Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
11145002_1596445173958450_3506766495384641890_n.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Wywiad z Braunem, jaki wrzucił @Non Serviam, jest w moim głębokim przekonaniu najważniejszym wywiadem w tym roku. Warto się z nim zapoznać bez dwóch zdań. Wnioski, jakie serwuje Braun są zatrważające i bardzo, bardzo prawdopodobne. Też, podobnie jak Braun, obstaję przy teorii rozpisanych wcześniej roszad w kartelu partyjnym ad 2015 i kontrolowanej opozycji.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Wnioski, jakie serwuje Braun są zatrważające i bardzo, bardzo prawdopodobne.
Zwróć uwagę na dwa fakty. Przed kampanią wyborczą JKM wyraził zdziwienie, dlaczego PiS wystawił słabego kandydata. W zeszłym roku Michalkiewicz (było gdzieś linkowane na forum, ale jest też w formie pisanej na stronie Michalkiewicza) zwrócił uwagę, iż media lansują Kukiza jako "niezadowolonego", przy czym przypomniał sprawę Marszu Niepodległości i postawę Kukiza. Więc poszlaki do takiej oceny sytuacji, były znane od końca zeszłego roku. Jednak matołom należy pewne rzeczy notorycznie przypominać.
Jak się doda do tego takie fakty, jak na przykład rezygnacja z służby sporej ilości oficerów ABW i inne podobne, to takie wnioski nasuwają się same.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Niemal od samego początku zawieruchy przedwyborczej z Kukizem, stopniowo nabierałem przekonania o jego marionetkowej roli, a kiedy ten złożył - jak dla mnie niezapomniany - hołd TVN-owi i Stokrotce, byłem absolutnie pewien, że zaczyna polityczną grę.

Po wysłuchaniu powyższej rozmowy z Braunem, odniosłem wrażenie, że moje najgorsze obawy mogą się potwierdzić. Co do spostrzeżenia Korwina w temacie Dudy, podejrzewam śmiało, że moja Żona była szybsza od Mikke w tejże interpretacji.

BTW: ciekawa rzecz z tego wszystkiego wynika: wyjdziesz na ulicę - ŹLE, zostaniesz w domu - ŹLE, pójdziesz na wybory przeciwko WSI-okowi - ŹLE, nie pójdziesz - ŹLE. Polska razwiedka to jednak topowa fachura.

Ostatnia edycja:
648
1 212
LOLwhat?

Jego bulwersuje to, że po utworzeniu konta Microsoft, co jest opcjonalne (można z powodzeniem pracować na koncie lokalnym), zadziałała zgodnie z opisem usługa OneDrive? Przecież wystarczyło nie tworzyć konta Microsoft lub:
- utworzyć własny katalog na zdjęcia,
- skonfigurować OneDrive, by nie zapisywał automatycznie plików z katalogu "dokumenty".

Co gorsza, pierwszą rzeczą jaka przychodzi mu na myśl w kwestii "tej piekielnej chmury" jest to, że państwo powinno się nią zająć i chronić swoich obywateli, bo sami są za głupi i leniwi... W sumie, przykład Brauna i jego żony to potwierdza...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
LOLwhat?

Jego bulwersuje to, że po utworzeniu konta Microsoft,
nie dość że komuch to jeszcze idiota...

Większość ludzi na tej planecie to techniczni, a w szczególności komputerowi imbecyle. Jeszcze kilka lat, a informatycy będą dla nich "kapłanami nowej religii". Zawiesi się takiemu samochód, komputer albo inne ustrojstwo, przyjedzie doń informatyczny żerca, odprawi tajemny, niezrozumiały dla maluczkiego rytuał, skasuje za przysługę niczym ksiądz za mszę i taki będzie mógł dalej jechać. Czasem żarca nie wystarczy, sprawa okaże się poważniejsza i wtedy będzie trzeba wezwać magika - hakera, który będzie pełnił rolę analogiczną do roli egzorcysty. Dialektycznym wytłumaczeniem tej religii dla ciemnego ludu, będzie żargon informatyczny. I tak wirusy, rootkity, malware i spyware będą stanowić odpowiedniki różnych rodzajów dżinów. :p

zgodnie z opisem
A kto dziś ma czas i ochotę na czytanie wszystkich EULA i opisów?

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Większość ludzi na tej planecie to techniczni, a w szczególności komputerowi imbecyle. Jeszcze kilka lat, a informatycy będą dla nich "kapłanami nowej religii". Zawiesi się takiemu samochód, komputer albo inne ustrojstwo, przyjedzie doń informatyczny żerca, odprawi tajemny, niezrozumiały dla maluczkiego rytuał, skasuje za przysługę niczym ksiądz za mszę i taki będzie mógł dalej jechać. Czasem żarca nie wystarczy, sprawa okaże się poważniejsza i wtedy będzie trzeba wezwać magika - hakera, który będzie pełnił rolę analogiczną do roli egzorcysty. Dialektycznym wytłumaczeniem tej religii dla ciemnego ludu, będzie żargon informatyczny. I tak wirusy, rootkity, malware i spyware będą stanowić odpowiedniki różnych rodzajów dżinów. :p

Wątpliwa wizja przyszłości.
Ciekawe, jak się ta religia utrzyma, jak braknie prądu?

648
1 212
Nie trzeba czytać EULA. Konto Microsoft trzeba najpierw samemu utworzyć (podając masę danych, mając opcję logowania bez jego użycia) i jest opisane z czym to się wiążę, a jak ktoś ma dalsze wątpliwości, to wystarczy przeczytać zwięzły opis na stronie microsoftu, artykuł lub podpytać znajomego, co się zna. Zresztą, zupełnie nie w tym rzecz. Ktoś, kto ma rozum i godność człowieka po takiej przygodzie, puka się w głowę, wyciąga wnioski i następnym razem jest ostrożniejszy. Może poskarżyć się Microsoftowi, zbojkotować system, wystawić złą opinię itp., a nie zatęsknić za silnym państwem, które go ochroni przed złoczyńcami z Microsoftu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Mnie osobiście bardzo cieszy taka wypowiedź konserwatywnego, katolickiego celebryty Brauna. Ja widzę szansę na zmianę nastawienia wśród katolików, do szyfrowania, anonimowej komunikacji i innych technologii. Wreszcie przestaną mówić, że Tor jest narzędziem pedofilów i bandytów, bo część z nich sama zacznie go używać. Ja będę się cieszył, jak powstaną katolickie serwery Jabbera/XMPP w sieci Tor, z wyjściem do clearnetu. Ja się będę cieszył jak katole zaczną masowo używać PGP/GPG. Niech katole zamiast Skype, zaczną używać Tox-a, albo jakiś komunikator po ZRTP.

Do góry Bottom