Muza

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Discipline - symfoniczny prog-rock z USA, ale styl typowo Brytyjski (mieszanka Genesis i VDGG). Wokalista jest zajebisty. Dreszcze po plecach przechodza jak spiewa np. o byciu zamknietym w czysccu, albo nadchodzacym potopie i tym podobnych depresyjnych tematach.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Wracając do Genesis. "Entangled" to przykład, jak wspaniale może rozwinąć się prosta, urocza ballada. Swoją drogą, bez Gabriela potrafili pociągnąć jeszcze przez dwa albumy, które stawiam na równi z wcześniejszymi.

Słuchając "Entangled" niezmiennie zamieram z ciarkami na plerach w momencie, gdy Collins kończy śpiewać i zaczyna się ten wspaniały instrumentalny finał. Takich nagrań nie tworzy się na co dzień.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
nie wiem, jest jakiś bojkot tego zespołu czy co, nie przypominam se bym kiedykolwiek słyszał ich w radiu, nawet w necie mało co można znaleźć, na wrzucie ledwo 2 kawałki, kilkunastosekundowy kawałek klipu z polsatu na tubie, btw też ten urywek miałem też kiedyś na vhs, tak sie kiedyś robiło playlisty jak jeszcze nie było jutuba...
szkoda bo fajnie grali
1996
Hopsa - D.C.
http://w899.wrzuta.pl/audio/atwytBi1mVW/hopsa_-_d.c.

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
Nick Cave z najnowszej, absolutnie wyjątkowej płyty 'Skeleton Tree',wydanej 9 września 2016. To chyba najbardziej wyciszony album Nicka, który nawiązuje do śmierci jego 15-letniego syna. Utwór "Jesus Alone" otwierający album już wrzucałam, dziś utwór "Distamt Sky, w którym gościnnie pojawiła się Else Torp, piękny duet.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom