Hugo Chavez nie żyje

Miras

Member
50
1
Z tego co przeczytałem Reptilianin to istota pozbawiona instynktu społecznego i całkowicie egoistyczna. Pomijając cechy gadzie jak ulał pasuje do tutejszej trzódki. Trafiłeś kr2y510 kulą w płot z tego swojego kałacha.:D
Piter - dla ciebie już nie ma raczej nadziei.
Kawador - cierpisz na akromotofilię, że Ci ta Naomi nie umie wyjść z głowy ?
Do Ciebie tosiabunio.
To że mnie zbanowałeś jest zabawne. Podobno libertarianin wyznaje zasady nieagresji. Ciekawe. Nie zauważyłem tego tutaj . To niestety jest żałosne.
Nie jest w tej chwili istotne, czy mam rację odnośnie kumulacji własności, czy nie. Istotne jest to, że nie było ani jednej próby konstruktywnej polemiki, poza obelgami i insynuacjami, również z twojej strony. Z tego powodu wycofałem tekst. Zdanie z powodu którego banowałeś dotyczyło formy i poziomu dyskursu i nie odnosiło się do forum jako takiego. Dlatego użyłem słowa "takie" , a nie "to" kółko wzajemnej adoracji.

Jest taka prawidłowość psychologiczna. Kiedy podważane są przekonania i sądy które wyznajemy, ale co do których nie mamy głębokiego wewnętrznego przekonania, to reagujemy emocjonalnie w formie ostrego sprzeciwu, szyderstwa lub wręcz agresji. Dzieje się tak ponieważ te sądy i przekonania są zintegrowane z naszym ego i auto wizerunkiem. Tym samym czujemy się osobiście atakowani nawet, jeśli sprawa dotyczy tylko ulubionej marki. Świadczy to o tym, że posiadane przekonania nie są w istocie twoje i jesteś zmanipulowany ponieważ mimo, że te przekonania i sądy nie są w istocie tobą gotów jesteś gryźć. Ego jest zawsze zmanipulowane i gotowe do odparcia ataku na swoje aktywa. Prawda nie potrzebuje obrony, fałsz tak.
Tak jest z wami tutaj, a czasem i ze mną. Dlatego nie mam tu do nikogo pretensji. To jest powszechne. I niestety głupie.
Jednak kiedyś może dotrze do was, że dostaniecie od rzeczywistości zawsze tylko tyle wolności ile będziecie gotowi dać innym. Dlatego jak dotąd nie potraficie znaleźć sensownej formuły dla tego wymarzonego akapu. Każdy tylko myśli "co mi tam będzie wolno, a co nie", a to nie tędy droga.
Wykorzystałem tego starego nicka, żeby napisać, że mimo wszystko było ciekawie. Chcę podziękować wszystkim za dostarczenie niezłej rozrywki. Szczególnie uwielbiam wpisy Lancastera - hej, pozdrawiam.
No to tosiabuni0 - banuj dalej.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Z tego co przeczytałem Reptilianin to istota pozbawiona instynktu społecznego i całkowicie egoistyczna.
Mylisz się. Reptilianie zostali wymyśleni po to, by łatwiej było przełamać barierę psychologiczną przed ich utylizacją i by łatwiej inne osoby przyjmowały fakt ich utylizacji.

To że mnie zbanowałeś jest zabawne. Podobno libertarianin wyznaje zasady nieagresji. Ciekawe. Nie zauważyłem tego tutaj . To niestety jest żałosne.
To jest teren prywatny. Nasze forum - nasze zasady. Tosia jest tu król i on tu rządzi. Pierdoląc bez logiki i drażniąc innych sam się prosiłeś o bana.
Nikt z adminów i moderatorów nie zainicjował agresji.

Dowiodłem, że wolność osobista jest nie do pogodzenia z prawem do kumulacji własności., a nie własności jako takiej.
Niczego nie dowiodłeś. Nawet nie wiesz co to jest dowód.

Nie jest w tej chwili istotne, czy mam rację odnośnie kumulacji własności, czy nie. Istotne jest to, że nie było ani jednej próby konstruktywnej polemiki, poza obelgami i insynuacjami, również z twojej strony. Z tego powodu wycofałem tekst.
Jakkolwiek polemika z kimś kto się nie posługuje logiką, nie jest możliwa.

Zatem większość tu ma albo klapki na oczach, albo jest hipokrytami.
Rzucasz inwektywy, bez pokrycia.

Pierdolę takie kółko wzajemnej adoracji.
To wypierdalaj! Najlepiej na Madagaskar albo Antarktydę. Dalej lepiej. Na sławskich, aryjskich ziemiach takie bezmózgie chwasty są zbyteczne. Jedynie wadzą.
W 18 i 19 wieku wymądrzające się chwasty, pozbawione logiki były notorycznie wciągane w maszyny lub ginęły w inny sposób przez własną głupotę. Dziś dzięki państwu, są chronione kosztem reszty społeczeństwa i mogą bezkarnie przekazywać swe zasrane geny.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ban to dwa kliknięcia, zakładanie nowego konta to kilkakrotnie więcej roboty. Zakładaj konta dalej, pisz posty których nikt nie czyta (ja czytam tylko najkrótsze akapity) i żegnaj się po 10 razy jak jakaś niezdecydowana baba XD
Może będziesz wtedy miał mniej czasu by kraść, społeczny wrażliwcze.

Miras

Member
50
1
kr2y510 to nick, który do Ciebie nie pasuje. Powinieneś zmienić na Sól Ziemi.
Nie musiałem zakładać konta Madlock. Akurat jedyna pochwała za treść to od ciebie.:D
Tyle jeszcze musiałem dodać. :) Zabawni jesteście. Powodzenia.

Hitch

3 220
4 880
Podobno libertarianin wyznaje zasady nieagresji.

Nieagresja nie jest jakimś pedalskim pacyfizmem za wszelką cenę. Nieagresja to poszanowanie zasad, które ktoś ustanowił na swoim terenie, a także poszanowanie cudzej wolności i nieingerowanie w nią. A ty wczołgałeś się tu i obrażasz nas oraz gospodarza (właściciela) tego forum, czyli dostałeś bana właśnie za agresję. Dodatkowo zamiast przyjąć do wiadomości, że cię tu nikt nie chce, wracasz pyskować dalej, tak jakbyś miał tu jakiegokolwiek poplecznika. Lepsi od ciebie lewaccy doktrynerzy byli tutaj już orani i zapominani.

C

Cngelx

Guest
Mirasz, czy tam Miras: Spierdalasz stąd od kilku dni i jakoś spierdolić nie możesz ;)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Straszne gówno się zrobiło z tego tematu, miałem to jakoś skomentować ale za każdym razem mi ręce opadały. Wracając do tematu, artykuł pisany przez jakiegoś sceptyka:
http://marucha.wordpress.com/2013/03/12/nie-plakalem-po-chavezie/#more-31112
Patrzę na wskaźniki gospodarcze Wenezueli i ciężko mi cokolwiek wywnioskować oprócz tego, że mieli ropę.

Wzrost PKB w porównaniu z krajami sąsiednimi:

0030613chavez1.png

Pojęcia nie mam jaką gospodarkę można prowadzić np. w Peru, z tego co się orientuję to podstawowym surowcem naturalnym tego kraju są bobki robione przez lamy.

Indeks wzrostu cen 1999 = 100
latam-inflation.jpg

Oba wykresy pożyczone z:
http://marketmonetarist.com/2013/03...on/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

Stosunek Bolivara do $$$ można sobie sprawdzić tutaj:
http://www.google.com/finance?q=USDVEF
Wykresy, które znajdziemy w sieci zazwyczaj nie sięgają głębiej niż do 2008 r. (dewaluacja bolivara). Ogólnie z tego co widzę to Wenezuela jest jednym z rekordzistów jeśli chodzi o szmacenie się waluty w kategorii "długodystansowcy". Bolivar notuje dwucyfrowe wartości szmacenia się od pierwszej połowy lat 80tych.

Więcej w kategorii "sroga orka":
http://econ.duke.edu/uploads/assets/dje/2004/Fletcher.pdf

Co wydaje mi się szczególnie ciekawe to fakt, że pod przywództwem Wielkiego Nauczyciela udało się zmniejszyć produkcję ropy:
http://oilprice.com/Energy/Crude-Oi...-is-Likely-to-Benefit-from-Chavezs-Death.html

Okazuje się też, że pewne rzeczy są niezmienne w socjalizmie, tak np. jak przejściowe niedobory sznurka do snopowiązałki (na skutek działania spekulantów):
The government has intervened in agriculture and nationalised parts of the food industry;[neutrality is disputed] there are currently widespread shortages of some staple food items such as flour, oil, coffee, and sugar. The government blames shortages on "hoarders" and "speculators"
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Venezuela

Czy do komuchów stosuje się zasadę "o zmarłych dobrze lub wcale"? Bo nie wiem czy kontynuować.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
A za 20 lat lewactwo będzie twierdzić, że za czasów Chaveza gospodarka kwitła wbrew imperialistycznym zakusom. No i niestety zmarło mu się, więc nie mógł dokończyć dzieła...

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158

To zabawne, czy żałosne? Zdecyduj się.

