Cptkap
Well-Known Member
- 701
- 3 229
To nawet nie jest takie głupie, ale jak już to niech to będzie opona od jakiegoś dużego BelAZ-a. Głębokość prawie 1.5 m, a zewnętrzna średnica ponad 4 m. Oczko w środku można by poszerzyć do 3 metrów.
Za 3 miliony jesteś w stanie zorganizować sobie całkiem przyzwoitej jakości jacht zdatny do zamieszkania na okrągło i pływać sobie po świecie od wyspy do wyspy, co jakiś czas osiadając gdzie ci się spodoba. Jacht byłby wyposażony w ładownię na tyle dużą, żeby w niej zmieścić elementy konstrukcyjne pawilonu ze ścianami z płótna (namiot, ale na bogato) jeśli by ci się znudziło kołysanie i reflektowałbyś sobie pospać na stałym lądzie.Załóżmy że jesteś biedystą albo przeciętnie zarabiającym Polakiem szarakiem. Ile pieniędzy musiałbyś wygrać na loterii, by chcieć wydać 3 miliony złotych na tę wyspę?
Nic bym na nią nie wydał.Wydalibyście na tę wyspę 43% swojego majątku?
Za 3 miliony jesteś w stanie zorganizować sobie całkiem przyzwoitej jakości jacht zdatny do zamieszkania na okrągło i pływać sobie po świecie od wyspy do wyspy
Czemu?E, jacht do mnie nie przemawia.
Dlatego uprzedziłem fakty i napisałem o tym namiocie Wieczorem poszukam linka do producentów takiego sprzętu, bo to bardzo ciekawa sprawa jest i z tym co człowiek sobie wyobraża na hasło "namiot" niewiele ma wspólnego oprócz tego, że da się to spakować i zabrać ze sobą.Stały ląd to co innego.
http://www.therichest.com/luxury/yachts-luxury/10-luxury-yachts-for-under-1-million/ Pierwsze co mi z google wyskoczyło tak na szybko. Nie wyglądają na małe, mieszka się wygodnie i nic nie buja. Ponadto taka zabawka przy pewnej dozie wyobraźni może na siebie zarobić. Wyspa nie. Ja bym wolał żaglowe, ale mi się nie chce szukać.Nie przemawia, bo się buja, bo jest mały i w ogóle służy do podróżowania a nie do mieszkania.
Jak na cenie nie straci, jak na razie nikt tego nie chce kupić? Znaczy, że aktualna rynkowa cena nie wynosi 3mln.Wyspa u wybrzeży Belize ponownie wystawiona na sprzedaż (poprzednio nie było chętnych). To w takim razie mam pytanie:
Załóżmy że jesteś biedystą albo przeciętnie zarabiającym Polakiem szarakiem. Ile pieniędzy musiałbyś wygrać na loterii, by chcieć wydać 3 miliony złotych na tę wyspę?
http://www.ebay.pl/itm/182446584785
Aktualna kumulacja (jakieś 7 milionów złotych netto) w Lotto by wystarczyła? Wydalibyście na tę wyspę 43% swojego majątku? Weźmy pod uwagę, że to może nie jest inwestycja która przyniesie zysk, ale z drugiej strony można przypuszczać, że jako lokata w nieruchomość raczej nie straci na wartości.
Jak na cenie nie straci, jak na razie nikt tego nie chce kupić? Znaczy, że aktualna rynkowa cena nie wynosi 3mln.
Albo chce więcej niż chce rynek i popyt wynosi "0".Albo za mało odpowiednio bogatych ludzi obejrzało tę ofertę. Gość albo nie chce wydawać na reklamę albo nie spieszy mu się ze sprzedażą. 3 miliony dałem przykładowo.