A
Artur Nowak
Guest
do własnej informacji.
Czyli zachować to dla siebie?
Dobrze. Już zachowałem.
A gdzie opcja "mono"?
W latach 60-tych mono to był zawsze TEN miks. Beatlesi spędzali całe tygodnie na przygotowywaniu miksu mono, podczas gdy miks stereo zamykali w jeden dzień. Propagatorem "powrotu do mono" był zawsze legendarny Phil Spector. Argumentował, że tylko przy miksie mono inżynier dźwięku ma pełną kontrolę nad tym, co słyszy słuchacz (niezależnie od tego, w którym miejscu pomiędzy głośnikami się ustawi). Niestety, siedzi teraz w pierdlu, bo zastrzelił aktorkę.Słuchanie muzyki na mono albo słuchawkach za 10 zł to kopniak w jaja każdego inżyniera, albo muzyka który wydał duży hajs na realizacje na poziomie.
Dokładnie te.Pamp, jakie KEF-y? Te jajeczne?
Są OK. Szczerze mówiąc nawet się nie interesowałem recenzjami, bo dostałem je w spadku od... swojego byłego szefa. Nie wiedziałem zresztą, że są drogie. Brzmią rzeczywiście przestrzennie i lekko. Jeśli jesteś z Wawy, albo zamierzasz być w Wawie w którymś momencie, to możesz w sumie wpaść i sobie posłuchasz.Kurcze, zawsze byłem ciekaw jak grają, bo to nie są tanie popierdówy. Miały bardzo dobre recenzje, hektary przestrzeni itd.