Minister Sienkiewicz: "Państwo istnieje tylko teoretycznie". Afera taśmowa

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
He, he...

Pitu pitu: "nie dopuszczę, by polski rząd i jego konstytucyjni ministrowie byli odwoływani przez służby specjalne, takie lub owakie i innych specjalistów od nielegalnych podsłuchów."

Tusk: "Ja nie chciałbym być w roli polityka, który organizuje zmianę rządu na podstawie przestępczych podsłuchów"

Narracja ustalona: najważniejsze jest to, że podsłuchy były nie-le-galne. Rozumiecie tępe spierdoliny..., znaczy eee, drodzy obywatele?

Przypomniało mi się:

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Kurwa. Tusk w swojej bezczelności i perfidii jest niesamowity niczym Ławrow.

po raz pierwszy po 1989 roku mamy do czynienia z sytuacją, że nagrywa rozmówca rozmówcę, ale ze zorganizowanym z zewnątrz podsłuchem.

Zapomniał o aferze z taśmami Beger? To było zaledwie 8 lat temu. Co wtedy mówił?

Jestem poruszony zawartością tych taśm. Dziękuję dziennikarzom, za wspieranie demokracji poprzez ujawnienie kompromitującego przypadku skandalicznej korupcji politycznej, jakiej dopuścił się PiS. Miliony Polaków mogły poznać dzięki tym nagraniom kulisy kuchni politycznej kompromitującej obecny rząd.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Dziennikarz śledczy Witold Gadowski na swoim facebookowym profilu pisze:
Sienkiewicz to pełen kompleksów słabeusz, niezbyt inteligentny, wykorzystano jego kompleksy, aby strzelić w pysk Tuska. To rosyjska gra. Przeciek idzie do ściśle kontrolowanego medium. Pewien pułkownik agencji wywiadu, dziś już emerytowany - kontroluje dobre rozlanie się afery. Jeśli Tusk odpuści polską chemię i Kwaśniewskiego, to wtedy dostanie "polityczne serum", jak nie to mu pokażą skąd jego krótkie nóżki wyrastają. Atak nastąpił na tyle wcześnie - przed wyborami - że Tusk, Sowy i Grasie mogą się jeszcze ratować, ale muszą ustąpić panu Kantorowi i jego przedstawicielowi panu Waldemarowi P. Ot i cała kacapska zabawa. Sienkiewicz nie potrafi rozróżnić pomiędzy Toronto a Trypolisem (tak chciał ugotować kiedyś Tymińskiego), jest zerem, ale przyda się jako pożyteczny idiota.

O ruskiej agenturze pisał wcześniej, przed nagłośnieniem tej afery.
Stefczyk.info ➩ Gadowski: Śledźmy rosyjską agenturę

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
TL;DR z konferencji (crosspost tu i do lewackich przypałów)

10354886_312444042264944_3689443186855455442_n.jpg

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Jakich nas? Jakubas to nie żadne my, tylko gruba ryba z Polskiej Rady Biznesu, zbijająca miliony na interesach z państwem (np. produkcji monet drożej niż to robi The Royal Mint). Właśnie go tak "okradli" zamawiając taniej groszówki za granicą, o tym był ten fragment.

D

Deleted member 4683

Guest
Czytamy całość:

Państwo polskie istnieje teoretycznie. Praktycznie nie istnieje, dlatego że działa poszczególnymi swoimi fragmentami, nie rozumiejąc, że państwo jest całością. Tam, gdzie państwo działa jako całość, ma zdumiewającą skuteczność. Tylko jakoś nikt nie chce korzystać z tej…

Kurwa, to jeszcze gorzej. Wynika z tego, że chodzi im po głowie idea czegoś w rodzaju "konsolidacji" państwa, jego uszczelnienia. Ja to odczytuje tak: " każdy urząd kontroluje określony wyrywek życia gównojadów na dole. Ale między tymi wyrywkami gównojady maja jeszcze sporo miejsca gdzie mogą się schować. Musimy scalić urzędy w jeden spójny aparat i z tym skończyć "

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Nie wywróciły mnie te taśmy, może stary jestem. Na grube deale obsługa koryta spotyka się na basenach i na saunach ...
Podobno celują w 2 BORowców źle potraktowanych przy odejściu, jak już przestaną wierzyć straży przybocznej to będzie dopiero kompot :) A do podsłuchu użyto telefonów, co tylko pokazuje, że to był "chuj nie konspiracja", bo nawet warszawscy anarchiści jak knują to wyjmują baterie z telefonów ;)

PS. Może to te BORowiki co po "placka na cienkim" jechały ??

Wujaszek Ilicz

Well-Known Member
231
706
Tusk jak to tusk na swojej konferencji wypowiedział się w stylu 'no i chuj mi zrobicie'
wiadomo(albo i nie) ze takie machlojki są nieodłącznie związane z władzą, problem powstał bo zostało to opublikowane. straszne jest tez to, ze te jełopy dały się podsłuchać jak dzieci. przecież politycy takiego kalibru maja ochronę wywiadowcza bo ja mieć po prostu muszą, wiec gdzie ona była? chyba ze są takimi 'profesjonalistami' i dali dupy po całości, co by mnie w sumie nie zdziwiło.
ciekawym tez kto stoi za nagraniami, no i dlaczego zostały wypuszczone teraz a nie np. przed wyborami.

a narodowcom pod sejmem chuj w dupe, dla zasady:cool:

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Muszę przyznać, że pięknie to rozegrali. Zatroskani o los państwa urzędnicy i jeden głupek od zegarka. Bez zmrużenia oka powiedzieli "chuja nam zrobicie". Może zostało załatwione to, co miało zostać załatwione i teraz po prostu rozchodzi się właśnie po kościach.

D

Deleted member 4683

Guest

Jeśli Dzień Sznura nadejdzie to na 100 % odbędzie się on bez udziału libów. Co najwyżej ich również wkurwiony motłoch powyciąga sprzed komputerków ( pewnie do końca będą wklejać obrazki i dyskutować o wolnościowych aspektach obrzezania kobiet ) . Nie wiem czemu tak jest, ale zwykłe ONR-owskie burki, tumany spod ciemnej gwiazdy sprzeciwiają się władzy realniej niż wszyscy wolnościowcy i anarchiści. Pewnie to kwestia sprawniejszej organizacji bo oni jakoś patologicznie ją lubią albo cech charakteru ( lepszy rozpierdol od niekończących się rozkmin ) ale fakt jest taki, że narodowcy jako jedyni nie poprzestają na pierdoleniu koszałków-opałków w internecie tylko konkretnie działają.

Do góry Bottom