Podziel się zażenowaniem

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Ale gdy w celu przycięcia screena zamierzałem wrzucić go do mojego pirackiego Photoshopa, wyskoczył mi alert:

dUYmh2w.png

Sprawę wyjaśnia Konstelacja Euriona. Większość programów, skanerów, kserokopiarek i drukarek dostępnych na rynku, blokuje każdą próbę przetworzenia danych zawierających tę konstelację.
en.Wikipedia.org/wiki/EURion_constellation

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Sprawę wyjaśnia Konstelacja Euriona. Większość programów, skanerów, kserokopiarek i drukarek dostępnych na rynku, blokuje każdą próbę przetworzenia danych zawierających tę konstelację.
en.Wikipedia.org/wiki/EURion_constellation
Heh, śmieszne. A już myślałem, że zhakuję system powielając sobie banknoty w photoszopce. Swoją drogą robiłem jakieś animacje z polskimi banknotami, z dolcami i nie było tego problemu. Ciekawe ile eurokraci wywalili pieniędzy na ten zaawansowany system.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Swoją drogą robiłem jakieś animacje z polskimi banknotami, z dolcami i nie było tego problemu.
Bo albo były stare wzory, albo był stary Photoshop, albo wzory pochodziły z internetu, na których wcześniej konstelacja został usunięta.

Ciekawe ile eurokraci wywalili pieniędzy na ten zaawansowany system.
NIE sami Eurokraci!
To globalny projekt.
Nazwa Konstelacja Euriona wzięła się stąd, że po raz pierwszy zauważono/odkryto ją na banknotach Euro. Na innych banknotach i dokumentach poufnych była wcześniej.

kiti-pury

Member
19
60
LOL. Vega, idź się jebnij tym kamonem w łeb, może nauczysz się robić kino wreszcie, a nie polish sensacyjniak z grą na poziomie telenoweli. I ten kamień, kurza twarz :)

Miałam okazję być na tym filmie... Żałuję, w sumie żałowałam już dzień przed, że się zgodziłam, a spotkanie potraktowałam raczej bardziej jako towarzyskie. Aczkolwiek było to ciekawe - większość sali ryczała właśnie podczas tej sceny i w ogóle śmiali się z sytuacji rzekomo odzwierciedlających rzeczywistość, wisienką na torcie, która sprawiała, że sala się trzęsła (dosłownie) były wszelkiej maści wulgaryzmy, które widać, zostały wplecione do filmu na siłę. Było mi autentycznie smutno... Jak można nie widzieć, że to takie gówno? :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Podwójna żenada.
Fakt.pl » Co dyrektor z ZUS ukrywał w piwnicy?

...
Tomasz F. (31 l.). uchodził za solidnego, koleżeńskiego i wiecznie uśmiechniętego pracownika. Często zapraszał do swojego domu znajomych z pracy. Jednym z jego gości był inny dyrektor z ZUS-u. To właśnie jego Tomasz F. miał poczęstować skrętem z marihuaną. Gość jednak nie okazał wdzięczności. Zawiadomił policję.

Prokurator nakazał przeszukać mieszkanie i piwnicę Tomasza F. I to był strzał w dziesiątkę. Okazało się, że dyrektor zorganizował w swojej piwnicy profesjonalną plantację narkotyków. Miał tam dwa namioty z odpowiednim oświetleniem i nawilżaniem!

– Tomasz F. uszczelnił piwnicę, by przypadkiem nie wydobywał się z niej zapach – powiedział w rozmowie z Fakt24 jeden z policjantów. W namiotach rosło pięć dorodnych krzaków konopi. A obok na półkach z wekami, w słoikach znajdowało się 300 gramów wysuszonych już narkotyków.
...​

Jeden urzędas zamordystycznego państwa sam sobie trawkę hoduje. Zaprasza drugą mendę, a ten zamiast cieszyć się poczęstunkiem, kabluje na swego kolegę. Ach ta urzędalska mentalność.

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Ja mam do powiedzenia tyle, że brak wielu z tych gości po lewej stronie w historii ludzkości byłby dlań jedynie z korzyścią.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Streszczenie

Chcemy czy nie, żyjemy w kraju należącym do katolickiego kręgu kulturowego i każdemu wąż kojarzy się z Szatanem. A to oznacza, że Libertarianie mogą wpaść w poważne tarapaty. Powtarzam - poważne tarapaty. Później może wyjaśnię jakie to konkretnie tarapaty. Albo i nie. Jeśli by wyrwać dowolną osobę w środku nocy i pokazać jej symbol węża, to od razu się przeżegna. Z czym kojarzy Ci się wąż? Szybko! Z jakim, kurwa, "jadem"? Z czym? Z "zagrożeniem"? Z jakim "wślizgiwaniem się", zboczeńcu? Przypomnij sobie Biblię, pierwszą księgę mojżeszową Genesis. Wąż przekonał Ewę do zjedzenia owocu. No to z czym kojarzy się wąż? Z jaką znowu "przebiegłością"?

Edit:

Tak więc, kojarzy się z Szatanem. I symbol węża pojawia się w wielu znakach towarowych i wszędzie kojarzy się z Szatanem. Symbol aptek, logo języka Python - Szatan. Gra "snake", wąż ogrodowy - wszystko Szatan. Flaga Gadsdena też oczywiście Szatan. Wąż to nieodwołalnie symbol Szatana w naszym kręgu kulturowym.

Ostatnia edycja:

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 792
Mówimy stanowcze nie chrześcijańskim imperialistom zawłaszczającym przestrzenie symboliki, skojarzeń i kultury. Nie będziemy tańczyć tak jak nam zagracie.
Chcemy czy nie, żyjemy w kraju należącym do katolickiego kręgu kulturowego i każdemu wąż kojarzy się z Szatanem. A to oznacza, że Libertarianie mogą wpaść w poważne tarapaty.
Dlatego właśnie kluczowym jest tworzyć od zera swój własny krąg kulturowy - w innym wypadku lista obiekcji będzie rosnąć i rosnąć, ostatecznie spychając kogoś, kto chce zmian, na margines. "Nie no, słuchaj, nie możesz robić tego, tego i tamtego, bo przecież żyjesz w kraju należącym do katolickiego kręgu kulturowego!". Sprawa z wężem jest straszliwą duperelą, ale sporo mówi o tym, jakie kultura ma prewencyjne mechanizmy obronne.

Kto opanuje sferę symboliki, skojarzeń i tego rodzaju autocenzury, ten panuje nad ludźmi. Może im rzucać kłody pod nogi już na starcie, strofując za to, że wyłamują się z uznanych już przez innych schematów, przypisując przedmiotom, rzeczom czy zwierzętom odmienne znaczenia.

Woziński w tym tekście najwyraźniej jest bardziej zainteresowany umacnianiem chrześcijańskiej symboliki, niż promocją libertarianizmu.

Doman

Well-Known Member
1 221
4 052
Polak pobity w rosyjskiej tv

Jasne jest, że żenująca jest sytuacja. Natomiast ten koleś, tzn. Tomasz Maciejczuk to osobny temat na zażenowanie. Przybliżę trochę sylwetkę:

