Przecież wojna to super interes.Wielcy oligarchowie z kapitałem ukrytym gdzieś na zachodzie pozwolą aby ktoś zepsuł im interesy?
Każdy kto wierzy w prawoczłowieczyzm to mason? Czy tylko ci starsi i/lub wyżej postawieni?Nie. To była masoneria wypromowana przez francuską (głównie) i włoską masonerię oraz żydokomuna z nadania (patrz: błagalne listy Michnika do towarzyszy sowieckich, gdzie pisał że "oni nas wymordują") komunistów z Moskwy. Dopiero potem część z nich się "przewerbowała".
Weźcie mi ludzie odpowiedzcie na jedno pytanie. Jaka poważna razwiedka czy to ruska czy anglosaska powie prawdę prostym prolom i bydłu ludzkiemu?
ROME, Feb 18 (Reuters) - Any sanctions that may be imposed on Russia by the European Union should not include energy imports, Italian Prime Minister Mario Draghi said on Friday.
Draghi told reporters that the European Union was studying various sanctions options if Russia pushes ahead with a feared invasion of Ukraine.
"We are discussing sanctions with the EU and in the course of these discussions we have made our position known, that they should be concentrated on narrow sectors without including energy," Draghi said at a news conference.
Italy imports 90% of its gas requirements, with Russia a key supplier.
With tensions over Ukraine intensifying, Draghi said Russian President Vladimir Putin had asked to meet him, and he hoped it would be possible to organise an encounter between Putin and Ukrainian leader Volodymyr Zelenskiy. read more
Although Draghi said it was important to avoid sanctions on the energy sector, he added that the government was looking into other possible gas supplies should imports from Russia be hit due to a conflict.
"Putin has talked of the possibility that Russia will continue to guarantee its supplies (to Italy) and increase them if necessary," Draghi said.
Nie. Ale ci co to zrobili byli masonami.Każdy kto wierzy w prawoczłowieczyzm to mason?
Nie siej paniki i nie szczuj na obywateli Rosji.Lepiej jakby Polska zamkneła granice i wyprosiła Rosyjskich obywateli za nim nam też sprowadzą Ruskie czołgi do Polski
" Myślę, że dzisiejsze rozmowy pozwolą rozpocząć drogę, którą powinniśmy iść, czyli deeskalację - mówił wówczas Macron."Relacja na żywo 16:50
Po rozmowie Macrona z Putinem: Paryż twierdzi, że Kreml zgodził się na próby dyplomatycznego rozwiązania konfliktu. Francuski minister spraw zagranicznych Jean Yves Le Drian spotka się w najbliższych dniach ze swoim rosyjskim odpowiednikiem Siergiejem Ławrowem, aby pracować nad szczytem w formacie normandzkim, co oznacza, że jego uczestnikami będą Rosja, Ukraina, Francja i Niemcy.
wyborcza.pl i onet.pl
USA: Rosja kontynuuje przygotowania do napaści na Ukrainę [RELACJA NA ŻYWO]
Prezydent Francji Emmanuel Macron zaproponował szczyt z udziałem prezydenta USA Joego Bidena i prezydenta Rosji Władimira Putina. Jak twierdzi Pałac Elizejski, obaj prezydenci zgodzili się z potrzebą zorganizowania takiego spotkania. Warunkiem jest powstrzymanie się przez Rosję od inwazji na...wiadomosci.onet.pl
Też tak myślę, że jego ruch był podyktowany kampanią wyborczą. Stawiam, że wygra Macron.Moim zdaniem to bardziej wygląda na to, że Macron działał na własny użytek, by zdobyć dodatkowe punkty przed wyborami prezydenckimi,
Ma małe szanse. Znacznie więcej ludzi go nienawidzi niż popiera.Też tak myślę, że jego ruch był podyktowany kampanią wyborczą. Stawiam, że wygra Macron.
Francja zawsze prowadziła politykę pro-rosyjską (z krótkimi przerwami na politykę pro-polską). Rozmowy liderów tych państw zawsze były czymś normalnym. Dziś Francja jak i reszta zachodniej kontynentalnej Europy nie chce się pchać do wojny w interesie USA." Myślę, że dzisiejsze rozmowy pozwolą rozpocząć drogę, którą powinniśmy iść, czyli deeskalację - mówił wówczas Macron."
Francja zawsze prowadziła politykę pro-francuską . Ewentualnie można powiedzieć, że była później często anty-habsburska, a w efekcie często w sojuszu z protestantami (ale przyciwko UK z kolei) i Ottomanami. Mariaż francusko-rosyjski był stosunkowo późno, bo Rosja miała sprawdzony sojusz z Prusami i później Niemcami.Francja zawsze prowadziła politykę pro-rosyjską (z krótkimi przerwami na politykę pro-polską). Rozmowy liderów tych państw zawsze były czymś normalnym. Dziś Francja jak i reszta zachodniej kontynentalnej Europy nie chce się pchać do wojny w interesie USA.
Rosja to potężny agresor, jak wejdzie nie będzie mowy o wolności, wszystkich weźmie za mordę, a co się da to wywiezie do siebie w tym samochody na lawetachNie. Ale ci co to zrobili byli masonami.
Nie siej paniki i nie szczuj na obywateli Rosji.
Jeśli jest jakaś rosyjska agentura, która jest w stanie przeprowadzić taką akcję, to na pewno nie występuje jako obywatele Rosji. Przecież mogą być np. Ukraińcami.