Staszek Alcatraz
Tak jak Pan Janusz powiedział
- 2 794
- 8 465
Gdzieś to wyczytałem wczoraj po wyborach, nie pamiętam gdzie...
Ostatnia edycja:
E tam, ja tam się cieszyłem, ale może to kwestia tego, że jestem ogromnym przeciwnikiem Kukły i JOWów, bo jak dla mnie to to jest po prostu razwiedka. Jak mawiał Michalkiewicz - nie ważne kto wygra wybory, ważne by były one wygrane.Co do punktu czwartego, to chyba było odwrotnie. Wyborcy Korwina to nie wielbiciele Wałęsy (którzy najpierw go nienawidzili, a potem, jak się okazało, że Wałęsa był takim samym krętaczem jak oni, to zaczęli go lubić), tylko idealiści. I idealiści takich wolt nie tolerują, bo odbierają je jako nieuczciwe. To ogromny błąd, jeden z dwóch popełnionych tuż przed ciszą wyborczą.
Negatywnie komentowane przez kogo?Drugim była ta próba bratania się z kibolami i budowania poparcia na śmierci tego chłopaka w Knurowie. Bardzo negatywnie komentowane (zwłaszcza w kontekście, sprzecznej w interpretacji wielu, wypowiedzi o górnikach).
No, bezbłędna (Piłsudski) to może nie, ale bliska ideałowi. Problemem stał się Kukiz, który nie został zawczasu zgaszony.Poza tym, to jest chyba jedyne forum, jakie czytam, na którym twierdzi się, że kampania była bezbłędna. Są takie dwa tagi na wykopie, #rosja i #ukraina, gdzie kuce od dawien dawna już się nie zapuszczają, a gdzie Korwin srogo orany jakimś dłuższym wpisem co najmniej raz na kilka dni. Programy z ruskiej telewizji, gdzie po cytatach z Korwina na wizję wchodzi Mateusz Piskorski i go uwiarygadnia - to wszystko tam jest udostępniane i komentowane.
Nie oglądałem, ale domyślam się, że mówił o tym, że Ameryka dąży do wojny w Europie. I w sumie ma rację, w ostatnich dwóch dorobiła się sporego hajsu na exporcie towarów do Anglii, Francji itd., a pod koniec wchodząc w nie i ustalając porządek na swoją korzyść.Spot o III wojnie światowej? Ruch, który zawierdzić mógł jeno jakiś inny chory psychicznie. Wśród zmasowanej gówno burzy może czasem w komentarzach trafi się jakiś kuc, który będzie argumentował, że Korwin nie jest prorosyjski, bo chce silnej armi. I będzie to też wypowiedź najbardziej zminusowana.
No cóż, występy rzeczywiście żenujące, mógłby chociaż gadać po francusku, nie wydaje się aby gadał aż tak koślawo jak po angielsku.Występy w PE łamaną angielszczyzną, żenujące, niezrozumiałe - rozumiem, że tutaj to też się podobało? Jedyny naprawdę dobry ruch w ciągu ostatniego roku, jaki przychodzi mi do głowy, to spoliczkowanie Boniego. Mistrzostwo, ale na tle wszystkiego innego - co z tego?
To niekoniecznie musi być tak. Mogl zdobyc nowych wyborców, ale część jego dotychczasowych wyborców nie widzialaby go jako prezydenta. Mam conajmniej paru znajomych, którzy w parlamentarnych chcą głosować na partie KORWIN, a teraz zaglosowali na Kukiza.Korwin dostał 486 084 głosów. KNP w wyborach do euroburdelu 505 586. Na Wilka odpadło mu 68 186. Braun zdobył 124 132(0.83%), też pewnie trochę zabrał Krulowi.
Czyli kuce zagłosowały, ale Korwinowi nie udało się przez rok wykorzystać sukcesu w wyborach do euroburdelu i zdobyć nowych wyborców. Wszystkich potencjalnych zgarnął Kukiz, który dostał 3 mln. głosów.
Ja zakładam, że w rzeczywistości dostał te 4-4,4% jak wynikałoby z exit poll, ale pofałszowali gdzie nie gdzie. Zbyt wielka jest nienawiść do Korwina, żeby nie kusiło niektórych unieważniać głosy na niego. Zauważcie, że jemu najwięcej spadło w stosunku do badania exit poll. Tak samo trochę mniej niż wynikałoby z badań dostali Braun, Kowalski, itd., a zyskał człowiek władzy, czyli Komorowski.Są już oficjalne wyniki I tury. Korwin 3.26%... To o ponad procent mniej niż w sondażach. No i w przeliczeniu znacznie mniej głosów niż w wyborach do EU.
Nie no, FAKTYCZNIE. Sorry. Wycofuję się ze swoich słów. Kampania była ZAJEBISTA.Nie oglądałem, ale domyślam się, że mówił o tym, że Ameryka dąży do wojny w Europie. I w sumie ma rację, w ostatnich dwóch dorobiła się sporego hajsu na exporcie towarów do Anglii, Francji itd., a pod koniec wchodząc w nie i ustalając porządek na swoją korzyść.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/komorowski-podpisal-projekt-nowelizacji-konstystucji-ws-jow-ow/16tcd2
No tak jak Panowie liby? Plecaczki juz gotowe? Paszporty w kieszeni? Czy jednak z pokora przyjmiecie kolejne 100 lat rzadow PO-PiS-u? hehe
Jak zrobią jowy na jesień, to i Kukiz się nie dostanie.
Jak zrobią jowy na jesień, to i Kukiz się nie dostanie.