Piwnica u Fritzla

D

Deleted member 427

Guest
Nowy lokal przy Nowym Świecie w Warszawie ma się nazywać Piwnica u Fritzla. W rozmowie z tvnwarszawa.pl menedżerka klubu powiedziała, że "marketing rządzi się swoimi prawami". 77-letni Josef Fritzl został skazany za morderstwo poprzez zaniechanie, gwałty, czyny kazirodcze, pedofilskie i wieloletnie pozbawienie wolności własnych dzieci na dożywotnie więzienie. Zapowiedź powstania nowego lokalu i zaproszenie na otwarcie 18 stycznia pojawiły się na portalu społecznościowym Facebook.

Menedżerka lokalu przyznała, że wie o zbrodniczej działalności Josefa Fritzla, ale nazwa jest chwytem marketingowym i rodzajem czarnego humoru. Podkreśliła, że jeżeli pojawią się protesty, właściciele pomyślą o zmianie nazwy.

www.wprost.pl/ar/384224/Piwnica-u-Fritzla-w-Warszawie/

Facebook --> https://www.facebook.com/pages/Piwnica-u-Fritzla/487859417918742

Hitch

3 220
4 876
Pozwolę sobie skopiować siebie z forum KMF:

E tam. Nazwa to tylko nazwa. Nie wierzę w istnienie mowy nienawiści, więc lokal równie dobrze mógłby się nazywać "Jebalnia Małych Dziewczynek". Who gives a fuck.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Wiem, że było, ale uznałem, że osobny wątek będzie jak znalazł - nie tylko dlatego, że "Fritzl" ma tu na forum swoją hmmm... "historię", lecz przede wszystkim ze względu na własność - zobaczymy, jak długo na nazwa się utrzyma i czy władza zainterweniuje.

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
E tam. Nazwa to tylko nazwa. Nie wierzę w istnienie mowy nienawiści, więc lokal równie dobrze mógłby się nazywać "Jebalnia Małych Dziewczynek". Who gives a fuck.
Nie wiem co tu jest do wierzenia. Można wyrażać werbalnie swoją nienawiść? Można. Więc mowa nienawiści istnieje.
A to, że libertarianin jest przeciwny karaniu grzywną lub więzieniem np. za debilne nazywanie prywatnej knajpy, to jeszcze nie znaczy, że trzeba takie nazywanie aprobować.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Na Onecie już piszą, że najemca odpuszcza pomsył. Swoboda działalności gospodarczej, że nie ma chuja we wsi :)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
A ja powtórzę się z SB: to chwyt marketingowy.
Najpierw artykuł na lokalnej stronie dla studentów, potem wykop i artykuły na większych portalach.
Nikt tam w ogóle nie myślał o tym, żeby knajpa naprawdę się tak nazywała.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
A ja powtórzę się z SB: to chwyt marketingowy.
Najpierw artykuł na lokalnej stronie dla studentów, potem wykop i artykuły na większych portalach.
Nikt tam w ogóle nie myślał o tym, żeby knajpa naprawdę się tak nazywała.
Szczerze mówiąc to przeglądając to pobieżnie jedyne co mi się rzuciło w oczy to Fritzl i Warszawa więc jeśli nazwa się zmieni to będzie ciężko trafić ;)

M

Matrix

Guest
Czarny humor nie jest zły, stosują go najczęściej prawi ludzie, bo nikt nie będzie przypuszczał, że mają złe intencje, inaczej by brzmiał u podejrzanych osobników. Dlatego potencjalnymi klientami będą porządni ludzie. Podoba mi się ten pomysł a sama będę za miesiąc w Warszawie to tam sobie pójdę.

military

FNG
1 766
4 727
Mam gdzieś to, jak ktoś sobie nazywa swój lokal (o ile nie jest to "[moje nazwisko] to penis męski"), ale inna kwestia mnie w tej sprawie rozpierdala na ściany: komentarze pod newsem.

- Heyah robi kampanię z tyranem Leninem - zbiorowe protesty, oburzenie, media kwiczą, warzy się gar smoły;
- jakaś knajpa nazywa się imieniem gwałciciela i zwyrola - haha, ale numer! Nie ma się czym oburzać, pozwólmy właścicielom na odrobinę WOLNOŚCI SŁOWA.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Te protesty na Lenina to chyba jakaś medialna papka. Po drodze do roboty mijam 3 billboardy z tym jebanym komuchem i stoją jak stały ... Małe jest piękne ale duże może więcej ...

Nene

Koteu
1 094
1 690
dobre miejsce na:
f7390ba6c3e5f202635a73d2b0de419a.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
- Heyah robi kampanię z tyranem Leninem - zbiorowe protesty, oburzenie, media kwiczą, warzy się gar smoły
Mordował miliony ludzi a setki milionów niewolił. Wszystko to w imię chorej idei przeznaczonej dla podludzi.

- jakaś knajpa nazywa się imieniem gwałciciela i zwyrola - haha, ale numer! Nie ma się czym oburzać, pozwólmy właścicielom na odrobinę WOLNOŚCI SŁOWA.
Nie krzywdził obcych. Krzywdził swoich. Niszczył swoje geny.

Jest jeszcze jedna bardzo ważna kwestia. Przedsiębiorstwa telekomunikacyjne są koncesjonowane przez państwo a knajpy jeszcze nie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
U mnie zachowanie Fritzla nie wywołuje jakichś emocji i do tego nie mam tendencji do wkładania ryja w cudze życie. Po prostu wisi mi to. Fritzle wszelkiej maści nie stanowią dla mnie żadnego zagrożenia, w odróżnieniu od zamordystów religijnych i społecznych, którzy mają wewnętrzną potrzebę realizowania swego jestestwa kosztem innych.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Krzychu, a twoi rodzice żyją jeszcze? Bo moi tak, no i żeby było jeszcze gorzej to mamy jedną ciemną i wilgotną piwnicę ... ;)

Do góry Bottom