Kampania prezydencka 2015 ogólnie - pozostałe przypały i odpały

OP
OP
tolep

tolep

five miles out
8 579
15 476
Dobranoc.

11350504_1000400969985247_2008462725037715542_n%255B1%255D.png

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Najsłynniejszy jasnowidz Polski dał głos:

Fajnie, tylko nie widzę żadnej wartości w opinii jasnowidza (zwykłego ściemniacza, naturalnie rzecz biorąc), nie będącej nawet jego "przepowiednią". Hochsztapler wrzucił swoje dwa grosze, będące zaledwie komentarzem do zaistniałej sytuacji. W dodatku jest to dosyć kuriozalny komentarz, albowiem głosi on nonsens, jakoby miało zaszkodzić Kukizowi to, że nie przekazał głosów na konkretnego kandydata. Kiepska próba przypomnienia o sobie.

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Fajnie, tylko nie widzę żadnej wartości w opinii jasnowidza (zwykłego ściemniacza, naturalnie rzecz biorąc), nie będącej nawet jego "przepowiednią". Hochsztapler wrzucił swoje dwa grosze, będące zaledwie komentarzem do zaistniałej sytuacji. W dodatku jest to dosyć kuriozalny komentarz, albowiem głosi on nonsens, jakoby miało zaszkodzić Kukizowi to, że nie przekazał głosów na konkretnego kandydata. Kiepska próba przypomnienia o sobie.
NIe zrozumiałeś jego wypowiedzi, między wierszami stwierdził, że wybory będą sfałszowane. Tylko na czyją korzyść? Bronka? A co na to NATO i WSI?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Jeśli spełni swe obietniczki lub ich część to szykujmy dupki na niezłe świadczenia socjalne. Oby kilku libów przetrwało i nie wzięło frykasów. Albo wzięło i uzasadniało walką z systemem.

Negro Chicken

Active Member
130
92
Z fejsbuka RAZ:
Kampania Andrzeja Dudy, wnioskuję z jej charakterystycznych cech, sprawia wrażenie zrobionej przez specjalistów z USA względnie tam wyszkolonych. Ciekawe, czy można to jakoś potwierdzić, bo przykładając zmianę w Polsce do sytuacji politycznej w innych krajach Europy Środkowej mam wrażenie, że Amerykanie, wkurzeni proputinizmem Niemców, dyskretnie budują tu swoją antyrosyjską zaporę. Zgodnie z zasadami ich polityki dla tego regionu, które wyjasniałem kiedyś w felietonie "Zachwyt jeża w gaciach" (do wyguglania na interii, jest też w książce "Życie Seksualne Lemingów") pomogli więc w tym celu uruchomić społeczną dynamikę zmiany, która zminimalizuje wpływy Berlina i osłabi penetrację rosyjską.

Oczywiście, jak wszystkie spiskowe teorie, i ta jest śmieszna. Wszyscy wiemy, że mocarstwa nie mają interesów, nie realizują ich a już zwłaszcza nie w sposób tajny, zresztą nie mają przecież żadnych niezbędnych do takich poczynań działających niejawnie służb. No, a dopatrywanie się ręki takowych w objawianiu się we właściwym momencie takich na przykład taśm z "alejajaalejaja" Bieńkowską wkurzającą ludzi tekstami, że tylko idiota albo złodziej bierze pracę za 6 tysi to już w ogóle śmiech pokotem.

Ale mam przeczucie, że media sympatyzujące z PiS i Kukizem wreszcie odetchną od finansowych kłopotów, a nowy właściciel TVN do jesieni zrobi tam porządki, których najgorliwsi peowcy powinni się obawiać.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Kilka słów o Kukizie-marionetce systemu. Ktoś się tego nie spodziewał?
http://fakty.interia.pl/polska/news-wsieci-koalicja-z-pis-pawel-kukiz-wicepremierem,nId,1811025
Przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwość prowadzą poważne rozmowy z Pawłem Kukizem. Dotyczą one jesiennych wyborów parlamentarnych - donosi tygodnik "wSieci". Spotkań było już kilka, odbyły się one w Lubinie.
Paweł Kukiz podczas pierwszej tury wyborów prezydenckich okazał się być "czarnym koniem" - uzyskał świetnym, ponad 20 proc. wynik, plasując się na trzecim miejscu - za Andrzejem Dudą i Bronisławem Komorowskim.

W związku z tym przeszłe ugrupowanie Kukiza stało się najbardziej pożądanym koalicjantem przed jesiennymi wyborami parlamentarnymi. Z informacji tygodnika "wSeci" wynika, że na razie toczą się rozmowy tylko z jedną partią - PiS.

count.gif

Sztabowcy Pawła Kukiza potwierdzają, że negocjacje są "bardzo intensywne".

Partia Jarosława Kaczyńskiego nie ukrywa, że liczy na to, iż po jesiennych wyborach będzie w stanie rządzić samodzielnie. Krzysztof Szczerski dodaje jednak, że jeśli wyborcy zdecydują, że większość parlamentarna będzie złożona z PiS i partii Kukiza, to "współpraca będzie logiczna". Poseł mówi także, że "widzi płaszczyzny, na których pokrywają się ich koncepcje polityczne".

W związku z tym tygodnik nie wyklucza scenariusza, w którym Paweł Kukiz zostałby wicepremierem Polski.

ps: Poza tym, jeszcze nie można mieć pewności, że Duda wygrał.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Tomkiewicz, nie wierzyłbym we wszystko co piszą w gazetach i na portalach.