• Miał fazę ukrainofilną. Fotki z dziadkami z UPA, pomoc dla batalionów ochotniczych itd. Debilom (pardon: społeczności) z Wykopu wyjaśniał, że UPA razem z Polakami walczyła przeciw ZSRR. W zasadzie III Rzesza też walczyła przeciw ZSRR i to o niebo skuteczniej co zamyka ten argument definitywnie.
  • W czasie fazy ukrainofilnej zauważył, że w jego batalionie poważa się Dirlewangerewców itp. i generalnie z tym neobanderyzmem to nie jest kit. Polemizował nawet z Dawidkiem Wildsteinem, bo Dawidek to rewolucyjny Żyd z Majdanu mówiący o ajdarowcach per "moi ziomale". Wielu ważnych neobanderowców na Ukrainie to Żydzi. D.Jarosz był leczony przez izraelskich lekarzy, Kołomojski nosił koszulkę z gwiazdą dawida stylizowaną na tryzub. W sumie chodzi o to, że cwani Żydzi grają na debilizmie "narodowców". W Polsce mamy do czynienia z podobnym zjawiskiem. np. Marian Kowalski wpadł w proizraelską sektę protestancką i próbuje hodować polskich narodowców zgodnie z ideałami tej sekty. To tak na marginesie. S.Michalkiewicz zauważył, że na Ukrainie buduje się żydowski raj i dlatego elity III RP tak się nad Ukrainą spuszczają.
  • Za publiczne podzielenie się uwagami nt. elementów antypolskiej symboliki dostał Maciejczuk tytuł szlachecki: persona non grata na Ukrainie. :) Ukraina jest bardzo drażliwa i taśmowo zaszczyca takim tytułem każdego kto powie jej coś niemiłego.
  • Jako, że nasz koleżka ma ADHD to postanowił, że poza nagrabieniem sobie u Polaków i banderowskiej części Ukrainy, warto jeszcze nagrabić extra w Rosji. Rosjanie mają idiotyczną manierę zapraszania do swojej TV oponentów geopolitycznych. W Polsce nie zaprasza się Rosjan, 5 ekspertów na 5 jedzie zawsze na jedno kopyto, a tamci jacyś masochiści. Lubią debaty.
  • Rosjanom powiedział prawdę, tzn. że "żyją w gównie" choć wykazał się przy tym wyraźnym niezrozumiem ekonomicznego i geopolitycznego kontekstu tego "gówna". Do tego dołożył jeszcze kilka formułek kwalifikujących go jako ćwierćinteligenta unijnego rozumującego w kategoriach "europejskich aspiracji" Ukrainy. Nie mógł się też nadziwić też, że Rosja nie skonfiskuje Poroszence fabryk na terenie Rosji. Taki trochę studenciak co g rozumie, ale myśli, że pozjadał wszytskie rozumy i musi się wymundrzyć. No i o tym gównie wykrzyczał nie z troską i współczuciem, ale w ramach gównoburzy aby extra pognębić retorycznie i orastorsko oponentów. No to dostał gonga a potem rzucił na fejsa fotki by się pożalić. Tylko nie wiem czym. Wszedł do klatki ze zwierzętami, naszczał im na mordy i spodziewał się Wersalu? No to się pochwalił głupotą.
Za cholerę nie wiem jakie poglądy ma ten chłopak. Jego światopogląd jest niespójny, a zachowania nieprzewidywalne.

Ostatnia edycja:

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
Mówimy stanowcze nie chrześcijańskim imperialistom zawłaszczającym przestrzenie symboliki, skojarzeń i kultury. Nie będziemy tańczyć tak jak nam zagracie.

Właśnie! A kręgi kulturowe przemijają i tylko nieliczni chcą pamiętać poprzednie znaczenia symbolu...

Symbolika Węża - od Sumeru do mitu edeńskiego

Ale - jeśli już się ograniczamy do katolicyzmu, a ten zdaje się wywodzić znaczenie symboli z tego przedstawianego w Biblii, to w niej wąż też występuje przecież w różnych kontekstach.

Mt 10:16:

Oto Ja was posyłam jak owce między wilki. Bądźcie więc roztropni jak węże (ang. shrewd as the serpents, gr. phronimoi hos hoi opheis) a nieskazitelni jak gołębie!

Czyli na przykład rozstrzelaj komucha za trespassing.

Politolog przyszly

Well-Known Member
263
696
Jasne jest, że żenująca jest sytuacja. Natomiast ten koleś, tzn. Tomasz Maciejczuk to osobny temat na zażenowanie. Przybliżę trochę sylwetkę:

