Muza

D

Deleted member 4683

Guest
Tom Cat Texas ( oldschool psychobilly ). Dla mnie osobiście to ideał psychobilly. Właśnie tak to powinno brzmieć :cool:

i jeszcze zajebisty kawałek z demówki Tom Cat Trio ( poprzedniego zespołu Tom Cata )

Ostatnio edytowane przez moderatora:

tolep

five miles out
8 579
15 476
Kiedyś, dobre kilkanaście lat temu, był w TVP1 obchodzony Dzień Dziecka przez cały dzień i były co chwilę na żywo jakieś wejścia z imprez okolicznościowych. Gdzieś tak koło jedenastej rano weszli z koncertem Lady Pank na żywo. Od razu przyciągnęło to moją uwagę. Byłem ciekaw, czy realizator transmisji wie, czym się zazwyczaj kończy ta zwrotka podczas występu live. Nie wiedział. :)

Marchewkowe
o ogrodzie miewam sny
W marchewkowym
stanie jest najlepiej mi
Rosnę sobie
Dołem głowa górą nać
Kto mi powie...

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Rany, jak ja się jarałem tą płytą w latach 90-tych. Teraz po wysłuchaniu "Inquisition" czuję się zmęczony, ale już "Valentyne Suite" jak najbardziej. To był zresztą zupełnie inny Colosseum i zupełnie inny mariaż rocka i bluesa z jazzem. Mam na myśli cały album, nie tylko osławioną kompozycję tytułową.

Gdybym jednak miał wybrać z niej jedno nagranie, wcale nie byłaby to "Valentyne Suite" a ...

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Rany, jak ja się jarałem tą płytą w latach 90-tych. Teraz po wysłuchaniu "Inquisition" czuję się zmęczony, ale już "Valentyne Suite" jak najbardziej. To był zresztą zupełnie inny Colosseum i zupełnie inny mariaż rocka i bluesa z jazzem. Mam na myśli cały album, nie tylko osławioną kompozycję tytułową.

Gdybym jednak miał wybrać z niej jedno nagranie, wcale nie byłaby to "Valentyne Suite" a ...

Tytulowa Walentynowa Suite'a to byl chyba pierwszy 100% prog-rockowy "kawalek" jaki w zyciu wysluchalem. Tak zaczela sie moja juz wieloletnia przygoda z tym gatunkiem muzycznym.

Do góry Bottom