Alu
Well-Known Member
- 4 634
- 9 694
Dzisiaj gadałem z tatą i mówiłem mu, że państwa są złe i niepotrzebne i takie tam, oczywiście mnie wyśmiewał, że gadam głupoty, nazywał od szaleńców, że Korwin to przy mnie normalny gość jest (misja ocieplanie wizerunku Korwina accomplished) i takie tam, ale nie ważne. Po jakimś czasie przyszedł trochę spokojniejszy, no i troche pogadaliśmy już bardziej cywilizowanie. I powiedział mi, że jak mi nie pasuje to niech na kogoś zagłosuję, na jakieś mniejsze zło czy na coś co mi pasuje. No to wspomniałem o PL i że mają bardzo zbliżone poglądy. Jakiś się zrobił spokojniejszy, pyta się czy są zarejestrowani jako partia bo nigdy o takiej nie słyszał. Mówię mu, że są od niedawna bo sąd oczywiście pół roku wniosek rozpatrywał, ale chyba mi nie uwierzył, bo "nie słyszałem o niej". No ciekawe jak miał o niej słyszeć. No to podyktowałem mu nazwę, zapisał ją. Już myślałem, że w necie sprawdzi ich poglądy czy coś. A on powiedział, że zadzwoni do jakiegoś rejestru sekt sprawdzić co to za sekta. HAHAHA. Nie wiem czy on oszalał czy co, nie wiem czy to na poważnie było czy w żartach, ale nie zdziwcie się jak za jakiś czas PL będzie wpisane na listę sekt
Znalazłem zdjęcie przywódcy tej niebezpiecznej sekty, chyba strzela do kogoś. Zwróćcie uwagę na nietypowy strój i nakrycie głowy (kask psioniczny z przyłbicą? rodzaj rytualnego czepka? niestety widać tylko fragment).