Nie. Rosjanie niektórzy mogą być indywidualistami i mieć w dupie i robić swoje. Nie czują tożsamości narodowej/państwowej. W związku z tym nie czują się winni za działania "ich" państwa. Nie czują potrzeby przepraszania za coś czego nie zrobili dlatego że kolektywista "libertarianin" w Europie myśli że każdy Rosjanin jest zły.Nie, nie wszystkich. Mówienie o nich jako "Rosjanie" jest pewnego rodzaju uproszczeniem w mowie. W praktyce jednak z powodu wojny to na Rosjan spada odpowiedzialność za dystansowanie się i opór wobec ich władzy chociażby "głosując nogami" czyli uciekając do innych krajów.
Warunek konieczny do przeprowadzenia przez Ukraińców ofensywy na dużą skalę jest dobrze znany: uzbrojenie ich przez Zachód w artylerię, pojazdy opancerzone i broń przeciwlotniczą.
"W tym świetle rosyjskie działania na Ukrainie noszą wszelkie znamiona kampanii ludobójstwa patroszącej ukraińską tożsamość narodową" – pisze Hook.
"Na wiele innych sposobów rosyjskie działania pasują do oenzetowskiej definicji ludobójstwa. Przypadki gwałtów na dorosłych i dzieciach wskazują na rosyjski wysiłek w celu zniszczenia możliwości Ukraińców do powitania na świecie przyszłych pokoleń. W innym sygnale ostrzegawczym Rosja wielokrotnie zabraniała cywilom ucieczki z zagrożonych obszarów, (…) co wskazywało na to, że rosyjskie siły nie są zadowolone po prostu z odbierania ziem i plądrowania miast" – przekonuje Hook.
"W kwietniu rosyjska państwowa telewizja RIA Nowosti jednoznacznie nakreśliła ten zamiar ludobójstwa, uznając, że +denazyfikacja nieuchronnie będzie zawierała w sobie deukrainizację+, że ukraińskie pragnienia niepodległości przysłonił prawdziwy +nazizm+ kraju, i że +ukrainizm jest sztucznym antyrosyjskim konstruktem+, który musi zostać wyeliminowany" – pisze badaczka.
"Za każdym razem wydaje się, że (dana zbrodnia) to ostatnia kropla i społeczność międzynarodowa powinna podjąć jak najsurowsze kroki, aby zapobiec dalszej eskalacji i przerwać te zbrodnie, ale myślę, że bardzo łatwo jest odwrócić wzrok, kiedy nie jest się na miejscu i nie jest się bezpośrednio dotkniętym tą ludobójczą wojną" – skomentowała Matwijiszyn w rozmowie z PAP.
Rosjanie poddają się na froncie. Wywiesili białą flagę.
Rosyjski BMP-2 (bojowy wóz piechoty) podjechał pod ukraińskie pozycje z wywieszonym białym materiałem, oznaczającym wolę poddania się. Trzech Rosjan z załogi nie stawiało żadnego oporu.
View: https://twitter.com/UkrainianNews24/status/1577706388331106304
Most na Krymie został przywrócony do użytku. Lepiej przemyśl sobie co będzie spotykało Ukrainę w kontekście dzisiejszych bombardowań. Tak się kurwa chachły i ich właściciele cieszyli ze swojego terrorystycznego ataku na most, że aż znaczek pocztowy wypuścili. Teraz znaczek wydajcie z rozwaloną infrastrukturą w Kijowie i innych dużych miastach. Zabawa w humanitaryzm powoli się będzie kończyć (o wiele za późno imo). Narkoman kijowski już gdzieś w tajnym bunkrze się skitrał.Most na Krymie wysadzony, podobnie jak gazociągi prowadzące do Niemiec, dziś płonie wieża nadawcza TV/Radio w Moskwie. Bin Laden to mały człowiek przy tym co będzie spotykać Rosję.
Na moje to się dopiero zaczyna, zachód dozbroi Ukrainę. Ukraincy będą coraz bardziej zdesperowani i ataków w typu 11września na terenie śmierdzącej Rosji będzie coraz więcej. Nie wiem jak się to skończy, wszystko zależy od Chin i USA. Z bronią atomową też nie wiadomo, być może Ukraina już ją ma, lub ma dostęp do Rosyjskich atomówek.Most na Krymie został przywrócony do użytku. Lepiej przemyśl sobie co będzie spotykało Ukrainę w kontekście dzisiejszych bombardowań. Tak się kurwa chachły i ich właściciele cieszyli ze swojego terrorystycznego ataku na most, że aż znaczek pocztowy wypuścili. Teraz znaczek wydajcie z rozwaloną infrastrukturą w Kijowie i innych dużych miastach. Zabawa w humanitaryzm powoli się będzie kończyć (o wiele za późno imo). Narkoman kijowski już gdzieś w tajnym bunkrze się skitrał.
To nie biała flaga oznaczająca poddanie a barwy oznaczające Rosjan (biały, czerwony).
Nagranie to 100% chachłacki kit. Wszelakie Boolywoody chowają się ze wstydu przed tym chłamem. Żołnierze używają białych LUB czerwonych kolorów do oznaczania (ukropy niebieskich albo żółtych), tak jak i liter Z,O oraz V.Oczywiście nie można wykluczyć, że całe nagranie to ustawka ale gdzie ty widzisz te czerowne elementy ?? Bo ja widze tylko dużą białą płachtę przywiązaną do lufy działka i białą flagę w łapach zawodnika na wieżyczce.
Od początku było wiadomo, że to wojna NATO kontra Rosja. Zachód i tak już masowo dozbraja chachłów, których to dawno poświęcił na straty(podobnie jak przygłupowatych Poliniaków). Gdyby ten kijowski idiota miał broń atomową to już dawno by jej użył, do czego namawiał NATO:Na moje to się dopiero zaczyna, zachód dozbroi Ukrainę. Ukraincy będą coraz bardziej zdesperowani i ataków w typu 11września na terenie śmierdzącej Rosji będzie coraz więcej. Nie wiem jak się to skończy, wszystko zależy od Chin i USA. Z bronią atomową też nie wiadomo, być może Ukraina już ją ma, lub ma dostęp do Rosyjskich atomówek.