Kelthuz na celowniku prokuratury

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Pankowski to jakiś profesjonalny lewak, specjalista od walki z faszyzmem?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
To herszt (pierwszy sekretarz?) organizacji Nigdy Więcej, organizacji synalków, wnucząt i innych pociotów, morderców i oprawców narodu będącego pod okupacją PRL. Coś takiego jak Chris Hani tyle, że biały.

Pankowski to jakiś profesjonalny lewak, specjalista od walki z faszyzmem?
"profesjonalny lewak, specjalista od walki z faszyzmem" - dokładnie tak.

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
On zawsze stwierdzi, że był faszyzm, rasizm etc. Jakby nie było, to on sam byłby niepotrzebny.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
No to poważna sprawa, walą z grubej rury.
Przeczytałem te jego teksty. Jak na kogoś z tak "renomowanym" wykształceniem, ma straszliwie wąską perspektywę intelektualną. Albo Eton tak podupadło, że jego absolwenci muszą zajmować się jakimś ideologicznym pierdololo, albo koleś przeszedł jakiś kryzys, nie wie co robić z życiem. Albo jest zwykłą, odtwórczą miernotą, której zdobyta wiedza nie inspiruje do zajmowania się czymś bardziej wartościowym.

O rasizmie można byłoby pewnie opowiedzieć dużo ciekawszych rzeczy, gdyby przy jego badaniu zająć bardziej ścisłe stanowisko, a nie ograniczać się do nauk społecznych, socjologii czy innych pierdolologii zainteresowanych bardziej kreowaniem rzeczywistości, niż jej badaniem.

Na nieszczęście Kelthuza magia marki pewnie zadziała i sąd jak pelikan będzie pewnie łykał te "eksperckie" opinie. Zresztą o co strony mogą się spierać? O dozwoloność artystycznej prowokacji i jej granice? O to, czy coś jest propagowaniem czy nie? W mojej opinii stawianie artystom, tudzież innym performerom podobnych zarzutów zawsze kończy się ośmieszeniem idei sądownictwa oraz konceptu procesu. Bo o czym innym świadczy angażowanie twardych środków, gdy wkracza się z nimi w rejon fikcji, iluzji, symboliki, czystej wyobraźni, jeśli nie o niezrozumieniu konwencji? Równie dobrze można byłoby wsadzać autorów kryminałów za propagowanie nienawiści i przemocy. Oczywiście pewnie są ludzie, którym do ręki nie należy dawać nawet beletrystyki, bo zrobią sobie nią krzywdę, ale czy naprawdę do ich standardów trzeba obniżać prawo?

Oczyma wyobraźni już widzę jak Pankowski będzie dokonywał interpretacji tekstów, a następnie upierał się, że zna intencje autora lepiej od niego samego. Może być zabawnie, więc proponuję wykorzystać tę okazję do dalszego trollingu na sali sądowej, chociaż sądzę, że skończy się niewesoło, bo polskie sądy rozsądkiem nie grzeszą.

Trzymaj się, nasz niewydarzony bardzie.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Z tego co widziałem na amerykańskich filmach, to można unieważnić całą tą ekspertyzę, skoro gość zarabia na doszukiwaniu się faszyzmu, im więcej faszyzmu "znajdzie" tym więcej zarobi, a do tego muzyków wykonujących metal nazywa głupcami. Jak dla mnie to jest uzasadnione twierdzić, że ocenę wystawi nie na podstawie faktów, a na podstawie tego kto jest oskarzonym i jakie są zarzuty.

