- Admin
- 6 985
- 15 153
Dziwi mnie trochę, że Chiny nie przystopują zapędów USA w rejonie jakoś - przecież oni potrzebują olbrzymich ilości ropy, a ta podrożeje w przypadku konfliktu tam (i blokady cieśniny). Co im amerykanie obiecali?
countryboy napisał:Co więcej, Pakole nie mieli ambicji informowania publicznie, że ich atomówki, to akurat są szykowane na Izrael, Polskę czy np Szwecję :s
Antoni Wiech napisał:Może przynajmniej kobiety zyskają jak rozjebią tam władzę.
kr2y510 napisał:Antoni Wiech napisał:Może przynajmniej kobiety zyskają jak rozjebią tam władzę.
Obawiam się, że będzie jak w Iraku. Czyli gorzej.
Premislaus napisał:
Antoni Wiech napisał:A jest gorzej? Nie wiem czy mam wierzyć do końca przekazom. Oczywiście, sa narzekania. Problem w tym, że teraz MOŻNA narzekać.
kr2y510 napisał:.
Jak te "panie w czerni" znikną, to w ich miejsce mogą się pojawić srodzy panowie, którzy zgorszeni (bo dostali erekcji i tyle) widokiem tych "rozpustnic" wprowadzą prawdziwy zamordyzm z kamieniowaniem włącznie.
Niektóre chodzą, a jesli nie włosy musza mieć zakryte. Nie wiem jak jest w niektórych arabskich dzielnicach, na ile tam nacisk społeczności jest duży w porównaniu do Iranu, ale przynajmniej ze strony państwa przymusu nie ma.aluzci20 napisał:W Iranie kobiety wcale nie mają tak źle, tam po prostu jest patriarchalna kultura.
Podejrzewam, że lepiej niż w niektórych arabskich dzielnicach w Europie. W burkach nie chodzą.
przynajmniej ze strony państwa przymusu nie ma.
Tylko Francja póki co i podobno za bardzo im się tego egzekwować nie chce.aluzci20 napisał:W niektórych państwach już jest przymus, tylko odwrotny (zakaz noszenia).przynajmniej ze strony państwa przymusu nie ma.
Czym to niby się różni?