jkruk2
A fronte praecipitium a tergo lupi
- 828
- 2 387
Jak chcecie mieć kartę + kilka dupereli w stylu doładowań PSC cz BTC to polecam Skrill/Neteller.
6 milionów kary? czym on jechał statkiem kontenerowcem i westerplatte rozwalił?Mój stary ma do zapłacenia 6000 tyś zł kary za jazdę po alkoholu.
Mój stary ma do zapłacenia 6000 zł kary za jazdę po alkoholu.
Jedyny sposób w jaki mogą ściągnąć od niego kase to nieruchomość, którą ma we współwłasności razem z moją matką z racji małżeńskiej współnoty majątkowej.
Czy komornik ma kompetencje do wjazdu na chatę, która znajduje się w takiej współwłasności i egzekucji jakiś wartościowych ruchomości, które znajdują się w domu bez żadnego ustalania właściciela? Czy trzeba przedstawiać jakieś faktury potwierdzające do kogo należą te przedmioty, czy po prostu komornik nie ma prawa bez zgody matki na nieruchomość wejść?
Z tego co czytam komornik nie może prowadzić egzekucji z wspólnoty małżeńskiej, ale chciałbym mieć 100% pewności, że się nie myle.
Mam pytanie natury biznesowej, bowiem w zamyśle mam rozkręcenie własnego biznesiku (e-commerce). Czy ktoś z Was prowadzi działalność gospodarczą w Polsce, mając swoją firmę zarejestrowaną w UK jako LTD? Jeżeli tak, to jakie są plusy i minusy tego rozwiązania?
Będę bardzo wdzięczny za każdą wskazówkę, link, podzielenie się doświadczeniami.
To jak chcą przez to wszystko przechodzić toMojego kuzyna syn chce sie ożenić z katoliczka ktora ma chinskie pochodzenie ale urodzila sie i wychowala w arabskim kraju i mieszka tam od urodzenia. zapytał w urzedzie stanu cywilnego jakie muszą syn i ona mieć dokumenty żeby zlożyć w urzedzie to mu urzedniczka powiedziala , ze jego syn musi złożyć pismo do polskiego sądu o pozwolenie na ślub z tą dziewczyna bo takie sa wymagania, chyba dlatego że z kraju arabskiego ona jest ?? ale mi sie wierzyć nie chce w to. może ktoś wie czy tak jest??/
Ja to bym to pierdolił ale fakt trochę to dziwne.Urzedniczka powiedziala im, że to pismo do sądu jeSt konieczne , ze sąd wydaje pozwolenie ale takie pismo musi być, bylem ciekawy dlaczego takie przepisy i czy dotyczą wszystkich tych ludzi z arabskich krajów co chcą zawierać ślub z polakiem albo polką
Mojego kuzyna syn chce sie ożenić z katoliczka ktora ma chinskie pochodzenie ale urodzila sie i wychowala w arabskim kraju i mieszka tam od urodzenia. zapytał w urzedzie stanu cywilnego jakie muszą syn i ona mieć dokumenty żeby zlożyć w urzedzie to mu urzedniczka powiedziala , ze jego syn musi złożyć pismo do polskiego sądu o pozwolenie na ślub z tą dziewczyna bo takie sa wymagania, chyba dlatego że z kraju arabskiego ona jest ?? ale mi sie wierzyć nie chce w to. może ktoś wie czy tak jest??/
Proszę o usunięcie mojego konta. Na tym forum i tak niczego człowiek się nie dowie.
Ad. 1 Powołujesz dwie spółki zoo, lub spółkę i fundację. Fundacja statutowo zajmuje się wypożyczaniem sprzętu młodym biznesmenom, bezkosztowo i z racji wykonywania działalności statutowej nie odprowadza od tego podatków (ewentualnie druga spółka robi to w formie leasingu spółce która prowadzi działalność). Jeśli cię skontrolują i nałożą karę na spółkę (lub inne bzdury podatkowe) to ogłaszasz upadłość. Leasingowany sprzęt wraca do Fundacji/Spółki B. Dzień po rejestrujesz nową działalność.Przepraszam za dwie wiadomości pod rząd, ale muszę odpowiedzieć na kilka pytań z usuniętego już wpisu.
1. Działalność w szarej strefie jest w porządku. Klienci z polecenia itp. Ale co w sytuacji kiedy jakiś klient nie będzie zadowolony i naśle kontrolę na mój garaż? Jak taki nalot "służb" wygląda? Czy wiecie coś o tym?
2. Będąc bezrobotnym i biorąc dofinansowanie - zobowiązuję się do przedstawienia wszystkich faktur za to co kupiłem za pieniążki naszego państwa. Jeżeli wpisałem w biznesplanie "kompresor za 10.000 o nazwie KOMPRESOR" to ma być raczej taki kupiony. Więc jak to ominąć?