Kelthuz na celowniku prokuratury

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Nigdy nie kumałem tej piosenki. Serio, to jest tak bełkotliwe, że gubię wątek w środku zwrotki :)
Faktycznie. WTF?

To Twoja flaga, nasz młody przyjacielu
Nie musisz kochać jej barw, o nie
To Twoja armia i życie w ciągłym biegu
Nigdy nie będziesz już sam
Możesz wreszcie zachłysnąć się powietrzem
I unieść do góry jak ptak, he-hej
Możesz wreszcie zabłądzić w wielkim mieście
Urodziłeś się, by służyć nam

Właśnie nadszedł ten czas
Whoah, to jest właśnie ten czas

JESTEŚ STEREM, BIAŁYM ŻOŁNIERZEM
NOSISZ SPODNIE, WIĘC WALCZ
JESTEŚ ŻAGLEM, SZALONYM WIATREM
TWOJA SIŁA TO SKARB

Bóg jest z nami, jego prawda
Jak tarcza Cię ocali
Czekałeś na ten dzień tyle lat
Ruszaj z nami, z wątłymi marzeniami
Z ufnością, którą jeszcze masz

Właśnie nadszedł ten czas
Whoah, to jest właśnie ten czas

JESTEŚ STEREM, BIAŁYM ŻOŁNIERZEM
NOSISZ SPODNIE, WIĘC WALCZ
JESTEŚ ŻAGLEM, SZALONYM WIATREM
TWOJA SIŁA TO SKARB /5x

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Mnie osobiście najbardziej przeraża piosenka "Kiedyś cię znajdę" Reni Jusis. Znajomy z kontroli skarbowej mi mówił, że to u nich taki jakby nieoficjalny hymn :(

Ile jeszcze mogę znieść
Niepewność obezwładnia mnie
Czekam licząc każdy dzień
W nadziei, że pojawisz się
Byłam kiedyś już o krok
Wyraźnie wyczuwałam Go
Trafiłam jednak na Twój cień
Mimo tego ciągle wiem

Kiedyś Cię znajdę...znajdę Cię
W końcu znajdę
Jestem coraz bliżej wiem...

Kiedyś Cię znajdę...znajdę Cię
W końcu znajdę
Jestem coraz bliżej....

:(

http://teksty.org/reni-jusis,kiedys-cie-znajde,tekst-piosenki

D

Deleted member 4683

Guest
Te jego filmiki są tak niewiarygodnie głupie, że potraktowałem je jako żart z głupoty lewaków

D

Deleted member 4683

Guest
„Pocztówka z Kielc. Ten obok Kel’thuza, to niejaki Wipler” – napisał poseł
"Wipler przyznał, że nie znał wcześniej tej strony aktywności muzyka i nazwał ją „żenującą”

Nienawidzę polityków.

p.s. - a jak idzie sprawa ? Ten cały Uliasz w końcu sie stawił czy nie?

p.s. 2 - szczerze mówiąc co do finału sprawy jestem pesymistą.

pozdro

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Z Wiplera to jest dziwny człowiek.

31b5c3562ef35deef11d0849dee8194b,641,0,0,0.png

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Ten cały Wipler mnie rozwala, ciągle do końca nie zna osób z którymi się układa, sam nie wie kogo ma lubić a kogo nie :p. A ten artykuł ma jedną zaletę, w końcu się dowiedziałem jakie jest prawdziwe nazwisko Kelthuza, nigdzie tego znaleźć nie mogłem :D

D

Deleted member 4683

Guest
Ogarnijcie sie kurwa. Skoro w każdym ruchu istnieje nurt koniunkturalny, rzesza skurwysynów chętnych kręcić lody na czymś obiecującym to czemu nie ma to dotyczyć libów ? Czemu tu nie maja działać normalne prawa natury ? Przecież koleś nie jest już całkiem młody, kredyt do spłaty mu wisi, żona go opierdala, że sie nie stara a ona przeceiż chce żyć na poziomie jak ludzie - i nagle ma wszstko olać i wstawiać się za jakimś typkiem z którym se zdjęcie zrobił ? ( bo akurat mu potrzbene było w danej chwili ? ) Ja pierdole, łatwowierni durnie zginiecie marnie.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Sam ma zarzuty o pijackie burdy, to powinien wiedzieć coś o oskarżeniach prokuratury na tle politycznym w tym kraju. Niech dalej tak traktuje libów, a straci moje neutralno-przychylne nastawienie XD

military

FNG
1 766
4 727
Nazwisko Pankowski propaguje panków, a to subkultura agresywna i wulgarna. Dlaczego nikt go nie pociągnie do odpowiedzialności? Nie wspominając o tym, że imię Rafał znaczy "Bóg uzdrawia", a zatem usługi tego człowieka w sprawach publicznych oznaczają złamanie zasady rozdziału religii od polityki. Jak ekstremistyczny katolik (słowo "Bóg" już w samym imieniu!) propagujący ideologię brutalizmu i nihilizmu może być biegłym w jakiejkolwiek sprawie?

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Poza treściami, które można uznać za znieważające wobec osób czarnoskórych, utwór ten jednocześnie wyraża nienawiść wobec ludzi o poglądach politycznych odmiennych od skrajnie prawicowych poglądów autora tekstów (zwolenników państwa opiekuńczego, lewicy, a także Platformy Obywatelskiej)

Kelthuz wstydź się, nie dość że jesteś skrajnym prawakiem, to jeszcze nie lubisz państwa opiekuńczego, lewicy ani PO :(

D

Deleted member 4476

Guest
Termin kolejnej rozprawy: 30 maja, g. 13:20, sala VIII
Rafał Pankowski nie stawił się. Nie usprawiedliwił swojej nieobecności, dzięki czemu sąd zasądził mu 500 zł kary.

Obecna była biegła dr A. Gałczyńska, której zadano pytania dot. kwestii językowej tekstów. Trochę się poplątała w temacie, gdyż wypowiadała się głównie czy teksty "namawiają" do "agresji", co nie jest przedmiotem sprawy. Wniosek jest taki, że to "zależy od odbiorcy", ale że piosenkarz jest "autorytetem" dla młodych ludzi, to charakter tekstów może być perswazyjny.
Wobec tego pytanie - czy Białej Pięści słuchają młode półgłówki, czy raczej wykształceni ludzie w wieku 20-40 lat o poglądach liberalnych, rozumiejący satyrę, ironię i czarny humor?
https://www.facebook.com/kelthuz.official/posts/737431906307146

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom