Piwne klimaty

Solitary Man

Człowiek raczej piwnicy
492
2 228
Ostatnio moje ulubione piwo to Ciechan Mocne. Zdjęcia z forum w tle nie dam, bo nie mam aparatu.
a9oj7q.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Butautu Alus Sviesus - zero wad, 10/10

Po otworzeniu kapsla jak ze starych oranżad, rozlega się ledwo słyszalny syk, a potem do szkła leje się gęste, solidne, bogate i niefiltrowane piwo z Litwy, którego smak skasował konkurencję - małą dodam, bo wiele nie znam, nie jestem piwoszem, może nawet nie powinienem o tym pisać.

Butautu zawiera naturalnie uzyskany gaz i smak mieniący się taką ilością wspaniałości, że aż się nie chce połykać, tylko przytrzymujesz raj jęzorem, a po przełknięciu, ciamkasz z zadowoleniem, by receptory jeszcze coś wychwyciły :) Piwo, którym mogę się autentycznie delektować.

dsc_9754-624x943.jpg

No i wyrzuć potem taką butelkę :rolleyes:
A może by ją wykorzystywać do przechowywania jedynej wody mineralnej, jaką toleruję, czyli Piwniczanki? Trzymanie wody w plastiku, jest jednym z najgorszych wynalazków naszych czasów. W sprzedaży oferują nawet Zuber w syfiastej butelce.

Nene

Koteu
1 094
1 690
1476131_932856356761828_1189633960_n.jpg

dorwałam moje ulubione pszeniczne piwo w Karwinie. Długo było tylko lane, teraz jest w butelce... chociaż cholernie drogie jak na czeskie standardy.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Ostatnio spróbowałem kilku cydrów i piwek:

Cydry:
338d1338285122-somerset-vintage-cider.jpg

Beznadzieja, wali siarą na kilometr. Ledwo udało mi się go wypić. Ocena: 1/5

cydr_joker.jpg

Trochę lepszy, polski cydr z truskawkowym posmakiem. Niestety - też wali siarą. Ocena: 2/5

510d1374827241-green_mill_cider_butelka.jpg

Polski cydr z Kompanii Piwowarskiej. Smakosze by się na pewno obruszyli, ale mi bardzo smakował. Żadnych nieprzyjemnych posmaków. Ocena: 3/5

41pGveQ9%2BCL._SL500_.jpg

Mój ulubiony cydr - gruszkowy. Dostępny w Marks & Spencer. Rewelacja! Ocena: 4/5

Piwa

image1.jpg

Belgijskie piwo typu "blonde" - rzadko spotykane u nas. Dosyć mocne, w smaku przypomina pszeniczne. Rewelacja! Ocena: 4/5

image1.jpg

Piwo zdobyło w 2008 roku nagrodę "Najlepszego piwa świata". Wyprodukowane w Belgii mocne piwo bogate w smaki, które pojawiają się po kolei po każdym łyku (od mocnego spirytusowego, przez słodko-gorzki smak palonego słodu, piwną goryczkę aż po nuty owocowe). Coś wspaniałego! Ocena: 5/5

P

Przemysław Pintal

Guest
Pije teraz jakieś piwo - "Sezonowe chmielowe, limitowana edycja". Na dole jest znaczek Kasztelana. Na etykiecie pisze, że jest aromatyzowane jakimś chmielem Marynka. Kupiłem w Biedronce. Szału nie ma. Ma 5% alkoholu. Za mało gorzkie jak dla mnie.

T

Tralalala

Guest
Wczoraj piłem specjala czarnego, jest to tanie piwo o wyjebanym smaku i odpowiedniej mocy ( 6% ), stanowczo polecam=] Idealne piwko które jest dla mnie najlepsze od kilku lat ;p

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
P4102658.JPG

Lwówek Jankes, bardzo dobre piwo typu american pale ale. Polecam wielbicielom aromatycznego piwa o zdecydowanym smaku.

P

Przemysław Pintal

Guest
Ostatnio podchodzi mi tylko Perła Mocna Export.

Kupiłem dzisiaj jakieś Lwowskie 1715 w Biedronce (na puszce pisze cyrylicą). Piwo jasne :/ o czym zaraz. Kosztuje 3 zł a smakuje jak takie za 1.5 zł. Niestety po marketach sprzedają straszny chłam, ale nie dziwie się. Sporo ludzi tzw. Cześki, kupują wszystko co ma alkohol i pisze na tym piwo.

Najbardziej lubię piwa ciemne, gorzkie. Niektóre pszenne też są OK.

W Biedronce sprzedają ostatnio Heinekeny na promocji - ciężko dorwać, ludzie rzucają się. Jest jeszcze w Biedrze piwo marki Holstein, kosztuje 3 zł i nawet da się wypić.

Do góry Bottom