Japy, które was drażnią

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
Z analizy Kanadyjczyków wynika, że Matka Teresa zajmowała się prowadzeniem 517 misji w ponad 100 krajach świata, ale większość pacjentów nie otrzymywało odpowiedniej pomocy lekarskiej.
To wyżej to cytat z teksu z onetu. Być może gdyby istniało zero misji to "pacjenci" otrzymywaliby "odpowiednią pomoc lekarską". Przypomina mi się film z uchodźcą z Afryki, który stwierdza, że warunki w Hiszpanii są złe bo w nocy jest za gorąco (nie ma klimatyzacji), jedzenie jest nie dobre a kieszonkowe za małe.

Żeby nie robić OT. W sumie żadne mordy mnie nie drażnią, ale jeżeli poczytać "mordy" za metaforę poglądów i zachowania to drażnią mnie wszyscy co mi mówią co mam robić na swoim...co akurat nie jest zbyt odkrywcze na forum libertarian.
Chciałbyś być pod opieką osoby, która uważa że cierpienie to łaska od boga, a nie skutek / sygnał o nieprawidłowościach w życiu czy w działaniu organizmu ?

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Chciałbyś być pod opieką osoby, która uważa że cierpienie to łaska od boga, a nie skutek / sygnał o nieprawidłowościach w życiu czy w działaniu organizmu ?
Myślę, że gdybym był na miejscu tych, którzy byli pod jej opieką, nie miałbym i tak większego wyboru, więc cieszyłbym się nawet z tego, że przynajmniej fetyszystka od cierpienia się mną jakkolwiek zajmuje.

Nie podoba się - idź sobie tam, gdzie ci się podoba.

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
0004SEGI3TW5YD10-C322.jpg

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Jak dla mnie kwintesencja zła, skurwysyństwa, sił ciemności, moralnej degeneracji, zmaterializowana pod postacią twarzy. Czy trzeba jeszcze tu coś dodawać? Popatrzcie na te ślepia. Te zaczerwienione spojówki, zdeformowane oczodoły... Ten zniekształcony podbródek... Założę się, że jak się skaleczy, to wylatują nietoperze... Ladies and Gentelmen, jego ekscelencja, pan David Rockefeller:

7d492-davidrockefeller-born1915-usnazicontinuum-231ab.jpg

A tu jeszcze bardziej złowieszczo:

photo_59149_landscape_650x433.jpg

Ten mrok bijący z oczu... Można by pomyśleć, że wstąpił w niego demon kandaryjski.

Do góry Bottom