tolep
five miles out
- 8 579
- 15 476
Dobranoc.
Najsłynniejszy jasnowidz Polski dał głos:
NIe zrozumiałeś jego wypowiedzi, między wierszami stwierdził, że wybory będą sfałszowane. Tylko na czyją korzyść? Bronka? A co na to NATO i WSI?Fajnie, tylko nie widzę żadnej wartości w opinii jasnowidza (zwykłego ściemniacza, naturalnie rzecz biorąc), nie będącej nawet jego "przepowiednią". Hochsztapler wrzucił swoje dwa grosze, będące zaledwie komentarzem do zaistniałej sytuacji. W dodatku jest to dosyć kuriozalny komentarz, albowiem głosi on nonsens, jakoby miało zaszkodzić Kukizowi to, że nie przekazał głosów na konkretnego kandydata. Kiepska próba przypomnienia o sobie.
Kampania Andrzeja Dudy, wnioskuję z jej charakterystycznych cech, sprawia wrażenie zrobionej przez specjalistów z USA względnie tam wyszkolonych. Ciekawe, czy można to jakoś potwierdzić, bo przykładając zmianę w Polsce do sytuacji politycznej w innych krajach Europy Środkowej mam wrażenie, że Amerykanie, wkurzeni proputinizmem Niemców, dyskretnie budują tu swoją antyrosyjską zaporę. Zgodnie z zasadami ich polityki dla tego regionu, które wyjasniałem kiedyś w felietonie "Zachwyt jeża w gaciach" (do wyguglania na interii, jest też w książce "Życie Seksualne Lemingów") pomogli więc w tym celu uruchomić społeczną dynamikę zmiany, która zminimalizuje wpływy Berlina i osłabi penetrację rosyjską.
Oczywiście, jak wszystkie spiskowe teorie, i ta jest śmieszna. Wszyscy wiemy, że mocarstwa nie mają interesów, nie realizują ich a już zwłaszcza nie w sposób tajny, zresztą nie mają przecież żadnych niezbędnych do takich poczynań działających niejawnie służb. No, a dopatrywanie się ręki takowych w objawianiu się we właściwym momencie takich na przykład taśm z "alejajaalejaja" Bieńkowską wkurzającą ludzi tekstami, że tylko idiota albo złodziej bierze pracę za 6 tysi to już w ogóle śmiech pokotem.
Ale mam przeczucie, że media sympatyzujące z PiS i Kukizem wreszcie odetchną od finansowych kłopotów, a nowy właściciel TVN do jesieni zrobi tam porządki, których najgorliwsi peowcy powinni się obawiać.
Przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwość prowadzą poważne rozmowy z Pawłem Kukizem. Dotyczą one jesiennych wyborów parlamentarnych - donosi tygodnik "wSieci". Spotkań było już kilka, odbyły się one w Lubinie.
Paweł Kukiz podczas pierwszej tury wyborów prezydenckich okazał się być "czarnym koniem" - uzyskał świetnym, ponad 20 proc. wynik, plasując się na trzecim miejscu - za Andrzejem Dudą i Bronisławem Komorowskim.
W związku z tym przeszłe ugrupowanie Kukiza stało się najbardziej pożądanym koalicjantem przed jesiennymi wyborami parlamentarnymi. Z informacji tygodnika "wSeci" wynika, że na razie toczą się rozmowy tylko z jedną partią - PiS.
Sztabowcy Pawła Kukiza potwierdzają, że negocjacje są "bardzo intensywne".
Partia Jarosława Kaczyńskiego nie ukrywa, że liczy na to, iż po jesiennych wyborach będzie w stanie rządzić samodzielnie. Krzysztof Szczerski dodaje jednak, że jeśli wyborcy zdecydują, że większość parlamentarna będzie złożona z PiS i partii Kukiza, to "współpraca będzie logiczna". Poseł mówi także, że "widzi płaszczyzny, na których pokrywają się ich koncepcje polityczne".
W związku z tym tygodnik nie wyklucza scenariusza, w którym Paweł Kukiz zostałby wicepremierem Polski.
W jakim celu mieliby podsrywać pod bardzo możliwym koalicjantem
Z ustawy wycofaliby się w obu przypadkach – pretekst by się znalazł. Politycy PO pukali się w głowy w trakcie kampanii, a wielu cieszyło się po wyborach, że już koniec, bo by Bronek jeszcze więcej ich zdaniem nierealnych obietnic naskładał. Ustawa była od samego początku w pełni świadomym oszustwem.Normalka, niby nie powiedział tego wprost, ale każdy inteligentny wiedział, że jest to propozycja wymiany: wy mi prezydenturę na następną kadencję, a ja wam spróbuję przepchnąć korzystną ustawę, jak nie, to sobie daję spokój i tylko popilnuję żyrandola do końca kadencji.
- Jarosław Kaczyński był wczoraj na Jasnej Górze, w świętym miejscu wszystkich Polaków zawierzył los tej kampanii i naszej ojczyzny Jasnogórskiej Pani, naszej matce, i okazało się to skuteczne.