Hugo Chavez nie żyje

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Stanowczo za dużo pogardy wobec człowieka na tym forum.

Pogardy i wykluczenia! Nie zapominaj o wykluczeniu!

Ludzie o takim podejściu zrobili Noc św. Bartłomieja.

Robili ją politycy, którzy chcieli pozbyć się konkurencji.

Aksjomaty będą szanowane jak będzie kartofel w garnku.

Nawet najbardziej kartoflane państwo nie uszanuje nigdy aksjomatów.

Większość ludzi jest gdzieś pośrodku.

Większość ludzi to bezmyślne owce.

Gdzie jest wasz osobisty interes ?

W komuniźmie warstwowym.

D

Deleted member 427

Guest
Mirasz, jak tam idzie pogadanka z Naomi Cambell 0 "niejednoznacznym zjawisku"?

Mirasz

Member
105
24
Zresztą nie ma znaczenia. Wnioskuję z imienia, że to kobieta, a te z definicji nie mają rozumu więc z czym rozmawiać. Taka myśl na poparcie tej tezy.

Kobieta jest w większości przypadków całkowicie zadowolona ze swego losu, dopóki jej życie jest stałą harówką. Ma nie tylko coś celowego do wykonania, lecz również nie ma czasu pomyśleć o buncie, w którym sprawdziłaby się dziedziczna ludzka skłonność do samodzielności.

D

Deleted member 427

Guest
W sumie zrobiłem błąd w pisowni jej nazwiska. Nie Cambell, ale Campbell. W każdym razie to była modelka i hollywoodzka celebrytka, która, podobnie jak ty oraz rzesza innych celebrytów z Beverly Hills, uważa komunistów za "niejednoznaczne zjawiska".

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Co ja poradzę na to, że żarcia zawsze brakowało w systemach socjalistycznych? Tam gdzie jest wolny rynek dziwnym trafem jedzenia nie brakuje (nie liczę katastrof naturalnych).

Mirasz napisał:
Takiego jak ty. Głupiego.

Zapomniałem, że wystarczy powiedzieć coś o "niejednoznacznych zjawiskach" i już się jest panem mądrym.

Mirasz

Member
105
24
A gdzie stwierdziłem, że komunizm jest niejednoznaczny. Hugo był niejednoznaczny. Na pewno nie był komunistą typu Lenin i inni.

Co ja poradzę na to, że żarcia zawsze brakowało w systemach socjalistycznych? Tam gdzie jest wolny rynek dziwnym trafem jedzenia nie brakuje (nie liczę katastrof naturalnych).

To policz. Poza tym nie brakuje tylko tym, którzy mają na nie kasę (patrz Wielki Kryzys). Ci którzy kasy nie mają prędzej zobaczą jak żarcie gnije niż mieliby je dostać na talerz.

Zapomniałem, że wystarczy powiedzieć coś o "niejednoznacznych zjawiskach" i już się jest panem mądrym.

Jak mi ktoś pisze "nie pierdol", to czego się spodziewa ?

OP
OP
C

cojaturobie

Member
91
91
Mirasz, ale czy Hugo miałby jakiekolwiek skrupuły, by odjebać jakiegoś libertarianina, który nie stosowałby się do ustalonego przez niego prawa i np. nie płaciłby haraczu podatku? Libertarianizm nie jest tutaj wcale bardziej opresyjny, to etatyści robią mu taki PR. I tak według prawa libertariańskiego Hugo powinien pewnie zawisnąć, a według prawa stosowanego przez Chaveza libertarianin zawisnąłby albo został odstrzelony w akcji porządkowej.

Mirasz

Member
105
24
Mirasz, ale czy Hugo miałby jakiekolwiek skrupuły, by odjebać jakiegoś libertarianina, który nie stosowałby się do ustalonego przez niego prawa i np. nie płaciłby haraczu podatku? Libertarianizm nie jest tutaj wcale bardziej opresyjny, to etatyści robią mu taki PR. I tak według prawa libertariańskiego Hugo powinien pewnie zawisnąć, a według prawa stosowanego przez Chaveza libertarianin zawisnąłby albo został odstrzelony w akcji porządkowej.

A ty byś miał skrupuły ?
Po za tym jest jakieś prawo libertariańskie, czy tylko zbiór aksjomatów i pobożnych życzeń ? Nie odpowiadaj. Szkoda czasu.

Hitch

3 220
4 880
Dżizas faking krajst! Masz taki guziczek "edytuj", coby nie spamować, a wszelkie nowe przemyślenia dodawać do istniejącego już posta...

Do góry Bottom