X
xawas
Guest
Ja mam darmową skrzynkę mailową na poczta pl i nie mam spamu i śmieciowych maili. Nigdy skrzynka nie zamieniła się w śmietnik.Ja też dostaję spam.
Ja mam darmową skrzynkę mailową na poczta pl i nie mam spamu i śmieciowych maili. Nigdy skrzynka nie zamieniła się w śmietnik.Ja też dostaję spam.
Ale ja utrzymuję skrzynki pocztowe moich zmarłych rodziców, gdzie przychodzi spam, a muszę je utrzymywać by starsze osoby z rodziny i znajomi rodziny, mogli się skontaktować ze mną. Tam na jednej mam od groma spamu.Ja mam darmową skrzynkę mailową na poczta pl i nie mam spamu i śmieciowych maili. Nigdy skrzynka nie zamieniła się w śmietnik.
Goniec24 -> Wielki brat to chińska rzeczywistość
Chińska policja poinformowała że przy pomocy technologii rozpoznawania twarzy zdołała zlokalizować i aresztować poszukiwanego mężczyznę w tłumie 60 000 osób, które uczestniczyły w koncercie rockowym.A system chiński wygląda imponująco. Chińczycy są z niego dumni. Straszne.
Podejrzany zidentyfikowany jedynie jako Pan AO uczestniczył wraz z żoną w koncercie rockowym w mieście Nanczang. Trzydziestojednolatek był poszukiwany w związku z przestępstwami gospodarczymi i doznał szoku w momencie zatrzymania.
Chiny posiadają olbrzymią sieć kamer przemysłowych monitorujących przestrzeń publiczną. Pan Ao został zidentyfikowany przez kamerę przy wejściu na stadion a następnie wyłowiony z tłumu kiedy siedział na koncercie - poinformowała chińska agencja państwowa Xinhua. Nie jest to pierwszy raz kiedy Chiny uzyskały spektakularny sukces przy zastosowaniu techniki rozpoznawania twarzy; tego rodzaju zdolności pozwalają władzom na praktycznie całkowite monitorowanie każdego obywatela, a obywatelom uniemożliwiają oszukiwanie czy też unikanie władzy. Obecnie zainstalowane jest 170 mln kamer, a kolejne 400 mln wejdzie do użytku w ciągu najbliższych 3 lat. Wiele z nich stosuje sztuczną inteligencję w tym między innymi technologię identyfikowania ludzi po rysach twarzy.
Ciekawe ile zamachów terrorystycznych udało się udaremnić dzięki wprowadzeniu rejestracji kart SIM. Niech się ministrowie pochwalą jak świetnie ta ustawa działa.
Można napisać interpelację i puścić przez któregoś z wolnościowych posłów.Żaden problem. Błaszczak stanie przed kamerą i ogłosi, że udaremniono wiele zamachów. Jak na sali znajdzie się jakiś dociekliwy pismak dopytujący ile konkretnie, to Błaszczak powie, że 15 albo 274 albo 150 000
Linia produkcji zaawansowanego sprzętu telekomunikacyjnego w fabryce Hangzhou Zhongheng Electric w środkowo-wschodnich Chinach na pozór niczym nie różni się od innych tego typu zakładów. Ale w czapkach noszonych tam przez robotników zamontowano czujniki fal mózgowych. Na podstawie ich wskazań menedżerowie dostosowują tempo pracy oraz długość i częstotliwość przerw, aby zmniejszyć obciążenie psychiczne i podnieść wydajność – pisze „SCMP”, powołując się na informacje firmy.
Hangzhou Zhongheng Electric to tylko jeden z przykładów szerokiego spektrum zastosowań tego rodzaju sprzętu. Ukryte w czapkach czy kaskach czujniki wysyłają dane do komputerów, które za pomocą sztucznej inteligencji wykrywają zmiany emocjonalne, takie jak depresja, niepokój czy gniew.
With digital traps in hospitals, there’s no need for personal injury lawyers to chase ambulances these days.
Law firms are using geofencing in hospital emergency rooms to target advertisements to patients’ mobile devices as they seek medical care, according to Philadelphia public radio station WHYY. Geofencing can essentially create a digital perimeter around certain locations and target location-aware devices within the borders of those locations. Patients who unwittingly jump that digital fence may see targeted ads for more than a month, and on multiple devices, the outlet notes.
konieczne jest wpierw fizyczne zmodyfikowanie akumulatora (trzeba go doposażyć we wspomniany mikrokontroler
Pod uwagę brana była możliwość przesyłania informacji za pomocą Bluetooth czy Wi-Fi, ale to wymagałoby zastosowania dodatkowych nadajników
Warto dodać, że mikrokontroler przesyłający (w jakiś sposób) zbierane dane, sam w sobie nie rozwiązuje sprawy do końca. Do działania niezbędne jest bowiem zastosowanie także algorytmu, który na bieżąco uczyć się będzie jak interpretować zmiany parametrów
Ale się da!
Zastanów się.analiza wpisywanego tekstu na podstawie zużycia prądu zależnego od miejsca dotknięcia klawiatury ekranowej (!!!) nie