Kryterium oceny. Np. liczba wybitych obywateli, albo stosunek do mitu tzw. "wolnego rynku" lub inne. Z jakiegoś powodu w twojej ocenie są siebie warci. Niewątpliwie obaj mieli parcie do władzy choć wydaje się, że różnie ją zdobyli i potem wykorzystali.
dla siebie i innych komuchów... tak...A nie chciał ?
Litvinienko został otruty polonem a nie zarażony polonem.@kr2y510
Bym się nie śmiał z teorii otrucia - dziś to standard wśród ss-manów. Dziwnym trafem oprócz Chaveza zachorowało kilku innych przywódców w Ameryce Płd, m.in. Lula de Silva, czy Kichner.
Litvinienko umierał dłużej i to w znacznie większych bólach! A że radziecki druh został otruty to wiemy na 100%.
Oligarchia go nienawidziła.
A w Irlandii (niby kapitalistycznej) niemal jest już dochód podstawowy w wysokości prawie 800E na mc! Da się? Da się, a mi się lepiej żyje niż w Polsce (nigdy nic nie brałem od państwa). Co prawda póki co nazywa się to zasiłek, ale dla Irlandczyków jest dożywotni. W sumie ja bym wolał aby był dochód podstawowy ale w zamian zlikwidowano by całe państwowe kurestwo: ZUSy, KRUSy, MOPSy czy inne NFZety, a szkoły, szpitale, kolej byłyby sprywatyzowane.
Jeśli dla ciebie wszystko jest czarne albo białe to nic dziwnego, że tego nie kumasz. Wiele tracisz.
tosia, słyszałeś? Zdejmij doktrynalne okulary, a być może zobaczysz, że Chavez jednak chciał dobrze
A nie chciał ?
To pewnie ci co chcą źle są najlepsi. A podobno ludzie mają prawo do błędu.Ci, którzy "chcą dobrze" są najgorsi.
Dla mnie Chavez to komuch do odjebania, a "niejednoznaczne zjawiska" zachowaj sobie do roztrząsania z lewaczkami w Holly