Papież Benedykt XVI abdykuje. Pierwsza taka sytuacja od 700 lat

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
. A wtedy trzeba będzie zacząć rozwalać Kościół Rzymski i budować dla niego alternatywę, w której nie będzie miejsca dla czerwonej zarazy.
Nie będziesz musiał, Kościół upada. To stan agonalny być może. Zresztą, w planach nie ma miejsca dla Kościoła, chyba że purpuratura zacznie głosić homosizm, beatyfikuje jakiegoś geja, a papież zacznie pisać tęczowe encykliki :)

A z drugiej strony, mogę się strasznie mylić, bo Watykan przez całą swą historię dogadywał się wręcz modelowo z każdym, od kogo mógł coś wyrwać.

Hitch

3 220
4 882
6560353_460s.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Nie będziesz musiał, Kościół upada. To stan agonalny być może.
Nie. To stan wojny pomiędzy kandydatami na naszych okupantów. Na razie trwa wojna informacyjna i ekonomiczna. Bezpośredniej wojny energetycznej obie strony chcą na razie uniknąć.

Zresztą, w planach nie ma miejsca dla Kościoła, chyba że purpuratura zacznie głosić homosizm, beatyfikuje jakiegoś geja, a papież zacznie pisać tęczowe encykliki
Dlatego trzeba stworzyć alternatywy wykorzystując czas, w którym dwóch się bije. Po czym zrobić biltzkrieg jak najszybciej orząc obu, lub wejść na arenę wykorzystując okazję. Obu zaorać dlatego, bo obie strony podczas tej wojny, przesiąknęły wzajemnie swoimi najgorszymi cechami.

MaxStirner

Well-Known Member
2 788
4 728
Nie. To stan wojny pomiędzy kandydatami na naszych okupantów. Na razie trwa wojna informacyjna i ekonomiczna. Bezpośredniej wojny energetycznej obie strony chcą na razie uniknąć

W jaki sposób KK Cię okupuje? Ja w ogóle ich nie zauważam i nie czuję żadnej okupacji - btw w stopce masz coś o sprzedawaniu sie za niewolnika - no więc co za problem jak ktoś się sprzedaje. Większość wylewa fury jadu na KK i pisze że ma go gdzieś. Ale to sprzeczność - jak mają gdzieś - to po cholere hejtować? Ci co tak piszą dają jednak dowód że kościół ich obchodzi...

tomislav

4 777
13 009
Max może mieć rację. Od dłuższego czasu mam taką obserwację, że jest spora medialna nagonka na KK w całej Europie, więc z automatu dałem sobie siana z krytykanctwem, bo nie kopię leżącego. Kiedy wszyscy onanizowali się nad JPII, byłem w opozycji. Wtedy gierojów nie było, panowała zbiorowa psychoza, a dziś większość szczeka według partytury Nowego Wspaniałego Świata.

Też nie czuję się okupowany przez kościół, za to na każdym kroku przez rząd. Jako osoba ekstremalnie niewierząca, byłbym skłonny nawet stanąć chwilowo ramię w ramię z moherami, a choćby dlatego, że wkurwia mnie ta odgórna dziobanina. Albo coś się dzieje naturalnie, nawet jest taka nauka jak tanatologia religii, albo odgórnie jest upitalane - a tego nienawidzę. Odgórnie to se można - a nawet trzeba - zarządzać w firmie.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
A myślicie, że może powstać jakiś Polski Narodowy Kościół Maryja & JP2?

