Minister Sienkiewicz: "Państwo istnieje tylko teoretycznie". Afera taśmowa

orcen92

Active Member
151
205
Jeśli Dzień Sznura nadejdzie to na 100 % odbędzie się on bez udziału libów. Co najwyżej ich również wkurwiony motłoch powyciąga sprzed komputerków ( pewnie do końca będą wklejać obrazki i dyskutować o wolnościowych aspektach obrzezania kobiet ) . Nie wiem czemu tak jest, ale zwykłe ONR-owskie burki, tumany spod ciemnej gwiazdy sprzeciwiają się władzy realniej niż wszyscy wolnościowcy i anarchiści. Pewnie to kwestia sprawniejszej organizacji bo oni jakoś patologicznie ją lubią albo cech charakteru ( lepszy rozpierdol od niekończących się rozkmin ) ale fakt jest taki, że narodowcy jako jedyni nie poprzestają na pierdoleniu koszałków-opałków w internecie tylko konkretnie działają.

90% z nich to tępi kibole, mają dużo doświadczenia w starciach z policją po burdach meczowych i nie boją się iść do pierdla. Ba, większość z nich samą jatkę z policją traktuje jako cel sam w sobie.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
oni nie sprzeciwiają sie władzy, ino tej władzy, która nie pasuje tym kilku myślącym w centrali narodowców...

Ja bym nawet powiedział, że narodowcy sprzeciwiają się zbyt małej i słabej władzy.
Chcą większej ingerencji i kontroli nad obywatelami i jeszcze mają czelność uważać się za patriotów.
I oni w to wierzą... Ich działanie jest dobre dla państwa, ale i też dla ludzi.
To jest ich problem, bo dla nich silne państwo to dobre państwo... A jak dobre państwo to dobre życie dla obywateli.

Oni chcą dobrze, ale w efekcie zrobią źle ingerując w coś i tu jest problem.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
są zwykłymi komuchami i koniec, chca ino zamienić komuchy przy korycie, a dobrze to chcą ino dla siebie jak każdy komuch...

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Narodowcy to w skrócie:
- Jedna Polska, święta i katolicka.
- Ochrona przed obcym kapitałem.
- Pedały do gazu.

Najlepsze jest, to że NOP współpracował z partiami nacjonalistycznymi z Niemiec i Ukrainy, które popierają roszczenia terytorialne wobec Polski :)

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
No i socjal... Krytykują zachód i jego politykę w stosunku do imigrantów, a sami chcą wysokiego socjalu.

Wujaszek Ilicz

Well-Known Member
231
706
Jak już jesteśmy przy temacie: co śmiesznego można odnaleźć u narodowców to mnie osobiście bawi u nich kult żołnierzy poczętych i dzieci wyklętych. a co

Ostatnia edycja:

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Oficjalna propaganda na temat taśm daje efekty, w necie można przeczytać, że politykę się tak robi, a kto tego nie wie, ten naiwny. Oczywiście politykę się tak robi i to jest normalne, tyle, że ludzie myślą raczej: "politycy wesoło penetrują nasze odbyty, ale tak było zawsze i tak zawsze będzie, kto uważa, że może być inaczej ten naiwny".
Tusk otwarcie powiedział też, że podsłuchy zostały najprawdopodobniej założone przez wrogie siły i kto uderza w rząd, ten wspiera wrogie siły, ludzie to kupują.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
U narodowców śmieszy mnie kult wszystkiego, bo oni kultywują każde wydarzenie z naszej historii.
Najbardziej śmieszne jest kultywowanie największych katastrof... Ile razy proponowałem, żeby do powstania warszawskiego dołożyć obchody rozbiorów i marsz rozbiorowy.
Cała otoczka narodowców jest zgodna z historią państwową dotyczącą naszego kraju i to chyba najlepszy wyznacznik tego wszystkiego.
Narodowiec nie podważy historii Polski wykładanej w szkołach. Polak to Polak, zawsze za Watykanem i zawsze wielki.
Od Mieszka do Piłsudskiego... Dla narodowców nie ma granic. Chuj z Dmowskim i Piłsudskim i ich wzajemną nienawiścią do siebie, ale kochajmy ich obu w takim samym stopniu i za to samo nie mówiąc o szczegółach. Chuj z nieudanymi powstaniami... Kilku Polaków zginęło, ale warto było.
Warszawa zburzona, ale to przez Niemców... Piłsudski zrobił zamach, bo był burdel i to wielki wąsacz był i Wawel się należy jak psu buda. Polska w 1939 była w tragicznej sytuacji, bo tak musiało być. Mieliśmy dobrą politykę zagraniczną, ale obce mocarstwa na nas nasikały i Niemce z kacapami się dogadały. Wszyscy przeciwko nam, a my nic nie mamy na sumieniu. Wojsko było dobre, ale Niemców i Sowietów było więcej i nikt nam nie pomógł. Ukraińce to takie same ruskie i naziści, dlatego Lwów i Wilno trzeba mieć w swoich granicach. No i socjalizm jest ok, ale tylko w polskiej wersji... Bo przecież dużo patriotów było w środowisku socjalistycznym i to dobrzy ludzie byli, a za Polski Ludowej rządzili nami socjaliści udający Polaków. Bo Polak Polakowi zawsze pomoże i lepiej porządzi niż obcy agent z obcego kraju.

