workingclass
Well-Known Member
- 2 135
- 4 154
Teraz jak Rosja jest zajęta i angażuje spore siły w "misję stabilizacyjno/pokojową" na Ukrainie to Gruzja i Bojownicy Czeczeńscy powinna to wykorzystać i zaatakować w swoich sprawach Rosję.
Marzenia. Rosja umie grać na wielu szachownicach na raz. Gruzja grzecznie chce przystąpić do UE, a bojownicy czeczeńscy zostali niestety spacyfikowani przez Razmana Kadyrowa, który wybrał opcję bycia wiernym wasalem Moskwy (ktokolwiek by tam nie rządził).to Gruzja i Bojownicy Czeczeńscy
Tak. Ale uwikłanie ich na kilku frontach było by ciekawe.Marzenia. Rosja umie grać na wielu szachownicach na raz. Gruzja grzecznie chce przystąpić do UE, a bojownicy czeczeńscy zostali niestety spacyfikowani przez Razmana Kadyrowa, który wybrał opcję bycia wiernym wasalem Moskwy (ktokolwiek by tam nie rządził).
Taki, żeby zrobić z niej cmentarzysko niedoszłego Imperium Rosyjskiego podobne do Afganistanu, na którym wypieprzył się ZSRR.Jaki jest sens wysyłanie broni na Ukrainę - czy żeby Ukraina wygrała - co jest niemożliwe bo Rosja się nie wycofa tylko zwiększy intensywność działań - czy aby się jak najdłużej broniła i zrobić z niej takie powstanie warszawskie - kupa gruzu i tysiące poległych? Czy ktoś może mi sensownie odpowiedzieć na to pytanie?
Jak niemożliwe. Brak paliwa, brak żarcia, brak morale, brak ubrań, brak bezpiecznej komunikacji, brak nawet jebanej apteczki (na necie już jest filmik, opaska uciskowa, bandaż i wizytówka lekarza) a nawet, co jest już wprost niewiarygodne, zara będzie brak amunicji:Jaki jest sens wysyłanie broni na Ukrainę - czy żeby Ukraina wygrała - co jest niemożliwe bo Rosja się nie wycofa tylko zwiększy intensywność działań - czy aby się jak najdłużej broniła i zrobić z niej takie powstanie warszawskie - kupa gruzu i tysiące poległych? Czy ktoś może mi sensownie odpowiedzieć na to pytanie?
1. Pozbycie się zapasów. Po jakimś czasie granatniki oraz inne rakiety przeciw-czołgowe i przeciw-lotnicze trzeba zniszczyć, bo tracą termin ważności.Jaki jest sens wysyłanie broni na Ukrainę....Czy ktoś może mi sensownie odpowiedzieć na to pytanie?
Czyli stara historia - chuj z Ukraińcami i ich życiem - grunt to nasz interes. Pytanie postawiłem pod kątem życia i własności prywatnej cywili - przecież ich okrutny los jest na ustach wszystkich?1. Pozbycie się zapasów. Po jakimś czasie granatniki oraz inne rakiety przeciw-czołgowe i przeciw-lotnicze trzeba zniszczyć, bo tracą termin ważności.
2. Wycofanie starego sprzętu, bo na jego miejsce ma wejść nowy.
3. Przetestowanie własnego uzbrojenia w warunkach bojowych, celem wyciągnięcia wniosków.
4. Wykorzystanie chaosu wojny, do przerzucenia części darowanego sprzętu innym wasalom (np. Kurdom).
...
Powodów jawnych i tajnych są tysiące. Mam wymieniać dalej?
Jakkolwiek byśmy nie uważali to decyzja Ukraińców czy chcą się bronić czy poddać.Jaki jest sens wysyłanie broni na Ukrainę - czy żeby Ukraina wygrała - co jest niemożliwe bo Rosja się nie wycofa tylko zwiększy intensywność działań - czy aby się jak najdłużej broniła i zrobić z niej takie powstanie warszawskie - kupa gruzu i tysiące poległych? Czy ktoś może mi sensownie odpowiedzieć na to pytanie?
Jaki jest sens wysyłanie broni na Ukrainę - czy żeby Ukraina wygrała - co jest niemożliwe bo Rosja się nie wycofa tylko zwiększy intensywność działań - czy aby się jak najdłużej broniła i zrobić z niej takie powstanie warszawskie - kupa gruzu i tysiące poległych? Czy ktoś może mi sensownie odpowiedzieć na to pytanie?
Ukraińców - szeregowych żołnierzy czy cywilów czy grupy polityków, którzy żrą kawior a na kontach mają grubą kasę?Jakkolwiek byśmy nie uważali to decyzja Ukraińców czy chcą się bronić czy poddać.
Wszystkich wyżej wymienionych.Ukraińców - szeregowych żołnierzy czy cywilów czy grupy polityków, którzy żrą kawior a na kontach mają grubą kasę?
Akurat w tym wypadku państwo ukraińskie zabroniło wyjazdu cywilom płci męskiej w "wieku poborowym", czyniąc z nich zwykłych niewolników. O ile rząd i żołnierze Rosyjscy są typowymi agresorami, to rząd ukraiński nie jest ostoją wolności. Najlepsze co może wyniknąć z tej wojny to upadek i rozpad obu tych państw.Cywile decydują o tym, czy się zaciągnąć
Akurat w tym wypadku państwo ukraińskie zabroniło wyjazdu cywilom płci męskiej w "wieku poborowym", czyniąc z nich zwykłych niewolników. O ile rząd i żołnierze Rosyjscy są typowymi agresorami, to rząd ukraiński nie jest ostoją wolności. Najlepsze co może wyniknąć z tej wojny to upadek i rozpad obu tych państw.
Formalnie masz rację, ale ważna jest jednak chronologia.Akurat w tym wypadku państwo ukraińskie zabroniło wyjazdu cywilom płci męskiej w "wieku poborowym", czyniąc z nich zwykłych niewolników. O ile rząd i żołnierze Rosyjscy są typowymi agresorami, to rząd ukraiński nie jest ostoją wolności.