Muza

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Wracając do Anekdoten, muszę doprecyzować. Pisząc że panowie nie skąpią mellotronu, popełniłem niezamierzony nietakt wobec płci odmiennej, gdyż za miażdżące, potężne, przepiękne brzmienie tego instrumentu klawiszowego, odpowiada oczywiście ta oto kobieta - grająca też jak widać na strunowcach. BTW: W akapie utalentowani mellotroniści będą chronieni działami przeciwpancernymi i eskadrami dronów.
annasofi.jpg

A jeszcze w ramach suplementu, Szwedzi z ich najcięższej w odbiorze płyty "Nucleus". W mordę dobre, ogromne w brzmieniu "Book of Hours"

K

krajan

Guest
[QUOTE="GAZDA,[/QUOTE]
Mnie kręci muza Black Sabbath albo Motorhead Metallicy nie lubię.Nie lubię, nie znoszę,Przesłuchałem kilkanaście kawałków i nadal uważam , że ten zespół jest słaby, tylko cały czas się drą i nic więcej. Nie ma tu ani krzty muzyki.Tylko jeden kawałek mieli dobry w którym na szczęście nie było darcia mordy i można było w spokoju posłuchać a mówie o Nothing else matters. Metallica to zespół dla gimbusów- nie znoszę Jamesa, nie cierpię Larsa,nie lubię Roberta, chociaż Kirk jest spoko, ale nie lubię ich muzyki.

K

krajan

Guest

św. Jan Chryzostom oświadcza: "W każdym tańcu czart bierze udział"

Katolicyzm przestrzega przed mieszanymi tańcami:
1. "wszystkie prawie tańce obrażają uczucia moralności i przyzwoitości przez nieprzystojne gesty i układ ciała tańczących" (ks. Franciszek Spirago);
2. "Modne tańce - będąc prawie wszystkie najgorszego pochodzenia - grożą skromności i wstydliwości" (oświadczenie Episkopatu Austrii)
3."niemoralne tańce tak bardzo i u nas rozpowszechnione" (ks. Ildefons Bobicz).
4.
"należy każdemu tańców stanowczo odradzać" (ks. Franciszek Spirago).
5. "tańce są złe same w sobie i prawie zawsze są grzechem ciężkim, bo jest przy nich albo wprost onanja, albo przynajmniej grzech cudzy, zgorszenie, bliska sposobność do grzechu. Nie wolno więc ich tańczyć, choćby nie było zakazu diecezjalnego, choćby danej osobie nie szkodziły i choćby ta osoba utrzymywała, że w nich nic złego nie widzi i że je tańczy przyzwoicie (...)"(ks. Stanisław Szarek)
Z całą pewnością fałszywa jest informacja o rzekomej „pochwale”, jaką św. Franciszek Salezy miał udzielić tańcom. Było dokładnie odwrotnie. Ów Doktor Kościoła wyraźnie przestrzegał przed tańcami.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
1995...
PIERSI - Kurze móżdżki

Mnie kręci muza Black Sabbath albo Motorhead Metallicy nie lubię.Nie lubię, nie znoszę,Przesłuchałem kilkanaście kawałków i nadal uważam , że ten zespół jest słaby, tylko cały czas się drą i nic więcej. Nie ma tu ani krzty muzyki.Tylko jeden kawałek mieli dobry w którym na szczęście nie było darcia mordy i można było w spokoju posłuchać a mówie o Nothing else matters. Metallica to zespół dla gimbusów- nie znoszę Jamesa, nie cierpię Larsa,nie lubię Roberta, chociaż Kirk jest spoko, ale nie lubię ich muzyki.
aha... co ja bym począł bez tej informacji ronbil...

D

Deleted member 4683

Guest
Reverend Horton Heat. Kilka utworów z ostatniego LP "REV". Z tego co pamiętam to wcześniej ktoś tu chyba wrzucał jakiś kawałek z tej płyty ale wtedy jakoś mi nie podeszła. Jednak ostatnio do niej wróciłem i rewelacja. Na pewno jedna z lepszych płyt rockabilly/psychobilly/rock'n'roll ostatnich lat. Tak się to powinno grać !

Do góry Bottom