• Miał fazę ukrainofilną. Fotki z dziadkami z UPA, pomoc dla batalionów ochotniczych itd. Debilom (pardon: społeczności) z Wykopu wyjaśniał, że UPA razem z Polakami walczyła przeciw ZSRR. W zasadzie III Rzesza też walczyła przeciw ZSRR i to o niebo skuteczniej co zamyka ten argument definitywnie.
  • W czasie fazy ukrainofilnej zauważył, że w jego batalionie poważa się Dirlewangerewców itp. i generalnie z tym neobanderyzmem to nie jest kit. Polemizował nawet z Dawidkiem Wildsteinem, bo Dawidek to rewolucyjny Żyd z Majdanu mówiący o ajdarowcach per "moi ziomale". Wielu ważnych neobanderowców na Ukrainie to Żydzi. D.Jarosz był leczony przez izraelskich lekarzy, Kołomojski nosił koszulkę z gwiazdą dawida stylizowaną na tryzub. W sumie chodzi o to, że cwani Żydzi grają na debilizmie "narodowców". W Polsce mamy do czynienia z podobnym zjawiskiem. np. Marian Kowalski wpadł w proizraelską sektę protestancką i próbuje hodować polskich narodowców zgodnie z ideałami tej sekty. To tak na marginesie. S.Michalkiewicz zauważył, że na Ukrainie buduje się żydowski raj i dlatego elity III RP tak się nad Ukrainą spuszczają.
  • Za publiczne podzielenie się uwagami nt. elementów antypolskiej symboliki dostał Maciejczuk tytuł szlachecki: persona non grata na Ukrainie. :) Ukraina jest bardzo drażliwa i taśmowo zaszczyca takim tytułem każdego kto powie jej coś niemiłego.
  • Jako, że nasz koleżka ma ADHD to postanowił, że poza nagrabieniem sobie u Polaków i banderowskiej części Ukrainy, warto jeszcze nagrabić extra w Rosji. Rosjanie mają idiotyczną manierę zapraszania do swojej TV oponentów geopolitycznych. W Polsce nie zaprasza się Rosjan, 5 ekspertów na 5 jedzie zawsze na jedno kopyto, a tamci jacyś masochiści. Lubią debaty.
  • Rosjanom powiedział prawdę, tzn. że "żyją w gównie" choć wykazał się przy tym wyraźnym niezrozumiem ekonomicznego i geopolitycznego kontekstu tego "gówna". Do tego dołożył jeszcze kilka formułek kwalifikujących go jako ćwierćinteligenta unijnego rozumującego w kategoriach "europejskich aspiracji" Ukrainy. Nie mógł się też nadziwić też, że Rosja nie skonfiskuje Poroszence fabryk na terenie Rosji. Taki trochę studenciak co g rozumie, ale myśli, że pozjadał wszytskie rozumy i musi się wymundrzyć. No i o tym gównie wykrzyczał nie z troską i współczuciem, ale w ramach gównoburzy aby extra pognębić retorycznie i orastorsko oponentów. No to dostał gonga a potem rzucił na fejsa fotki by się pożalić. Tylko nie wiem czym. Wszedł do klatki ze zwierzętami, naszczał im na mordy i spodziewał się Wersalu? No to się pochwalił głupotą.
Za cholerę nie wiem jakie poglądy ma ten chłopak. Jego światopogląd jest niespójny, a zachowania nieprzewidywalne.
Tak zgadzam się znałem mniej więcej "dokonania" tego pana bardziej chodziło o sytuację rosyjscy publicyści i posłowie robią wiejską awanturę w tv masakra na Ukrainie to samo z resztą.

Doman

Well-Known Member
1 221
4 052
Tak zgadzam się znałem mniej więcej "dokonania" tego pana bardziej chodziło o sytuację rosyjscy publicyści i posłowie robią wiejską awanturę w tv masakra na Ukrainie to samo z resztą.

Skoro tam się piorą po pyskach z jakże ważnych powodów typu: chciał zmienić pas, ale zrobił to przed mną - ta zniewaga nie ujdzie płazem, dojadę go na następnych światłach. ....
Przynajmniej takie odnoszę wrażenie siedząc w domu i oglądając głupoty w necie, bo w Rosji i na Ukrainie nigdy nie byłem.

Politolog przyszly

Well-Known Member
263
696
No z tymi filmikami też mają banie. czytałem że 80 procent Rosjan kierujących pojazdami ma urządzenia do rejestrowania obrazu, co wyjaśniło by ilość tych filmików. większość jest hardkorowych ale napewno jest trochę tak że ludzi dużo więcej w Rosji siła rzeczy debili też

Do góry Bottom