Grzegorz Braun kandydatem na prezydenta

D

Deleted member 427

Guest
Braun z żoną ma strzelnicy:

11219487_376594442537605_8738363917101015155_o.jpg

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Dla mnie jako autonomisty (Braun nie widzi, lub nie chce widzieć że RAŚ popiera autonomię wielu regionów, co nie znaczy że zaraz musi o cudzą autonomię walczyć) odmowa przyznania autonomii komukolwiek dyskredytuje go zupełnie.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Oglądałem wieczór z Braunem(prawie 6 godzin nawijał). Dostał ponad 1000 pytań, ze względu na rozwlekły styl wypowiedzi odpowiedział na niewielki procent z nich. Parę ciekawszych odpowiedzi, najciekawsze jest chyba to, że Braun okazuje się być przeciw patentom i własności intelektualnej oraz przypuszcza, że Kukiz może być człowiekiem układu:

Kurcze, 6 godzin. Raczej mi sie nie uda znalezc czasu aby wszystko obejrzec. Wiec mam pytanko: pamietasz moze czy Braun odpowiedzial na ktores z moich innych pytan (z wyjatkiem tego o JOW-ach)?

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Kurcze, 6 godzin. Raczej mi sie nie uda znalezc czasu aby wszystko obejrzec. Wiec mam pytanko: pamietasz moze czy Braun odpowiedzial na ktores z moich innych pytan (z wyjatkiem tego o JOW-ach)?
Niestety Twoje pytania nie zostały zadane. Ale odpowiedział jeszcze na pytanie nr 5 o narkotyki: depenalizacja używania wszelkich narkotyków dla pełnoletnich, ale będzie ścigał i karał dilerów sprzedających dragi dla niepełnoletnich.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Niestety Twoje pytania nie zostały zadane. Ale odpowiedział jeszcze na pytanie nr 5 o narkotyki: depenalizacja używania wszelkich narkotyków dla pełnoletnich, ale będzie ścigał i karał dilerów sprzedających dragi dla niepełnoletnich.

Dzieki.
P.S. Czyli znowu nie odpowiedzial wprost o depenalizacji sprzedawania narkotykow pelnoletnim. Dzis obejrzalem czesc jego wywiadu dla "Zelaznej logiki" i mowil to samo: depenalizacja zazywania ale kary dla sprzedajacych dzieciom....i ani slowa o sprzedawaniu doroslym. Jakby sie bal tego tematu czy cos...

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Nie wiem czy było, przejrzałem szybko posty z 3 maja (czyli wtedy kiedy ten filmik został opublikowany na yt) i nie zauważyłem, jak było to sorry.
Czy Yoda był żydem? Czyli analiza gwiezdnych wojen wg. Brauna.

PS. Przydałby się jakiś ogólny temat o Braunie.

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Braun wywołał niesamowity wręcz bul dópy wyborczej wygranym procesem o rzekome promowanie faszyzmu.
Paradne opinie ekspertów GW: lubisz broń i nie lubisz demokracji - jesteś faszystą.

GazetaWyborcza-GrzegorzBraun.png

GazetaWyborcza-GrzegorzBraun2.png

(...)Na dalszych stronach znajduje się m.in. komentarz Macieja Stasińskiego „Za faszyzm Brauna nie śmiem przepraszać”. - Jako autor tekstu z wyrokiem sądu oraz wymuszoną publikacją zasądzonych przeprosin się nie zgadzam. Tekst przeprosin został narzucony przez sąd, który na rozprawie nawet nie wysłuchał moich racji. Wymaganie posłuszeństwa wobec takiego orzeczenia sądu jest gwałtem na moim sumieniu. Wybieram prawdę i sumienie - stwierdza dziennikarz. - Ja, Maciej Stasiński, Grzegorza Brauna nie przepraszam i podtrzymuję to, co napisałem - deklaruje.

„Gazeta Wyborcza” publikuje też dwie opinie historyków, którzy oceniają, że wypowiedzi Grzegorza Brauna to „kalka haseł głoszonych przez NSDAP” i „klasyczne tezy europejskich faszystów”.

http://www.wirtualnemedia.pl/artyku...eprasza-grzegorza-brauna-za-faszyzm-w-eterze#

Wyborcza, nie pomna na promowaną przez siebie tezę o „nie dyskutowaniu” z wyrokami sądowymi, tym razem postanowiła z orzeczenie sądu się „nie zgodzić”.
(...)Całości obrazu dopełniają zamieszczone na 2 stronie opinie ekspertów.

Wśród ekspertów „GW” mających potwierdzać, że Braun jest faszystą, znalazł się prof. dr hab. Włodzimierz Borodziej, udowadniający między innymi, że Braun jest faszystą gdyż faszyzm był ruchem antymasońskim!

Bardziej zabłysnął jednak dr Piotr Osęka. Jego wywód trudno nazwać ekspertyzą, szczególnie gdy pisze: „Należy dodać, że Braun jest także zdecydowanym przeciwnikiem demokracji parlamentarnej i zwolennikiem ustroju monarchicznego, który w polskich warunkach oznacza de facto system wodzowski uważany przez specjalistów za kluczowy element faszystowskiej doktryny i kultury politycznej”. A więc według „eksperta” gazety, każdy monarchista to faszysta, ale w jakichś tajemniczych „polskich warunkach”. Co to są „polskie warunki” sprawiające, że umiłowanie monarchii czyni z ciebie faszystę? Tego „ekspert” nie wyjaśnia. Zdaje się jednak, że skoro ustrój monarchistyczny panował w większości państw europejskich do końca XIX w., dopiero w dwudziestym stuleciu świat wyzwolił się spod jarzma faszystowskich królów i cesarzy!

Co więcej, dr Osęka doszukuje się także faszyzmu Brauna, gdy reżyser mówi o konieczności chodzenia na strzelnicę! „Znamienny jest także pogląd Brauna, że nauka strzelania powinna być obowiązkowym elementem edukacji w Polsce - przyrównuje on umiejętność strzelania do patriotycznej kaligrafii, która rozwija osobowość. W sformułowaniu takim odnajdziemy wyraźne pokrewieństwo z propagowanym przez ruchy faszystowskie kultem przemocy, oręża i militarnej edukacji”. To kolejna kompromitacja „eksperta”. Czy liczne państwa współczesnego świata, od Szwajcarii po USA, gdzie dostęp do broni jest nielimitowany a młodzież spędza czas na strzelnicach równie często jak na boiskach, to państwa faszystowskie?

http://www.pch24.pl/-gazeta-wyborcz...archizm-to-faszyzm,35750,i.html#ixzz3a6LCIu6n

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Czy Braun może ich jeszcze raz pozwać? Już pewnie nie w trybie wyborczym, ale skoro napisali ponownie, że "Braun głosi poglądy faszystowskie", to tak jakby oddać komuś ukradzioną rzecz, przeprosić, a potem ponownie ją sobie wziąć (abstrahując od tego, że sama koncepcja wydawania wyroków za pisanie nieprawdy jest kiepska), więc nic tylko iść do sądu jeszcze raz i przyglądać się jeszcze większemu bólowi dupy.

Do góry Bottom