Norden
Well-Known Member
- 723
- 900
Nie, ale niektóre posty NŚ są całkiem dobre.
GAZDA wrócił:Coś się zmieniło, wypił z kimś wódkę?
Gdy chrześcijanie nazwą klęski żywiołowe, takie jak huragany, karą boską za grzechy - oszołomstwo!
Gdy hollywódzka aktorka nazwie klęskę żywiołową, taką jak huragan, gniewem natury za to, że obywatele USA wybrali Donalda Trumpa na prezydenta - hmmm, coś w tym jest, to ma sens.
Dwa lata temu brałam udział w panelu w ramach Centrum Zielonego na Kongresie Kobiet. Jedną z zaproszonych kobiet była wykładowczyni SGGW, która zdecydowała się przedstawić dane na temat żywienia, które bardzo odbiegają od współczesnego stanu wiedzy na temat diet roślinnych i stoją w sprzeczności z zaleceniami największych organizacji dietetycznych. (...)
Okazało się jednak, że na Kongresie Kobiet więcej kontrowersji wzbudza zwrócenie współpanelistce uwagi, że mówi bzdury, niż wygłaszanie bzdur. Dotarła już do mnie opinia, że jestem dla KK osobą kontrowersyjną.
W tym roku internauci i internautki wykopali na stronie Kongresu jeszcze więcej bzdurnych treści, co nie świadczy to dobrze o rzetelności osób odpowiedzialnych za układanie programu i zapraszanie gości. Mamy tu szarlatana Jerzego Ziębę, warsztaty promujące pseudoteriapie, medycynę alternatywną i paraleki. Nie wiem jak dokładnie te sprawy mają się do praw kobiet i pewnych realnych problemów, które tu i teraz mają kobiety w Polsce i na świecie.
Myślę, że jednym z powodów romansu ruchu kobiecego i pseudonuki jest to, że nie uwolniliśmy się od myślenia o kobietach, jako istotach będących bliżej natury, które jednak najlepiej czują się plotąc wianki i biegając boso po łące, niż psując sobie oczy przed komputerem, albo prowadząc wiece polityczne
To już mało istotne (pewnie jak skończy mu się miesiączka to zmieni zdanie) - On KCE i inni mają za to płacić.A co on kurwa, zamierza zjechać rowerem całą Polskę tymi ścieżkami i odwiedzić te wszystkie biblioteki publiczne jak już powstaną?
Blisko - komuchów z Razem.To #marzęoPolsce to jakaś akcja GW?
Dobrze wiedzieć, potrolluję ich trochę na Twitterze.Blisko - komuchów z Razem.
Jeżeli nie rodzic nie potrafi tego zaakceptować lub wykonać to powinien się zrzec prawa do opieki, a następnie oddać je komuś, kto to zrobi.