Dwudziestolatek udowadnia, że można...

Karmazynowy Mściciel

To ja będę budował drogi w akapie
421
522
A ja bym chciał namiar na tę jego „miłość”. Widać, że mądre dziewczę, jakich ze świecą szukać.

Jeśli więc czytasz to, Złotko, koniecznie daj mi znać!

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Dawid Bratko też pokazał, że można :). Ostatnio widziałem dwie wrzutki medialne (oprócz nieśmiertelnego produkowania czekolady zamiast roboty w korpo).

1. Dupy w wyborczej, projektują dezajnerskie buty i koszą spory hajs,"naważniejsze to mieć pomysł itd", w ostatni zdaniu dowiadujemy się, ze posiadanie fabryki butów przez tatę jednej z nich tez może być pomocne :)
2. Lokal w Łodzi, "wnętrze roku" , hipsterska mekka, społdzielnia społeczna hipsterów, hipsterskie centrum miasta, "założyliśmy je sami, w grupie przyjaciół z jednego z łódzkich prestiżowych liceów" , zbieżność nazwisk z wiceprezesem mBanku nieprzypadkowa.

Niech ludzie wydają siano na co chcą, ale po co w mediach dorabiają do tego nieistniejącą ideologię ?

Norden

Well-Known Member
723
900
Pozytywną koszulkę chyba miał ten kudłacz. Nie widać dokładnie, ale tak coś mi się wydaje. :)
Też to zauważyłem, jest 12 gwiazdek przekreślone :)

EDIT: Ma człowiek zdrowe poglądy:

"A dlaczego tak? Ano dlatego, że my zajmujemy się promowaniem przedsiębiorczości i rozwojem gospodarki. Jeżeli chcemy komuś pomóc to naczelna zasada brzmi – przede wszystkim nie szkodzić. Ano właśnie, pieniądze na każdą dotację państwową muszą być komuś zabrane. Zabrać komuś, a potem go wspierać gospodarczo. Genialnie zorganizowane."
http://www.kamilcebulski.pl/jestem-ok-nie-biore/

"Przygotowuję nowe seminarium. O prześladowaniach przedsiębiorców przez urzędników opowiedzą prześladowani przedsiębiorcy. Dokładnie jak to wyglądało, jak się obronili i co mogli zrobić, aby całej sprawy nie było, albo przynajmniej aby zajęcie konta bankowego nie likwidowało 40 osobowej firmy, albo aby komornik nie zlicytował nieruchomości, kiedy Ty jesteś bezzasadnie w areszcie, wartych 26 milionów za 700 tys. na poczet 500 tys. długu. O tym nikt nie uczy! Zapraszam, bo naprawdę nie wiadomo, kiedy wizytówka do tak doświadczonych osób będzie wam potrzebna, aby się doradzić."
http://www.kamilcebulski.pl/nalezy-sie-godnosc-szacunek-i-pesel/

margines

wujek dobra rada
626
84
Trigger, za ten post to bym ci dał nawet i z 10 razy "Lubię", ale niestety nie ma takiej opcji. Święte słowa poparte przykładami. 10/10.
:cool:

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
To już wiemy, jaką koszulkę miał Cebulski:
jestemok.png

W ogóle fajny gość chyba:
afrykaszkola2.png

D

Deleted member 427

Guest
Fajny, fajny, tylko na cholerę buduje szkołę im LvM w Afryce? W 3RP by się przydała.

D

Deleted member 427

Guest
Możliwe - są jak tabula rasa w pewnym sensie. Nie trzeba im najpierw tłumaczyć, że Tusk to jednak nie jest liberał tylko można od razu wjechać na pełnym gazie z turbo kapitalizmem :)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Z tym Cebulskim to jest tak, że on nie bierze pieniędzy z UE nie dlatego, że jest fajny, tylko dlatego, bo uważa, że mu się to nie opłaca i jest problematyczne. Co sam mówił w jakimś wczesnym odcinku kontestacji. A na swojej stronie opisał jak męczył jakiegoś sprzedawcę o fakturę vat za kłódkę za 4 zł, co już mu się widać opłacało.

ford

Active Member
314
33
Z tym Cebulskim...
Zarabia/naciąga na takich tanich historyjkach, dla ambitnych zdesperowanych osobach naprodukował jakiś video szkoleń, gdzie przez 20godzin mówi o niczym, jak w reklamie telezakupów, szkoleń ma od cholery, bo do tych 20godzin dodaje 10minut na temat szkolenia i biznes się kręci.

Polacco

Active Member
132
76
Z tym Cebulskim to jest tak, że on nie bierze pieniędzy z UE nie dlatego, że jest fajny, tylko dlatego, bo uważa, że mu się to nie opłaca i jest problematyczne. Co sam mówił w jakimś wczesnym odcinku kontestacji. A na swojej stronie opisał jak męczył jakiegoś sprzedawcę o fakturę vat za kłódkę za 4 zł, co już mu się widać opłacało.

Nie widzę tu niczego haniebnego. Nie można pokonać systemu walcząc honorowo. System trzeba pokonać jego własną bronią, wyszukać w nim słabe punkty i je eksploatować. I tak wg mnie libertarianin walczący powinien brać wszystkie możliwe dotacje, zasiłki, ulgi, zasypywać urzędy tonami podań, utrudniać pracę skarbówce, między innymi wliczając co popadnie w koszty, itd. Jeżeli projekt współfinansowany z dotacji skończy jako pośmiewisko na wykopie to jeszcze lepiej.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Gdyby przychodziły do niego same filuty, którym by musiał przy sprzedaży 4 zeta (jaka prowizja? 50gr? 1zł?) wystawiać fakturę, to poszedłby z torbami lub musiałby podnieść ceny. Po to wprowadzili paragony do 5 zł. Jak to jest taki upierdliwy i bezinteresownie złośliwy milioner to Glock mu w ryja i spływaj na zawsze.

Mnie by się nie chciało wstukiwać danych za takie gówniane pieniądze. Koszty prądu, kartek, składowania kopii faktury, zużycia klawiatury i tuszu do pieczątki by się nie zamortyzowały.
Aluzci, czy Ty kiedyś miałeś firmę, że tak krytykujesz tego sprzedawcę?

Do góry Bottom