam nadzieję, że sa róznież mądre - zaprasam do zadawania pytań
icon_smile1.gif

urughai05: Panie Ryszardzie, wydawałoby się, że jest Pan poważnym człowiekiem a tu książka o takim figlarnym tytule. O co chodzi?
~Pojawił się Twój znajomy: `nacjonalizm w pokoju Religie
Ryszard Kalisz: Ja jestem przede wszsytkim osobą która lubi zaskakiwać - tytuł nie jest figlarny, Mówi o partycypacji kobiet w zyciu społecznym i gospodarczym - daje przykłąd takich kobiet ja Hilary Clinton.
Ryszard Kalisz: Książka nie nazywa się Ryszard Kalisz i jego kobiety
icon_smile1.gif

karol____=: Ryśku Ryśku a skąd w ogole pomysł na napisanie ksiazki? Przecież masz tyle innych zajęć
karol____=: czy bedzie następna część ksiązki? czy jest to raczej jednorazowy wyskok?
Moderator: Na koniec czata zapraszamy do ostatniego już dzisiaj konkursowego pytania. Szczegóły konkursu znajdują się na stroniehttp://czateria.interia.pl/konkursy,nr,1959934
Ryszard Kalisz: Ja juz napisałem kilkadziesiąt róznego rodziajów artykułówi w prasie fachowej i wysokonakładaowej
Ryszard Kalisz: A ta ksiażka jest moja drugą - rok wczsniej była książaka z prawa na lewo:
Ryszard Kalisz: Zamierzam dalej pisać
szarki5: dlaczego zdaniem pana w polskiej polityce jest tak mało kobiet?
Ryszard Kalisz: Własnie o tym piszę, dlatego, że zyjemy w konserwatywnym świecie patryjarchalnym
Ryszard Kalisz: Domunuje u nas katolickie wychowanie dyskryminujące kobiety w ich roli społecznej
Ryszard Kalisz: Nawet ostatnio biuskup Michalik potępił gender nie mając pojęcia co to jest
Ryszard Kalisz: To dażenie, metoda badawcza dotycząca kobiety.
knur_pl: Dzień dobry Panie Ryszardzie. Czy Pan wie, że jako jeden z nielicznych posłów byłego SLD, cieszy się Pan szacunkiem u młodego pokolenia Polaków?
Ryszard Kalisz: Dzień dobry, dziękuje za informację - jest mi bardzo miło - ja tez szanuje nasze młoe mokolenie i wasze poglądy
icon_smile1.gif

piernikowa))): czy ksiazka to ukłon wobec kobiet dla wszystkich czy tylko tych z Pana zycia?
Ryszard Kalisz: NIe, ta książka to szacunek dla praw wszystkich kobiet - zaróno w POlsce jak i na całym świecie - ja tam opisuje sytuację dzisiaj 18 letniej kobnoety z Pakistatnu która została ciężko postrzelona przez Talibów.
brunetka19:)): Witam. Jakie konkretnie poglądy szanuje Pan u młodych ludzi?
Ryszard Kalisz: Szanuje poglądy które wynikają z krytycznego oglądu dzisiejszej naszej współczesności
Ryszard Kalisz: Kiedy wynikiem tym krytycznyc poglądów sa koncepcje właściwie dla ludz którzy dojrzewali, są bardzo młodzi - 24 lata po młodym stole i dla nich zmiana systemu to juz historia.
figlarneczytanie: Książkę pochłonęłam. Zabrakło mi tylko zdjęć kobiet. Czy to był Pana pomysł?
Ryszard Kalisz: Tak tak ,ja celowo nie pisałem o kobietach dla eksponowana ich wizerunku, zdjęć
Ryszard Kalisz: bo tez w książce skrytykowałem eksploatacja ciał kobioety czy to na reklamach czy na targach samochodowych.
Malinaaa1998: czy Pisząc Książkę Zwracal Pan Uwage Na cechy Szczegolne Kobiet?
Ryszard Kalisz: Takkkkk.
Ryszard Kalisz: Ja po prostu starałem sie rozmpoznać jakie cechy kobiety i jakie zachowanie i w jakim społeczenstwie umozliwiaja kobietom pełne uczestnictwo w zyciu tego społeczeństwa.
Pan^inteligentny: Panie Ryszardzie, kiedy znajduje Pan czas na czytanie książek? Czsto Pan czyta?
Ryszard Kalisz: Ja jestem osobą zorganizowaną - znajduje czasi na politykę, na mój zawód na rodzinę
Ryszard Kalisz: ale tez na czytanie książek - nic się ze soba nie kłuci
leszek_217: czy kobieta może pełnic ważne funkcje gospodarcze w państwie np. jako minister finansów?
Ryszard Kalisz: Alez oczywiście.
Ryszard Kalisz: Marzyłbym żeby w POlsce Prezydentką była kobieta, premierką była kobieta
Ryszard Kalisz: Mielismy juz w histori jedna kobiete premierkę - Hanne Suchocką - jednak była ona wytworem politycznym mężczyzn.
hau_hau123: nie spodziewałem się, ze jest z Pana taki pisarz. Z wykształcenia prawnik, zajmuje sie Pan polityką... czy jeszcze Ryszard Kalisz nas może zaskoczyć ?
Ryszard Kalisz: oo jasne
icon_smile1.gif

Ryszard Kalisz: Pewnie Pan wie o tym, że urodził mi się 3 tygodnie temu syn -to było zaskoczenie a ja tak lubie.
knur_pl: Obserwujac kobiety u wladzy widać jednak, ze sa mniej skuteczne niz mężczyżni. Z czego to wynika?
Ryszard Kalisz: Nie zgadzam się z tym, znam kobiety polityczki, które sa niezwyjle skóteczne - wystrczy wzkazaćAngele Merkel.
Ryszard Kalisz: czy Hilary Clinton W polsce była bardzo skuteczna Izabela - Jaruga Nowacka - oczywiście mowa o prawach kobiet.
kosik--=: niewatpliwie jest pan gwiazdą na tych ttargach i wiele osob bedzie sie chciało z panem spotkac, ale czy jest ktos, z kim pan by chciał sie spotkac na tych targach ?
Ryszard Kalisz: OJ, chciałbym sie spotkać z Wami wszystkimi i tak dzisiaj spotkałem się może z klikuset osobami, bo podpiywałem mojąmksiążke i każda osoba która ze mną chiwle porozmawiała była dla mnie wielka radością

Do góry Bottom