Muza

Łukash

Well-Known Member
261
531
Tytulowa Walentynowa Suite'a to byl chyba pierwszy 100% prog-rockowy "kawalek" jaki w zyciu wysluchalem. Tak zaczela sie moja juz wieloletnia przygoda z tym gatunkiem muzycznym.
To u mnie był Camel i wyjebany w kosmos "Mirage" . Nie pamiętam kiedy to było ale na pewno był to Kaczkowski i jakaś 01:00 albo nawet 02:00 w nocy - ten niespodziewany moment ze śpiewającą gitarą w "Lady fantasy" zniszczył mi zwoje mózgowe zwłaszcza że dobrze się do tego można było ululać a tu nagle takie melodie ... Dzisiaj najbardziej mnie rozpieprza z tej płyty "White Rider" .. Katuję ten krążek po dziś dzień ..

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
To u mnie był Camel i wyjebany w kosmos "Mirage" . Nie pamiętam kiedy to było ale na pewno był to Kaczkowski i jakaś 01:00 albo nawet 02:00 w nocy - ten niespodziewany moment ze śpiewającą gitarą w "Lady fantasy" zniszczył mi zwoje mózgowe zwłaszcza że dobrze się do tego można było ululać a tu nagle takie melodie ... Dzisiaj najbardziej mnie rozpieprza z tej płyty "White Rider" .. Katuję ten krążek po dziś dzień ..

Camel jest ok, ale w sumie jedyny utwor, ktory zapadl mi w pamiec to wlasnie "Lady Fantasy" z niesamowitymi solowkami na Hammondzie i gitarze.

tolep

five miles out
8 579
15 476
Usłyszałem to w radiu i po pierwszych słowach zwrotki zacząłem podśpiewywać. Nie pamiętałem co prawda wykonawcy ani tytułu... To jest kurde stare jak węgiel.

Mech - Czy to możliwe

Ostatnia edycja:

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
Usłyszałem to w radiu i po pierwszych słowach zwrotki zacząłem podśpiewywać.

Fajna, można sobie poskakać;)

tumblr_o4klt1iB901udafteo1_400.gif

No a ja szukałam polskich wykonawców i znalazłam piosenkę "Zaopiekuj się mną" - smutna...

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003

Kurde lebele, to jeden z najlepszych koncertów, jakie słyszałem i NIKT tego oficjalnie nie zarejestrował na DVD!
Porcupine Tree w szczytowej formie, reasumują swój najlepszy muzycznie okres, dodają nagraniom rockowego pazura, jakiego nie miały na płytach studyjnych i ... chuj. Nikt nie nagrywa wersji video.

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972

Nie znałam, przesłuchałam, no ale pozostanę przy Sisters Of Mercy.
Pierwszym utworem - charyzmatycznego Andrew Eldritcha i jego kolegów - który usłyszałam był utwór More

Zapraszam do posłuchania jeszcze jednego utworu, Dominion (Mother Russia), ktory został zainspirowany sonetem
Percy'ego Bysshe Shelley'ego "Ozymandias"(1818)

I met a traveller from an antique land
(...)

"My name is OzymandiaS, King of Kings:
Look on my works, ye Mighty, and despair!"
Nothing beside remains.Round the
decay.
Of that
colossal wreck, boundless and bare,
The lone and level sands stretch far away

Do góry Bottom