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
@Tomkiewicz

KK jest leżący? Buhahaha, chyba żyjemy na innej planecie! o_O
Po pierwsze Watykan to najbardziej globalistyczne państwo świata (ideał dla Palikmiota)! Po drugie KK ma w planach wchłonięcie wszystkich religii, po przez przekształcenie się w KK 2.0 (bardziej ma iść w kierunku New Age)...

tomislav

4 777
13 009
Nie Claude, po prostu mi chwilowo opadły emocje, a Tobie nie ;)

Napiszę raz jeszcze - nie odczuwam w chwili obecnej parcia KK na moje przynajmniej życie, choć jest to wciąż znacząca siła w Katolandii. Zauważam za to kapitalnie zorganizowaną nagonkę medialną na jego tradycyjny wizerunek. Zniszczenie klasycznego (bo o tym cały czas mówię) KK, wydaje się być jednym z punktów planu, a tym jest to łatwiejsze, że polski katolik jest sierotą po JPII z mózgiem wypranym przez TVN.

Jeśli tak się stanie, będzie to mogło oznaczać, że Watykan - wbrew temu co myślałem okresowo - realizuje zakulisowo postulaty, o jakich gęgał Bush senior, Bill Clinton, Bush junior, Rockefeller i inni degeneraci, co znaczy, że w tym momencie obywatel Claude Monet będzie miał rację.

Roboczo można uznać, że istnienie polskiego KK gwarantuje obronę idei państwa narodowego, lecz jest to tutejszy folklor. Watykan to zupełnie inna bajka, więc niczego nie przesądzam.

ps: KK ma wchłonąć inne religie? W sumie i tak jest synkretyczny od początku, więc co jeszcze mógłby dolepić? Zaratustrianizm? Kulty cargo? Szamanizm? Animizm? Jak to widzisz?

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
@tomkiewicz

Dokładnie, to rozpoczął Jan XXIII soborem, JPII mocno rozwinął (gadał też pozytywnie o NWO!). A Benedykt XVI już otwarcie głosił o potrzebie jednego kościoła, jednej waluty i jednego rządu...

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
KK jest leżący? Buhahaha, chyba żyjemy na innej planecie! o_O
Po pierwsze Watykan to najbardziej globalistyczne państwo świata (ideał dla Palikmiota)! Po drugie KK ma w planach wchłonięcie wszystkich religii, po przez przekształcenie się w KK 2.0 (bardziej ma iść w kierunku New Age)...

Zrobisz o tym audycję?

D

decha_131

Guest
Eh.. ten wykop, najpierw forsują różne głupoty, a potem zrzucają za to winę na kogo tylko się da

Bredzisz, zrób sobie okład zimnej wody. Przecież to robota lewaków z karachana. Ile to trzeba tłumaczyć to ekstremalnym głupcom.

Po pierwsze Watykan to najbardziej globalistyczne państwo świata (ideał dla Palikmiota)!

Haha, a w jaki sposób?
Ale argumentacja lewactwa jak zwykle zmienia się od okazji - raz Kościół jest zły, bo zaściankowy, europocentryczny oraz wspierający nacjonalizm, a teraz jest globalistyczny. Ale Kościół nadal jest zły.

Po drugie KK ma w planach wchłonięcie wszystkich religii

Co za mroczny plan! Oczywiście, że Kościół ma to w planach, bo jego celem jest Zbawienie jak największej liczby ludzi.

C

Cngelx

Guest
decha_131: aż polubię ten Twój post, bo za cholerę nie mogę odgadnąć, czy napisałeś to wszystko na serio, czy jest to ironia, czy może genialny trolling :D

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Oto nowy papież? Na to wygląda...
To będzie szok dla "Radia Maryja".
To będzie skutkowało, powolnym odłączaniem polskiego kościoła Rzymsko-Katolickiego, od jego światowo-postępowego nurtu. W Polsce pozostanie kościół ludowy, swojski, tradycyjny, ksenofobiczny, antygejowski, antyeuropejski, antypostępowy... Będzie to kościół najróżniejszych Natanków, Trytków, Issakowiczów-Zalewskich oraz innych indywiduów tudzież charyzmatyków. Kościół postępowy rozpadnie się jak domek z kart, a oazy postępu, równości i braterstwa zaleje islam.

Do góry Bottom