Podziel się zażenowaniem

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Nie wiem po co ja czytam komenty na imdb. Raka mozna dostac.

Wybrane fragmenty z tej dyskusji: http://www.imdb.com/title/tt0067328/board/nest/158035073?ref_=tt_bd_3

obband: I can't imagine why do americans allow some board of people rate films, tell them what they can or can't see. It's absurd.

ebright99: Obband:

You are from Portugal. Your country does have a ratings system. What's even worse is that in your country films are rated by your government. In America films are rated by a private trade association that represents filmmakers and the industry. Opinions as uninformed as yours should be left to yourself.

Tchoutoye: At least governments can be voted in and out by the people and policies can be debated by opposition parties. The public has no influence whatsoever with private trade associations, whose policy is usually set up behind closed doors.

http://www.imdb.com/user/ur24403411/
The_Snoke: in fact, in the late '60's Congress was intent on creating new standards of censorship in response to the new freedom in films that had started in the mid-60's.
Jack Valenti came forth and proposed a rating system that would allow the industry to self regulate by rating films as a guide for parents. If anything, the rating system stopped Congress's efforts to censor films dead in it's tracks.

InherentlyYours: That's unfortunate, since Congress has the correct idea. If parents are going to be negligent and allow their young children to watch inappropriate films, then Congress should step in. Congress knows that some parents could care less what their children watch. That's right, some things should be stopped dead in their tracks, or rated X/NC-17.

Przeciez takich pod-ludzi jak Tchoutoye i InherentlyYours to sie chyba jednak powinno usypiac.

draq

Well-Known Member
198
274
Nie ma to jak duma z gwałciciela, puknij się w czoło jebana prawacka kurwo

View attachment 1640

Na tych dwóch stronach można znaleźć więcej informacji o chrobrym:

https://forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=7915&sid=85993bfde1f40525d15367a0014d9666
http://www.historycy.org/historia/index.php/t10140.html

Na ten temat byl ostatnio jakis artykul, jak "chrzescijansko" zachowal sie Boleslaw Chrobry kiedy "wziol" sobie dziewke. Byl z tego znany jako gwalciciel kobiet i nawet jak niektore kregi chca to inaczej przedstawic, nie ma sie tym zachwycac.
Wole czcic jakis slowianskich ksiazat lub piastow jak tego....

zreszta znane jest:

1.gwałt Chrobrego na Przedsławie siostrze Jarosława Mądrego - 1018r. Gall Anonim, przekład Roman Grodecki, Ossolineum, Wrocław 2003.
2. kary stosowane przez Chrobrego "a jeśli kędy nierządnica się znalazła, tedy szpetną i okrutna karę na niej przez obciecie części wstydliwej wymierzano, a ten wycinek na drzwiach domu był zawieszany"Ditmar, KsVII,ust2

Hmmm a propos Bolesława Chrobrego to zaglądnijcie do Thietmara ( wiem, że stronniczy, ale jak wyjaśniają badacze w opisie pewnych obyczajów Chrobrego wiarygodny). Tam to kochany Bolesław w imię religii każe wybijać zęby nie zachowującym postu, kobietom - cudzołożnicom obcinać srom i wieszać na drzwiach ich domostw, za cudzołożenie panom przybijać jądra do desek itp...

O okrucieństwie władców polskich ( szczególnie Chrobrego) mogą świadczyć tworzone przez nich swoiste normy prawne, regulujące podstawowe dziedziy życia. Prawo karne wczesnego średniowiecza charakteryzuje sie wyjątkową brutalizacją kar.Za przewinienia karano mutylacyjnie- okaleczając. Dobrym przykładem jest np.kara za nieprzestrzeganie postu ( stosowana właśnie przez Chrobrego) polegająca na wybijaniu zębów, tudzież amputacja genitaliów cudzołożnikom.

No i jeszcze Chrobry ciekawie radził sobie z mężczyznami, przyłapanymi na cudzołóstwie. Jego wojowie brali takiego faceta i przybijali mu mosznę do drzewa, po czym zostawiali z nożem w ręku
dry.gif
.
Przynajmniej miał wybór
sleep.gif
.

Oprócz tego oślepienie Bolesława Rudego z woli Bolesława Chrobrego

Jedną z metod którymi Chrobry wpajął chrześcijaństwo swoim poddanym płci męskiej ,było przybijanie genitaliami do mostu i chłosta. Po czymś takim uwierzyłbym we wszystko co wyzwoliło by mnie z tej "kary"
sleep.gif
!

