kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 727
A skąd wiesz, że nie ma na to/tamto dowodów?Publicysta, bloger może sobie pozwolić na takie rzeczy, ale nie polityk. Nie można stawiać takich hipotez nie mając żadnych twardych dowodów, bo wtedy można się łatwo zdyskredytować i zrobić z ciebie idiotę, a jeśli okaże się, że nie miałeś racji to oddajesz się przeciwnikom na tacy.
Grałeś kiedyś w pokera? Nie zawsze trzeba sprawdzać.
Co do kwestii cenzury. Ty nie rozróżniasz wolności słowa, od swobody wszelkiej propagandy i swobody uprawiania prowokacji. Nie oznacza to, że my się z JKM zgadzamy, bo tak nie jest, jednak to co podałeś to nie żadne zarzuty, dotyczące braku spójności poglądów JKM.
Czy masz może dowód na 6 milionów ofiar holokaustu? Jakieś metody pomiaru, dokładność pomiaru?...Rzucacie jakieś oskarżenia nie posiadając ŻADNYCH dowodów...
Czyli nie ma spisków, co?Widzę, że bliżej wam do pisowców niż do prawdziwych libertarian. Spiski, agenci, agenci, spiski.
A globalne ocieplenie? Walka z CO₂ nie istnieje? Mam wyliczać?
Nie musi strzelać. Wystarczy, że nie będzie przeszkadzał. Ja chętnie postrzelam do ludzkiego bydła. Jak jacyś eko-popierdoleńcy zaczną blokować rzeźnię, tuczarnie gęsi/kaczek czy hodowlę lisów na futra, bo będą próbować narzucić właścicielowi swoją zasraną eko-religię, to chętnie do tego bydła postrzelam. Jak jacyś eko-debile będą wkładać ryja do ścinania drzewa przez właściciela na jego prywatnym terenie, to chętnie będę zabijał to bydło. Jak komuchy będą się domagać jakiegoś durnego zakazu, przymusu czy obowiązku i będą blokować drogi lub posesje, to chętnie do nich postrzelam, a jak wezmą na ręce małe dzieci bo będą myśleć, że do dzieci się nie strzela, to poważę tę mrzonkę.Korwin powiedział więc będzie strzelał bo on nigdy nie kłamie?
To jest moja oferta publiczna.
No właśnie... W kwestii wolności osobistych, rozumiem że jesteś za:Widzisz tu już wchodzi kwestia priorytetów. Gospodarka czy wolność osobista?
- spożywaniem alkoholu w miejscach publicznych
- legalizacją narkotyków
- nie wtrącaniem się w to, czy restauratorzy mogą pozwalać w swych lokalach palić czy nie
- zniesieniem obowiązku jazdy w pasach i kaskach
- zniesieniem praw jazdy
- zniesieniem przymusu edukacji
- zniesieniem obowiązku ubezpieczeń
- ....
Ja tak. A TY?
Można krytykować? Gdzie Ty żyjesz?Zgodzę się, że jest mało wolności w naszym systemie, ale można sobie bez obawy krytykować władzę, protestować, wyśmiewać, z czego ja nie raz korzystałem i Korwin też.
Nie słyszałeś o przypadkach najazdów psiarni na małe redakcje czy portale, za wytykanie nieprawidłowości władzom lokalnym?
Nie słyszałeś o prowokacjach i pobiciach?
W Chinach nie ma forów, tam są blogi i mikroblogi. O większości przypadków łamania prawa przez władze, czy niesprawiedliwości dowiadujemy się z ocenzurowanego chińskiego internetu. Tam cenzura nie jest ostrzejsza niż tu. Tam cenzura jest inna. Narzucanie Chinom naszych zdegenerowanych wzorców, to agresja w wewnętrzne sprawy Chin, to agresja wymierzona przeciw ich cywilizacji.W chinach stawianych jako wzór przez niektórych ludzi, takich rzeczy nie mógłbyś robić, a te forum zostałoby prawdopodobnie zablokowane (jeśli odważyłoby się krytykować władzę).
Między innymi temu służy powszechny dostęp do broni palnej.Dostęp do broni jest akurat plusem bo ludzie mogliby go i jego ludzi zastrzelić gdyby mu coś odbiło.