Imperator
Generalissimus
- 1 569
- 3 557
Partia Razem oraz Komitet Obrony Demokracji protestuje przed KPRM. Rozstawiono namioty.Czyżby początek Majdanu?
...a ja zauważyłem właśnie taki kwiatek.media prorządowe zamilczają temat olania Dudy przez Obamę, które ma pełnić rolę klapsa.
No nie wiem, Marsze Niepodległości są większe, ale raz w roku i nie konieczne w pełni antyrządowe, zaś KOD organizuje protesty bardzo często i mówią tam wszyscy wyraźnie: nie dla PiSu i Kaczyńskiego.Po pierwsze KOD nie jest największym ruchem protestu, Marsze Niepodległości były większym.
Oficjalnie Kijowski przybywa do Stanów Zjednoczonych na zaproszenie Freedom House, czyli pozapartyjnej organizacji działającej na rzecz praw człowieka i demokracji na całym świecie.
Freedom House jest finansowana przez liczne fundacje, m.in. Fundację Lindy i Harry’ego Bradley, Fundację Sary Scaife i Fundację Sorosa.
Freedom House jest wciąż głównie amerykańską oganizacją, chociaż posiada biura na całym świecie; w Stanach Zjednoczonych (Nowy Jork i Waszyngton) oraz m.in. w Europie Środkowo-Wschodniej (Budapeszt, Bukareszt i Warszawa).
Members of the organization's board of directors include Kenneth Adelman, Farooq Kathwari, Azar Nafisi, Mark Palmer, P.J. O'Rourke and Lawrence Lessig,[2] while past board-members have included Zbigniew Brzezinski, Jeane Kirkpatrick, Samuel Huntington, Mara Liasson, Otto Reich, Donald Rumsfeld, Whitney North Seymour, Paul Wolfowitz, Steve Forbes and Bayard Rustin.
Tak. Tylko to pokazuje przełożenie, jednej z fundacji gryndera Sorosa, na realne ośrodki władzy w USA. Fundacja pokrywa koszta operetki, ale to ośrodki władzy rozpoczną grę.ustaliliśmy, że KOD jest powiązany z Sorosem.
Strona KOD-u została zhackowana. Ktoś przejął skrzynkę e-mail Mateusza Kijowskiego - ujawnia portal niebezpiecznik.pl, specjalizujący się w bezpieczeństwie internetowym. Portal twierdzi: "mamy niezbity dowód na przejęcie przez włamywacza skrzynki pocztowej Mateusza Kijowskiego, założyciela KOD".
Autor włamania na skrzynkę Kijowskiego miał poinformować o tym redakcję niebezpiecznik.pl, opisując, w jaki sposób to zrobił:
Zdobyłem prywatny mail "Kija" z whois, a potem sforgowalem maila z pdfem, ktory od razu otworzył. Był to .exe keylog, ale z ukrytym rozszerzeniem. Niby student informatyki [Kijowski jest informatykiem - przyp. Niezalezna.pl], a nabrał się na takiego prostego tricka.
Potem następuje opis dalszych czynności informatycznych. Portal niebezpiecznik.pl publikuje też screeny uwiarygadniające relację hakera. Mateusz Kijowski zaprzeczał wówczas włamaniu, ale jego autor odpowiadał dosadnie:
Wiadomo, że będą mówić i zarzekać się, że nic nie nastąpiło, bo opublikowalibyście i zepsulibyście reputację Kijowskiemu, który nabrał się na taki debilny trick (bo was dużo osób czyta, tak w ogóle ja pierdolę, jakim trzeba być półmózgiem, żeby otworzyć pdf.exe), a im wlaśnie tak jak nikomu zależy na dobrej reputacji i rozgłosie.
Wreszcie Mateusz Kijowski potwierdził włamanie na swoją skrzynkę :
Tak, rzeczywiście, udało się komuś włamać na konto mailowe w wp.pl. Konto to nie było do niczego wykorzystywane od wielu lat i nie jest obecnie podłączone do żadnych usług związanych z KOD. Co do działań, które podjął atakujący, należy pytać jego. Ja mogę jedynie stwierdzić, że przywróciłem funkcjonalność strony w ciągu kilku minut, pracując z telefonu w metrze w Nowym Jorku.
Autor znanej strony Antykomor.pl twierdzi jednak, że Kijowski może być szantażowany przez autora włamania lub osoby, które pozyskały wrażliwe dane z jego kont. "Potrójna heca! Hakerzy udostępnią maile z konta alimenciarza z kitką - zapowiadają MOCNE rewelacje!" - napisał na Twitterze:
Uwaga! Potrójna heca! Hakerzy udostępnią maile z konta alimenciarza z kitką - zapowiadają MOCNE rewelacje!#kod #kijowski #dobrazmiana
— AntyKomor.pl (@AntyKomorPL) 8 kwietnia 2016
Antykomor dodał:
#kijowski to podobno informatyk. A wiecie, że fraza "mateusz41" była jego hasłem do poczty, banku, serwerów, etc? No, debil, nie?#kod #xD
— AntyKomor.pl (@AntyKomorPL) 8 kwietnia 2016
Partia Razem oraz Komitet Obrony Demokracji protestuje przed KPRM. Rozstawiono namioty.Czyżby początek Majdanu?
Alexis de Tocqueville uwazal ze rewolucja wybucha nie w momencie glebokiego kryzysu ale kiedy sytylacja poprawia sie wolniej niz oczekuja tego ludzie'
Jebany złodziej lajków...ale wklejaj treść artykułu może co?
Raczej profilaktyk. Już kiedyś się wypowiadałem się co o nich sądzę.Jebany złodziej lajków...
Proszę (lol):Za linkowanie do niezależnej powinny być karne kutasy na forum.
sytuacja w Chinach w 1989 ta teorie potwierdza.