[humor] Różne ROTFLE ...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
nie ma jak pierdolnąć orła na ulicy kiedy akurat googlowóz przejeżdża...
google-maps-i-don-t-think-this-needs-to-be-described-27e8f1-5213469-1405013682.gif

1351621028-elevator-floor-prank-1405013682.gif

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Tomasz Chytrusek Lis na żywo.

Spieprzaj dziadu

Tomasz Lis

21 godzin temu

W tytule posłużyłem się cytatem z Lecha Kaczyńskiego. Dokładnie tak normalni ludzie powinni reagować na widok pana Korwin-Mikkego. Mogą też splunąć. Również zrozumiałe.

Korwin-Mikke spoliczkował Boniego za to, że ten nazwał go kiedyś idiotą i oszołomem. Tym samym, to plus całej sytuacji, Korwin-Mikke przyznał rację Boniemu, ponieważ pokazał, że jest idiotą i oszołomem. Plus chamem.

Czy to chamidło naprawdę myśli, że znajdzie się kiedyś w rządzie? W jakimkolwiek rządzie? Polacy są na to za mądrzy. Partia pana Korwina nazywa się Nową Prawicą. To ja już wolę starą prawicę.

648
1 212
Komentarz z YT:
1) Nie jestem fanem Lisa, ale film jest zmanipulowany i wyrwany z kontekstu. Czy ktoś zadał sobie choć odrobinę trudu, aby znaleźć całą dyskusję na Uniwersytecie Warszawskim???

On mówi to, oceniając krytycznie TVN24 - że to dziennikarzom tej stacji przyświeca taki sposób myślenia. To nie jest jego opinia o widzach.

Piszę to bo film jest powielany przez różne media (ostatnio TV Republika), które nie zadają sobie nawet odrobiny trudu aby sprawdzić oryginał.

2) "Prawda" wyrwana z kontekstu jest zmanipulowaną "prawdą", czyli kłamstwem. Trwa bużliwa dyskusja, (ostatnio JKM powoływał się na ten film) w oparciu o coś, co nie miało miejsca.

Teza Tomasza Lisa z orginalnej wypowiedzi jest taka, że to media się sprymityzowały, poziom przekazu jest żenujący, mówi o degrengoladzie przekazu medialnego, braku standardów. Nie dotyczyła ona widza, jak mu się to zarzuca.

Żeby wiedzieć jak jest na prawdę, to trzeba oglądnąć całą tę debatę samemu, ale to powinna zrobić osoba, która powołuje się na ten filmik. :)

http://www.uo.uw.edu.pl/debata/dlaczego_glupiejemy.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Po pierwsze...
Nie będę tracić czasu na oglądanie nudnej debaty z nudnymi ludźmi.
Po drugie...
Gówno mnie obchodzi w jakim stopniu materiał został zmanipulowany.
To w interesie Lisa powinno być wyjaśnienie tej sprawy, a jakoś tego chyba nie zrobił.
Jeżeli była manipulacja to autor jest usprawiedliwiony, bo po prostu naśladował techniki manipulacyjne Lisa z jego bogatej kariery w różnych telewizjach i na łamach gazet.
A jeśli Lis rzeczywiście mówił o słabej kondycji telewizji to też jest skompromitowany, bo sam dokłada cegiełki i z siebie przerzuca na innych swój gnój. Trudno też posądzać tego człowieka o posiadanie kultury i brak chamstwa, więc jakby nie patrzeć to w takim wypadku też manipulował na debacie.
Po prostu wmawiał nieprawdę i stawiał się wyżej od tych "prymitywnych" dupków z innych stacji.

A

Antoni Wiech

Guest
Po pierwsze...
Nie będę tracić czasu na oglądanie nudnej debaty z nudnymi ludźmi.
Ej no co Ty, to są jajcarze! Np. Materna wygłasza swoją kosmiczną teorię, że czym łatwiejszy dostęp do wiedzy tym ludzie są bardziej głupi. Poczuj to! :D

17:51

Do góry Bottom