Paweł Kukiz: "To też ciekawe, bo pierwszy raz o takich rozmowach słyszę Emotikon smile. Podobnie jak chyba ze dwa dni temu dowiedziałem się, że w imieniu Kukiza występuje poseł SLD z czasów "afery starachowickiej"- pan Jagiełło.... Czekam na info, że rozmawiam z MOSAD-em i GRU Emotikon smile ...
Oświadczam, że z nikim z establishmentu politycznego nie rozmawiam. Mam świetne relacje z Panem Wilkiem z KNP i z częścią RN. Z młodymi ludźmi walczacymi z Systemem. I to w zupełnosci na początek wystarczy."

Ma świetne relację z betonem-razwiedką KNP i częścią RN (jaką częścią?). Ciekawe kiedy się zorientuje, że niedobitki KNP, które nie przeszły do JKM i część RN to jakieś 150 osób :). Naprawdę potężna armia zdeterminowanych i pracowitych ludzi (Żółtek, Wodnicki, Pawlak), która zapewni mu zwycięstwo w jesiennych wyborach.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 932
Andrzej Duda przyjął postulaty programowe KoLibra, Studentów dla Rzeczypospolitej i Młodych dla Polski!

21 maja w Restauracji Trzecia Waza w Warszawie odbyło się spotkanie wieńczące współpracę programową koalicji organizacji pozarządowych młodego pokolenia: Stowarzyszenia KoLiber, Stowarzyszenia Studenci dla Rzeczypospolitej i Stowarzyszenia Młodzi dla Polski ze sztabem kandydata na prezydenta RP Andrzeja Dudy.

Po jego zakończeniu miała miejsce konferencja prasowa, podczas której szefowa sztabu Beata Szydło oraz reprezentujący Radę Programową sztabu prof. Piotr Gliński ogłosili oficjalnie zaakceptowanie przez Andrzeja Dudę przygotowanego przez KoLibra, SdR oraz MdP programu „Wizja dla Młodego Pokolenia” zakładającego m.in. podwyższeniekwoty wolnej od podatku, wprowadzenie bonu wychowawczego, możliwość założeniafirmy na próbę, obniżenie kosztów pracy, zmiany w zakresie polityki historycznej oraz zainicjowanie dyskusji nad radykalną reformą systemu emerytalnego.

http://www.koliber.org/files/Wizja-dla-Młodego-Pokolenia-FINAL.pdf
http://wei.org.pl/blogi-wpis/run,trzecia-waza-z-ponczem,page,1,article,1675.html
Akapu z tego to raczej nie będzie...

OP
OP
tolep

tolep

five miles out
8 579
15 476
"Z informacji tygodnika "wSeci" wynika, że na razie toczą się rozmowy tylko z jedną partią - PiS."

Do Kukiza nie mam cienia zaufania, ale moim zdaniem takie informacje ze strony pisoskich mediów mają na celu rozjebać Kukiza, przez podsrywanie jego wiarygodności jako "anty"

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
W jakim celu mieliby podsrywać pod bardzo możliwym koalicjantem - wyłączając SLD, który praktycznie jest w stanie agonii?

Poszły rozporządzenia o zmianie ryjów na Wiejskiej w celu trankwilizacji nastrojów i to się właśnie dzieje. Po to są Wilki, Kukizy, Dudy, ewentualnie Balcerowicze. System ma zostać jak był, ale ma mieć świeżą, mlodszą mordę.
Wygląda na to, że najbardziej z boku systemu stoją Korwin, Braun, Michalkiewicz - tego typu ludzie. Z Wiplerem na razie jeszcze nic nie wiadomo, póki co bez większych zastrzeżeń.

Ostatnia edycja:

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Demokracja na pełnej kurwie :D

Projekt ustawy umożliwiający przejście na emeryturę po 40 latach pracy, który szumnie ogłaszał w czasie kampanii Bronisław Komorowski, nie dojdzie do skutku. Prezydent wycofał się z propozycji.

Prezydent Bronisław Komorowski wycofał się ze swojej propozycji. Jak tłumaczy do zakończenia kadencji pozostało zbyt mało czasu.

http://www.fronda.pl/a/kancelaria-prezydenta-wycofuje-sie-z-projektu-komorowskiego,51899.html

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Normalka, niby nie powiedział tego wprost, ale każdy inteligentny wiedział, że jest to propozycja wymiany: wy mi prezydenturę na następną kadencję, a ja wam spróbuję przepchnąć korzystną ustawę, jak nie, to sobie daję spokój i tylko popilnuję żyrandola do końca kadencji.

inho

Well-Known Member
1 635
4 516
Normalka, niby nie powiedział tego wprost, ale każdy inteligentny wiedział, że jest to propozycja wymiany: wy mi prezydenturę na następną kadencję, a ja wam spróbuję przepchnąć korzystną ustawę, jak nie, to sobie daję spokój i tylko popilnuję żyrandola do końca kadencji.
Z ustawy wycofaliby się w obu przypadkach – pretekst by się znalazł. ;) Politycy PO pukali się w głowy w trakcie kampanii, a wielu cieszyło się po wyborach, że już koniec, bo by Bronek jeszcze więcej ich zdaniem nierealnych obietnic naskładał. Ustawa była od samego początku w pełni świadomym oszustwem.

tomky

Well-Known Member
790
2 038
Mi przyszło do głowy, że komuchowski mógł sobie krzywdę zrobić deklaracją o tych JOWach;
normalnie mógłby liczyć na jakieś chachmęcenie głosami ze stron PSL, ale JOWy dla PSL nie są korzystne, tak więc wyszła dupa.
(albo wyszedł duda jak kto woli)

Do góry Bottom