FatBantha

Członek Załogi
8 902
25 790
Amerykańskie filmy dotyczą realiów USA. Wydaje mi się, że w Polsce raczej nieistotny jest ten aspekt sprawiedliwości jakim jest bezstronność. Ale ja w sumie mam niewielkie pojęcie o tym jak to naprawdę wygląda, może Ciek powie coś więcej.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Zawodowy antyfaszysta Pankowski ma zdecydowanie problemy ze sobą. Kiedyś był narodowcem, potem prawdopodobnie uderzył się w głowę i został hard lewakiem.
Tutaj na zdjęciu pierwszy z lewej (nie pamiętam jak się nazywa ten gest uniesionej pięści, ale to chyba coś podobnego do tego co wykonywał Breivik :D)

46xkae3.jpg

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Z tego co widziałem na amerykańskich filmach, to można unieważnić całą tą ekspertyzę, skoro gość zarabia na doszukiwaniu się faszyzmu, im więcej faszyzmu "znajdzie" tym więcej zarobi, a do tego muzyków wykonujących metal nazywa głupcami. Jak dla mnie to jest uzasadnione twierdzić, że ocenę wystawi nie na podstawie faktów, a na podstawie tego kto jest oskarzonym i jakie są zarzuty.

W polskim k.p.k. jest artykuł 196:

§ 1. Nie mogą być biegłymi osoby wymienione w art. 178, 182 i 185 oraz osoby, do których odnoszą się odpowiednie przyczyny wyłączenia wymienione w art. 40 § 1 pkt 1–3 i 5, osoby powołane w sprawie w charakterze świadków, a także osoby, które były świadkiem czynu.
§ 2. Jeżeli ujawnią się przyczyny wyłączenia biegłego wymienione w § 1, wydana przez niego opinia nie stanowi dowodu, a na miejsce biegłego wyłączonego powołuje się innego biegłego.
§ 3. Jeżeli ujawnią się powody osłabiające zaufanie do wiedzy lub bezstronności biegłego albo inne ważne powody, powołuje się innego biegłego.

Pankowski podchodził by tu co najwyżej pod paragraf 3.

D

Deleted member 4683

Guest
Panowie, przecież oni nie zasiegają opinii tego konkretnego typa żeby coś ustalić tylko po to żeby mieć pewność jaka będzie treść opinii

N

nowy.świt

Guest
W ogóle to jest żałosne, że w sprawie do rozstrzygnięcia poprzez procesy myślowe i zwyczajnie - znajomość słownika języka Polskiego, muszą zatrudniać jakiegoś biegłego - tak jakby sędzia sam nie mógł stwierdzać czy dana sentencja czy czynność nawołuje do nienawiści na tle rasowym.

Rozumiem w sprawie o morderstwo, pytać o opinię lekarza czy eksperta od balistyki - ale tutaj wymiar "sprawiedliwości" sam się kompromituje już na starcie - żenada na całego.
Już abstrahując od tego, że sama ta sprawa jest żenująca u podstaw (ale nawet w ramach tego systemu patologicznego już sami przechodzą siebie)

Pytanie do oskarżonego : czy masz ustanowioną linię obrony z adwokatem - jeśli tak to jaka ona jest?

FatBantha

Członek Załogi
8 902
25 790
A masz Ty rozum i godność człowieka w ogóle? Od trenera też wyciągałbyś informacje w miejscu publicznym o tym, jak ustawi zespół w następnym meczu? W ogóle najlepiej jakby prokurator sobie poczytał przed rozprawą jak zamierza się bronić druga strona... :rolleyes:

Po prostu ręce opadają czasami, gdy widzę takie przypadki bezmyślności...

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229
Pytanie do oskarżonego : czy masz ustanowioną linię obrony z adwokatem - jeśli tak to jaka ona jest?

Przypuszczam że pokażą wszystkie Kelthuzowe pro żydowskie filmy. Kelthuz pokaże swoją dziewczynę żydówkę (może sam wygrzebie jakieś swoje żydowskie korzenie?) Trzeba też oczywiście wyciągnąć przeszłość Pankowskiego jako narodowca faszysty.
I obrona oskarży ich wszystkich o antysemityzm jak będą fikali.

A jakieś tam "nawoływał do nienawiści na tle rasowym, etnicznym czy wyznaniowym." jest przecież częścią kultury narodu wybranego.

