pawel-l
Ⓐ hultaj
- 1 915
- 7 932
najbardziej mnie rozpierdala, że absolutnie nigdzie poza kilkoma niszowymi blogami ekonomicznymi nikt nie wspomniał wg mnie najważniejszej rzeczy: w tym nagraniu ustalili za jakieś duperelne przysługi, że de facto zniosą niezależność NBP, przez co rozpocznie się dodruk pieniądza, który jak wiadomo najczęściej kończy się hiperinflacją. Ale kurwa nikt nie pisze ani nie mówi o tym że w ten sposób mogą stopnieć oszczędności prawie wszystkich ludzi, tylko o tym że brzydki język, albo że urzędasy mówią że Polski nie ma - no też mi niespodzianka, nikt się nie spodziewał że Polanda to wydmuszka, a wybrańy narodu rzucają większą ilością kurw niż robole na budowie.
Żródło?Jaja jajami, ale Latkowski sam powiedział, że wyda swoich informatorów jeżeli tylko jaśniepański sąd pozwoli mu to zrobić. Jak z takim chujem można współpracować?
Żródło?
http://www.tvn24.pl/wielogodzinna-b...akcje-rano-konferencja-premiera,441046,s.html
Pierwsza minuta filmiku (między trzydziestą a pięćdziesiątą sekundą) oraz końcówka - "... i żeby złożyła prokuratura do sądu... prosty wniosek - proszę o uchylenie tajemnicy dziennikarskiej"
Edit. Jakby ktoś nie wiedział to art. 15 ustawy pRAWO pRASOWE.
Wszyscy mamy poważny problem i nie możemy odwlekać poważnej rozmowy o tym, co się stało i co może dziać się w najbliższym czasie. Wczoraj skontaktowałem się telefonicznie z prokuratorem generalnym, szefem ABW i ministrem sprawiedliwości. Zadałem im jedno pytanie: czy działanie wobec redakcji ?Wprost? jest absolutną koniecznością i kto podejmuje tego typu decyzje, które skazują nas na poważny konflikt między działaniem na rzecz egzekucji prawa i wolnością słowa. zadałem pytanie, czy to postępowanie musi tak wyglądać i przynosić skutki związane z problemem wolności słowa - mówi Donald Tusk.
Będę robił wszystko, co w mojej mocy, by działania instytucji państwowych nie naruszały waszych praw
- Ktoś ograniczony umysłowo mógłby sądzić, że akcja prokuratury może zablokować publikację materiałów. nie ma takiej możliwości ze względów technicznych, ale nie ma tez takiej intencji - podkreślił premier.