Wpisuję ziemkiewicza na listę śmieci ludzkich zasługujących na owzp.

na bonus trochę o zbrodni kazimierza wielkiego:

Według relacji kronikarzy miała odznaczać się niezwykłą urodą, która została dostrzeżona przez przebywającego na przełomie 1329 i 1330 na Węgrzech królewicza Kazimierza, który zgwałcił Klarę. Incydent spowodował gniew ojca dziewczyny, który 17 kwietnia 1330 wtargnął na zamek króla węgierskiegoKarola Roberta i próbował zabić go wraz z rodziną. Po klęsce Zacha całą jego rodzinę wymordowano, zaś Klarę okaleczono.

Okrutny los spotkał także Klarę, którą pozbawiono nosa, warg i palców u obu rąk. Oprowadzano ją półżywą po kraju, zmuszając do wyznania własnej i ojcowskiej zbrodni.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Koszmarna, niewyobrażalna żenada! W trakcie wystawy, ktoś dla żartu wyeksponował okulary jako dzieło sztuki. Lemingi uznały, że na poważnie i dalejże fotografować. Pewnie kilku snobistycznych głąbów ustawiło się i masując podbródki oceniało głębię przekazu.

Dziś napisałem na szołcie, że nic mnie już nie zdziwi. Kłamałem.

f7d01feb-6db5-4740-a8c8-a21a1587008b.jpg

"Zwiedzający Muzeum Sztuki Nowoczesnej w San Francisco padli ofiarą niewinnego dowcipu pewnego 17-latka. Chłopak dla żartu położył na podłodze zwykłe okulary. Reakcja przerosła jego oczekiwania"
http://www.tvn24.pl/okulary-dzielem-sztuki-zart-w-muzeum-w-san-francisco,647158,s.html

Ostatnia edycja:

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
A może robili te zdjęcia, by potem wstawić je do internetu do takiego np. wątku jak ten.
Media pokazały jakieś wydarzenie nadając mu pewną interpretację. Nieraz ciężko jest oprzeć się sugestywności i myśli się tak jak ktoś nam sugeruje. Dlatego ja zawsze polecam trochę wstrzemięźliwości.

D

Deleted member 427

Guest
Autor numeru z okularami znany jest z trollowania tego typu imprez. Wcześniej na innej wystawie położył bejsbolówkę na podłodze, a na jeszcze innej postawił kubeł na śmierci. Trolling się opłacił, bo wszędzie byli pacjenci, którzy to fotografowali i rozkminiali :)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Żenujący wykształciuchowsko-pseudointelektualistyczno-snobistyczny bełkot. To mini recenzja mistrzowskiego "Dawno temu w Ameryce". Autor nieznany, ale żywię nadzieję, że wysłuchał Ważny Komunikat i znalazł dobry konar.

anonim19(*.*.176.19)2015-06-11 19:55:13+9
"Niewątpliwie film metafizyczny, okazujący retrospekcje bytu codziennego w nieustannym korowodzie hegeliańskiej spirali hermeneutycznej. Odwiedzna triada miłości i śmierci przeplata się z egzystencjalną analizą uniwersalistycznego bezsensu ludzkiego tragizmu. Generalnie nie polecam ze wzg na zbyt dużą dawkę przemocy."

Inny komentujący nie wytrzymał nerwowo i streścił w kilku trafnych słowach szkic osobowości typa:

anonim138(*.*.58.138)2015-07-28 21:08:15+25
@anonim19: BO JESTES CIPA .I ZWYKLY FRAJER

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Przypomniano mi dziś wywiad gościa z bardzo popularnego fanpejdza fejsbukowego, "Sztuczne Fiołki", który jest takim rakiem, ze czytam sobie znow fragmenty dla beki:

NEWSWEEK: A jak to było z obrazkiem, na którym jedna osoba pyta: „Mówi ci coś hasło: Arbeit macht frei?”. A na to druga: „Hmmm... Balcerowicz?”.

Sztuczne Fiołki: Leszek Balcerowicz wydał ostatnio książkę o wolności, więc od razu skojarzyłem, że dla niego wolność oznacza po prostu wolny rynek. To nie było tak, że pomyślałem sobie: „Dowalę Balcerowiczowi”. Po prostu to była pierwsza rzecz, która przyszła mi do głowy – praca czyni wolnym. A że akurat po niemiecku? To był tylko dodatkowy smaczek. Oczywiste jest, że Balcerowicz nie ma nic wspólnego z nazistami. Równie oczywisty jest jednak fakt, że naziści mieli bardzo wiele wspólnego z wolnym rynkiem.

http://polska.newsweek.pl/sztuczne-...book-autor-newsweek-pl,artykuly,280017,1.html

Polecam. Fanpejdż też chyba juz schodzi odmety tego typu myslenia.

Do góry Bottom