Taka byłaby moja linia obrony... ale z drugiej strony to kompletnie na prawie się nie znam.

N

nowy.świt

Guest
A masz Ty rozum i godność człowieka w ogóle? Od trenera też wyciągałbyś informacje w miejscu publicznym o tym, jak ustawi zespół w następnym meczu? W ogóle najlepiej jakby prokurator sobie poczytał przed rozprawą jak zamierza się bronić druga strona... :rolleyes:

Po prostu ręce opadają czasami, gdy widzę takie przypadki bezmyślności...

Niezupełnie - Sprawa jest banalna - nie ma ucieczki przed prawdą - to jest sytuacja gdzie, oskarżonym jest gwałciciel lub bandyta, który zabił (zawinił) tutaj mamy do czynienia z brakiem winy (już pominę etyczny aspekt - mówię o prawnym - bo te zazwyczaj nie idą w parze)

Tak więc niezależnie od tego czy prokurator będzie wiedział w jaki sposób wytłumaczysz mu, że 2+2= 4 - nie przekona sądu, że jest inaczej - chyba, że obrona będzie się składać z kompletnych nieporadnych idiotów a sam oskarżony nie będzie miał prawa do wypowiedzenia się.

Zazdroszczę, że to nie ja jestem oskarżony - upokorzyłbym z miłą chęcią wymiar "sprawiedliwości" i próżniaków którzy tam siedzą.

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Pytanie do oskarżonego

Kelthuz nie jest jeszcze oskarżonym. Nie wiemy nawet czy postawili mu zarzuty, czy nadal toczy się postępowanie przygotowawcze w sprawie.

Zazdroszczę, że to nie ja jestem oskarżony - upokorzyłbym z miłą chęcią wymiar "sprawiedliwości" i próżniaków którzy tam siedzą.

Nie tacy jak ty bardziej kozakowali. Polski wymiar sprawiedliwości to nie zabawa. Jak mają na kogoś zlecenie to zniszczą człowieka.

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Dupa zbita, jak wzięli fanatycznego oszołoma.
Przecież Sienkiewicz "już idzie po faszystów", więc musieli znaleźć jakąś ofiarę. Nic to, że sprawa tyczy się libertarianina który z faszyzmem nie ma nic wspólnego, ale czarownicę trzeba (ceremonialnie) spalić

N

nowy.świt

Guest
Kelthuz nie jest jeszcze oskarżonym. Nie wiemy nawet czy postawili mu zarzuty, czy nadal toczy się postępowanie przygotowawcze w sprawie.

Nie tacy jak ty bardziej kozakowali. Polski wymiar sprawiedliwości to nie zabawa. Jak mają na kogoś zlecenie to zniszczą człowieka.

Zdaje sobie z tego sprawę, że mogą - tyle że w tym przypadku oskarżony by miał fanatyczne środowisko za sobą, które by zniszczyło danego sędziego za irracjonalny wyrok (oczywiście mogę was przeceniać o_O)

W każdym razie połamanie nóg sługusowi systemu, albo eliminacja, wydającemu wyrok niesprawiedliwy jawnie łamiący prawo jest mile widziane - taką informacje i nazwiska osób odpowiedzialnych za ten wyrok należało by umieszczać wszędzie - na każdym forum i pod każdym filmie na yt dotyczących takiej tematyki - Oni musza czuć jakąś presje i stress - inaczej będą z wami robić to co chcą, bo przecież nikt im nie podskoczy w obawie o posadzenie w więzieniu.

Innych sposób na walkę z tym nie ma.

Przypominam, że żyjemy w kraju gdzie masę ludzi siedzi po rok w zamknięciu BEZ przedstawienia zarzutów.

Może to się wam wydaje drastyczne - ale wspomnicie moje słowa nie tak długo - będziecie żałować, ze nie unikaliście siłowej konfrontacji w momencie kiedy jeszcze mieliście ku temu większe pole do manewru.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom