D
Deleted member 5592
Guest
?
Rosja.
Albo po prostu wtopił kasę na ruskiej giełdzie heheNie, jeśli jest ruskim trollem![]()
Troll wschodniego agresora na wolnościowym forum ?Nie, jeśli jest ruskim trollem![]()
Pytanie było po której stronie konfliktu jesteś tylko i wyłącznie a nie dlaczego co i jak. I takiej odpowiedzi udzieliłem. Ale jak chcesz. Wali mnie Ukraina i Rosja bo jestem Polakiem. Po prostu nie pieprzę trzy po trzy jak niektórzy. Punkt widzenia kogoś kto siedzi przy kompie i klepie swoje złote myśli ma się nijak do punktu widzenia przywódcy atomowego mocarstwa jakim Rosja niewątpliwie jest. To są dwa różne światy. To co piszę to analogia do zachowania USA wiele razy w historii - to zawsze były misje kurwa pokojowe.Można wiedzieć z jakich powodów ? Pytam z ciekawości, bo to obecnie rzadko spotykany pogląd.
Nigdy nie brałem udziału w jakiejkolwiek giełdzie.Albo po prostu wtopił kasę na ruskiej giełdzie hehe
Najlepiej jest nie dyskutować - troll ignorowany zamiera.To i tak dobry wynik, myślałem, że więcej Rosjan i rozwiedek tu jest
Tak, a blisko milion osób nie ucieka z całej Ukrainy, bo przecież inwazja Rosji na Ukrainę jest "delikatna" i tylko w Donbasie. Po prostu na spacer sobie poszli. I jakimś dziwnym przypadkiem idą do Mołdawii, Polski a nie do Rosji na ten spacer.Ze strzępów informacji w miarę normalnych można wywnioskować, że Rosjanie prowadzą tą operację jak najdelikatniej jak się da aby zniszczenia itp były jak najmniejsze. Stąd może tak długo to trwa.
Oby się skończyło jak najszybciej. Wcielenie Donbasu do Rosji - nowy rząd przychylny Rosji i będzie po wszystkim. Oby. Zobaczymy.
E, po prostu legalista w ramach prawa międzynarodowego i gość uznający, że narody ze słabszymi politycznie państwami nie mają niczego do gadania w kwestii sojuszy w jakich mogą być, bo to z góry powinno być określone przez mocarstwa ustalające sobie strefy wpływów, z których nie można sobie w ramach chęci i aspiracji narodowych wyjść lub wejść, zmieniając sobie orbitę.Troll wschodniego agresora na wolnościowym forum ?
XD
Rosja nie potrafi funkcjonować na takich zasadach, nie potrafi zaoferować niczego atrakcyjnego dla państw wchodzących z nią w sojusze, to raczej hub wanna-be dyktatorów, oligarchicznych mafii i innego tałatajstwa, przyciągający podobnych sobie. Kiedy nie masz takich elit politycznych i twój naród nie chce funkcjonować według tego rodzaju standardów, wolisz raczej od czegoś takiego wiać.
To jest bardzo podobne do kryzysu kubańskiego w 1962 kiedy to ZSRR zamierzało umieścić swoje głowice na Kubie
Rosja kłamie znacznie mniej niż strona przeciwna - być może to złudzenie spowodowane tym, że materiały z Rosji nie przebijają sięzawyczaj do mainstreamu.Rosja jest agresorem . Co gorsza, bezwstydnie kłamie nie przebierając w środkach.
Tyle.
Tylko w percepcji Rosji istnieje taka symetria. Zachód w niczym Rosji nie zagraża ani nie uważa jej za wroga. Nie wysuwa wobec niej żadnych żądań czy pretensji, oprócz niemających znaczenia wyrazów oburzenia z powodu jakiegoś Litwinienki czy innej Politkowskiej.Racja jest po stronie Rosji i tyle. Wystarczy sięgnąć do historii. To jest bardzo podobne do kryzysu kubańskiego w 1962 kiedy to ZSRR zamierzało umieścić swoje głowice na Kubie