Nie było też złych królów, bo wszyscy królowie byli Polakami. Polska od zawsze była krajem katolickim i nikt się nie buntował, a pogaństwo wyparowało pokojowo w dwa dni. Jak ktoś krytykuję dany odcinek historii Polski i mówi o Polakach źle to jest żydem.

Wujaszek Ilicz

Well-Known Member
231
706
Oficjalna propaganda na temat taśm daje efekty, w necie można przeczytać, że politykę się tak robi, a kto tego nie wie, ten naiwny. Oczywiście politykę się tak robi i to jest normalne, tyle, że ludzie myślą raczej: "politycy wesoło penetrują nasze odbyty, ale tak było zawsze i tak zawsze będzie, kto uważa, że może być inaczej ten naiwny".
Tusk otwarcie powiedział też, że podsłuchy zostały najprawdopodobniej założone przez wrogie siły i kto uderza w rząd, ten wspiera wrogie siły, ludzie to kupują.
Z podkreślonym trudno się przecież nie zgodzić. To się nawet jakoś fachowo nazywa, spadek zaufania i zadowolenia z władzy wiąże się ze spadkiem oczekiwań wobec niej przez co lud zaczyna mieć wyjebane na wybory, a jak już się zawlecze do urn to głosuje na tego, który może i nas dyma, ale przynajmniej nie usiłuje tego ukryć i nie owija tego w jakąś 'inwazyjną' ideologię.
Nie wiadomo kto podsłuchiwał, ale na pewno taka sytuacja jest korzystna dla 'wrogich sił'.

co do narodowców to jeszcze mnie rozpierdala ich oburzenie na stwierdzenie faktu iż tzw antysemityzm ma w polsce silne tradycje. Z miejsca przywoływane są 'dzieła' typu 'pokłosie' czy knigi grossa, no i ja rozumiem dlaczego akurat do nich idzie odniesienie. tylko ze gdyby te nieuki poczytały sobie monografie to z miejsca by nabrali wody w usta albo schowali się za firanka. wot

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Nie wiem czemu tak jest, ale zwykłe ONR-owskie burki, tumany spod ciemnej gwiazdy sprzeciwiają się władzy realniej niż wszyscy wolnościowcy i anarchiści. Pewnie to kwestia sprawniejszej organizacji bo oni jakoś patologicznie ją lubią albo cech charakteru ( lepszy rozpierdol od niekończących się rozkmin ) ale fakt jest taki, że narodowcy jako jedyni nie poprzestają na pierdoleniu koszałków-opałków w internecie tylko konkretnie działają.
Może generalnie dlatego - że większość narodowców nie ma nic do stracenia..

D

Deleted member 427

Guest
Polska Rewolucja Narodowa:

10390103_674639002583306_5664067419332945687_n.png

https://www.facebook.com/NarodowaRe...3970606316815/674639002583306/?type=1&theater

NoahWatson

Well-Known Member
1 297
3 205
Jeśli Dzień Sznura nadejdzie to na 100 % odbędzie się on bez udziału libów. Co najwyżej ich również wkurwiony motłoch powyciąga sprzed komputerków ( pewnie do końca będą wklejać obrazki i dyskutować o wolnościowych aspektach obrzezania kobiet ) . Nie wiem czemu tak jest, ale zwykłe ONR-owskie burki, tumany spod ciemnej gwiazdy sprzeciwiają się władzy realniej niż wszyscy wolnościowcy i anarchiści. Pewnie to kwestia sprawniejszej organizacji bo oni jakoś patologicznie ją lubią albo cech charakteru ( lepszy rozpierdol od niekończących się rozkmin ) ale fakt jest taki, że narodowcy jako jedyni nie poprzestają na pierdoleniu koszałków-opałków w internecie tylko konkretnie działają.
Najpierw trzeba myśleć, potem jeśli jest chociaż mała i realna szansa na osiągnięciu celu, można ją wykorzystać. Środowisko libertariańskie w Polsce jest jeszcze niewielkie, ale rośnie i wychowuje ludzi, którzy już teraz nie mają wątpliwości co do natury państwa i takim już przestaje się podobać tylko dyskutowanie. Jeszcze kilka miesięcy takiego wychowywania i zbierze się masa krytyczna ;)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
A po co szukać libów do demonstracji? Mają być Zwykli Wkurwieni Słowianie.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Cóż ja nie bardzo widzę powodu do wychodzenia na ulice w związku akurat z tymi taśmami. Jeśli jedna komórka mafii chce wspierać finansowo inną kasą z operacji finansowych, domaga się żeby kogoś wyrzucić ze swoich szeregów itp, nic mi do tego. To są wewnętrzne sprawy mafii. Tak samo z żoną Nowaka. O co się tu oburzać, o to że oszukiwała Urząd Skarbowy? :)

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Ja miałem kiedyś takie pomysły, żeby stworzyć cuś tajnego i zebrać grupkę osób... Żeby zabić wszystkie głowy państw w krótkich odstępach czasu i przejąć wszystkie środki masowego przekazu. Jak byłem mały to marzyło mi się coś takiego.

Jak mówili kiedyś o tym prezydencie Kennedym zajebanym to żałowałem, że ktoś mi go sprzątnął. Tworzyłem różne teorie spiskowe i zastanawiałem się czy ktoś już takiej organizacji nie stworzył. Takie pomysły miałem za szczeniaka, kiedy nie byłem jeszcze anarchistą.

Do góry Bottom