Minister Sienkiewicz: "Państwo istnieje tylko teoretycznie". Afera taśmowa

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
To jest fake. Bratkowski napisał to co jest po prawej natomiast autorem tego co jest po lewej jest Bogdan Miś:
Dzięki za czujność. Ja to skopiowałem z innej strony. Niestety dziś na wielu stronach nie ma ani nazwisk autorów, ani ich pseudonimów, wszystko wrzuca anonimowy "admin".

noother

Active Member
109
185
Poruszająca do głębi rozmowa Tomasza Lisa z Sławomirem Nowakiem.

Prawdziwa historia Nowaka wyklętego. Zaszczutego. Niewinnego.

Bqvr2hKIUAANBy0.jpg

Typ ma mózg gimnazjalisty.

Krawiec: - Za dużo było tego lansiarstwa, to jednak kłuje w oczy. (...) To towarzystwo, z którym on się prowadzał po mieście... k***. Kiedyś dzwoni do mnie: "Co robisz?". Ja kończę spotkania, dziesiąta wieczorem. "To wpadaj do nas, w Charlotcie". Co to, k***, jest Charlotte'a? Pytam kogoś potem i się okazuje, że to taki klub hipsterski dla 17-18-latków. Pytam go: "A z kim ty tam jesteś?". "A (...) z trenerem z siłowni". Ja pier***, co to za, k***, towarzystwo?

Krawiec: - Teraz codziennie na siłownię wali na osiedlu u siebie w Gdańsku.
Kelner: - Napisałem wczoraj do niego, że jak będzie w Warszawie, to żeby dawał znać i tak dalej, a on, że nie chce nikogo (...) zajmować czasu swoją osobą. Ja mówię: weź, bo brzmisz jak w depresji, nie?
Krawiec: - On ma, no ma depresję.
Kelner: - Ale mówię, że napisałem mu, że tak ze śmiechem, i tak dalej. Od czasu do czasu piszę do niego teraz. Mówię, że może zrobić karierę jako stylista, prawda?
Krawiec: - Jak Jacyków.

OP
OP
dataskin

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
J. Krawiec: Dlaczego nie można głosować przez internet?
P. Graś: To jest kwestia ustawy i zabezpieczeń.
J.K: Czy wy szacowaliście, czy to jest elektorat wasz, czy raczej pisowski, ta młodzież?
P.G: Nie ma co się o niego bić, bo on albo nie chodzi, albo robi sobie jaja. Podejrzewam, że palikotersi by najbardziej na tym skorzystali. Plus korwiniści itd. - Oszołomy, które żyją wyłącznie w internecie.

14:10

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 006
Powinno być: Dziękuję wszystkim, którzy nie pomagają zorganizowanej grupie przestępczej w obalaniu rządzącej grupy przestępczej. Inni oszuści nie prześcigną nas w tym fachu!

ps: Piertol się Radek!

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Chyba pierwszy raz w życiu zgadzam się z portalem niezależna.pl

http://niezalezna.pl/56701-dziennik...nagrody-dzisiaj-do-innej-redakcji-wchodzi-abw

Dziennikarze TVN za podsłuchy - dostali nagrody. Dzisiaj, do innej redakcji, wchodzi ABW
Dodano: 24.06.2014 [19:06]

foto: @TVN48
Tomasz Sekielski i Andrzej Morozowski - dawniej dwie gwiazdy TVN (dzisiaj ostał się jeden) - za "taśmy Beger" otrzymywali nagrody od światka dziennikarskiego. Obecnie publicyści TVN i Gazety Wyborczej dostrzegają niegodziwość w opublikowaniu nagrań polityków. Bo legitymacje innej partii noszą podsłuchani?!

Na hipokryzję niektórych dziennikarzy słusznie uwagę zwrócił portal telewizjarepublika.pl, którego reporterzy przypomnieli, że w 2006 roku gwiazdy TVN zostały nagrodzone tytułem dziennikarzy roku, za zorganizowanie podsłuchów w pokoju hotelu sejmowego. Ich wspólniczką była ówczesna posłanka Renata Beger.

Komentarz poniżej jest bardzo trafny, ale coś jeszcze ciekawsze mamy dalej.
56701-722841403629300.jpg

A prawdziwym rarytasem jest przypomnienie uzasadnienia przyznania nagrody dla Sekielskiego i Morozowskiego.

Za "bezkompromisowe obnażanie buduarowych kulis polskiej sceny politycznej".

A teraz nasi czytelnicy powinni odszukać w internecie opinie z ostatnich dwóch dni, np. redaktorów Żakowskiego lub Blumsztajna o obecnej "aferze podsłuchowej". Przestrzegamy jednak - robicie to na własną odpowiedzialność, bo może was trafić...

56701-722921403629300.jpg

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 467
Mamy do czynienia z kryzysem politycznym do tej pory nieznanym. Nie mam dziś wątpliwości, że intencją osób, czy zorganizowanej grupy przestępczej, które systematycznie podsłuchiwały polityków i ludzi biznesu, nie był interes społeczny. Jedynym tak naprawdę efektem tego procederu jest destabilizacja państwa polskiego, i to w specyficznej sytuacji międzynarodowej.

- Donald Tusk, premier RP po ujawnieniu afery nagraniowej 2014

Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny
.

- Józef Cyrankiewicz, premier PRL po Poznańskim Czerwcu 1956

D

Deleted member 427

Guest
Takie porównania jak wyżej są nieuprawnione i obnażają intelektualną degrengoladę środowiska neoliberalnego, które składa się z młodego narybku zafascynowanych Korwinem neofitów XIX-wiecznego kapitalizmu i pracy niewolniczej.

- żakowski

Wujaszek Ilicz

Well-Known Member
231
706
Pójdźmy dalej i odrzućmy całkowicie hipotetyczny kolektywistyczny odchył: nigdy nie ufać. Nikomu. Liczyć na siebie.:cool:

Nie wiem jak was ale mnie w całej sprawie najbardziej bawi obserwowanie jak nasze elyty dwoją się i troją żeby usprawiedliwić swoje poczynania i zachować(jakby ja kiedyś mieli) opinie mężów stanu. Ale te kurwy nachalne, zuchwałe i bezczelne się zrobiły.

military

FNG
1 766
4 727
To wszystko świetnie pokazuje, jak bardzo chciwi i krótkowzroczni są... hmm, brakuje mi przekleństw. W każdym razie - gdyby PO zależało na kontynuowaniu swojej polityki zagranicznej, powinni wypierdolić Sikorskiego z prędkością światła; w końcu po ostatniej porcji tekstów z zagranicznych gazet/serwisów facet jest skompromitowany i kompromituje działania rządu. Tymczasem - nic się nie staaaoooo, nielegalny podsłuch się nie liczy.

Ależ te kurwy są tępe, pazerne i cyniczne. Ależ chciałbym, aby je spotkała brutalna śmierć zadana ostrym narzędziem.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
...gdyby PO zależało na kontynuowaniu swojej polityki zagranicznej, powinni wypierdolić Sikorskiego z prędkością światła; w końcu po ostatniej porcji tekstów z zagranicznych gazet/serwisów facet jest skompromitowany...
Skruszył się i przeprosił, wraz z Rostkowskim więc może liczyć, że będzie mu to wybaczone. W jego przypadku, wszystko zależy od czynników zewnętrznych. Ale nawet jak go wywalą, to jego bytność na tym stołku jest wynikiem układu. Więc zamiast niego wstawią jakąś Hannę Suchocką i dalej będzie ta sama wataha w MSZ i na placówkach.

Do góry Bottom