Akt banowania nie jest agresją - to ty dopuściłeś się agresji łamiąc panujące tu, na prywatnym terenie, zasady (wiem, że nie szanujesz własności, więc nic dziwnego). Ban to jedynie reakcja na te agresję, którą sam zainicjowałeś. Jest to zupełnie zgodne z zasadą nieagresji - tego też się doucz, zanim wrócisz nas pouczać.

Nie jest w tej chwili istotne, czy mam rację odnośnie kumulacji własności, czy nie. Istotne jest to, że nie było ani jednej próby konstruktywnej polemiki, poza obelgami i insynuacjami, również z twojej strony.

Z moje strony była konstruktywna polemika pokazująca ci braki w edukacji i logice. Dopóki ich nie uzupełnisz, to dyskusja z tobą będzie z definicji niekonstruktywna. Brakuje ci podstaw, aby coś z sensem skonstruować.

Dlatego użyłem słowa "takie" , a nie "to" kółko wzajemnej adoracji.

Nawet jeśli jesteśmy kółkiem wzajemnej adoracji - w czym nie ma nic zdrożnego, to jest forum libertarian w końcu - to takie wystąpienie było atakiem na nas. Podobnie jak nie można stwierdzić "jesteś chujem", a potem anulować to "tylko żartowałem".

Zachowałeś się niegrzecznie, więc zostałeś czasowo z naszego terenu wyproszony. Ciekawe, czy wykorzystasz dobrze ten czas...

Dlatego jak dotąd nie potraficie znaleźć sensownej formuły dla tego wymarzonego akapu. Każdy tylko myśli "co mi tam będzie wolno, a co nie", a to nie tędy droga.

Formuła akapu została dawno wynaleziona. My bawimy się co najwyżej wymyślaniem przykładów jej zastosowania w praktyce.

No to tosiabuni0 - banuj dalej.

Kolejny, który pozwala mi łaskawie robić to, co i tak robić mogę.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
http://mises.pl/blog/2013/03/25/wenezuela-hugo-chaveza/ Misesiaki o lewicowym cudzie ekonomicznym Wenezueli.

Staram się jakoś zweryfikować dane ale coś mi się nie zgadza w tym fragmencie:

"Jeśli pozostajemy w sferze importu, należy wspomnieć o fakcie, iż do Wenezueli posiadającej według badaczy takich, jak np. prof. Carlos Machado-Allison, ok. 10 milionów hektarów gleb możliwych do obsiania oraz ok. 18 milionów hektarów ziemi adekwatnej pod wypas bydła, importuje się obecnie ponad 80% spożywanej tam żywności"

Po pierwsze, z tego co na szybko wyklikałem w googlach to 70%, nie 80% ale to jest ok, rozumiem, że jak prawaki krytykują lewaków (i na odwrót) to się robi ten sam manewr co w relacjach damsko męskich, czyli podaje długość własnego kutasa razem z kręgosłupem. Norma. Tylko danych ściągniętych z sieci nijak nie mogę wpasować w oficjalne dane przybudówki do ONZ w postaci FAO, które podaje, że produkcja spożywcza WZ rośnie, natomiast eksport prawie nie istnieje:

Wartość eksportu produkcji rolnej w mld dolarów bieżących:
....................1998...2010
Wenezuela.....0,60....0,05
Peru..............0,64....3,19
Chile.............2,76....8,82
Wartość importu produkcji rolnej:
....................1998...2010
Wenezuela.....1,81....6,21
Peru..............1,46....3,18
Chile.............1,31....4,23

Czyli chyba coś się nie zgadza, skoro produkcja rośnie, eksport spada i coraz więcej się importuje - to co się właściwie dzieje z żarciem? Przeżerają wszystko jak leci, wcześniej głodowali?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Głos Rosji napisał:
Telewizja państwowa w Wenezueli wyemitowała animację o tym, jak zmarły niedawno prezydent Hugo Chavez trafił do raju.
W filmiku, zatytułowanym „Żegnaj, Comandante”, Chavez idzie po zielonej łące w kierunku grupy osób, czekających na niego przed chatą. Na twarzy Chaveza na początku wyraźnie widać zdziwienie, ale później pojawia się na niej uśmiech. Zobaczył on wśród nich swoich bohaterów – Che Guevarę, Simona Bolivara, Salvadora Allende i innych.

Operetka większa niż po śmierci Stalina. :p

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
To dobrze, że ponoć libowie pójdą prosto do piekła, skoro w raju siedzą Guevara, Allende, Chavez i chuj wie kto jeszcze. Koncepcja raju zawsze mi zalatywała zamordyzmem :)

Do góry Bottom