Niemcom odpuszczono po wojnie, bo dosyć szybko uzyskali niezależność i się uniezależnili od innych mocarstw.jak to jest, że Niemcy przepierdalają wojnę za wojną, wpadają na najbardziej pojebane pomysły, holokaust, eugenika, a po wszystkim państwa europejskie zbijają z nimi piątkę i dalej pozwalają helmutom rządzić Europą, a Polactwo ,,wygrywa" wojny, bije bolszewików i w nagrodę żre gówno ze szkopsko-ruskiej latryny
Ja też nimi gardzę i każdy normalny człowiek powinien gardzić takimi organizacjami, bo nie są one żadną sensowną alternatywą i nie zrobią z Polski bogatego kraju. I z ciekawości, o jakim żydowskim pachołku piszesz? Jakaś aluzja do Chrystusa i jego popularności, której nie osiągnął żaden Polak?ONRowcy, NOPowcy - naród na was pluje, gardzi wami, woli żydowskiego pachołka od ,,prawdziwego Polaka", a wy nadal uważacie, że warto marnować czas i siedzieć we więzieniu za ,,naród polski"... to jest śmieszne.
Nie. Wystarczy się nie wpierdalać w życie innych ludzi. Ty się nie wpierdalasz? Jak nie, to nie jesteś komuchem.zresztą zauważyłem, że tutaj każdy kto nie jest akapem to kurwa i komuch
Nasza młodzież
co to za komunistyczny bełkot?realizującemu własne interesy, niejednokrotnie sprzeczne z naszymi interesami
Profesorowi bliskie były środowiska nacjonalistyczne, więc taki język nie może dziwić. Łączył on patriotyzm z nacjonalizmem, choć ja jestem stanowczym wrogiem tego drugiego. Patriotyzmu lokalnego nie trzeba nigdzie uczyć. Nacjonalizm zaś przychodzi z czasem, gdy ktoś nam wtłoczy do głowy te pierdoły.co to za komunistyczny bełkot?
Interesem wszystkich osób znajdujących się obecnie na terenie państwa polskiego jest zwiększenie zakresu wolności. Pomijam osobników działających celowo w sprzeczności z tym (komuchów) i osoby zdezinformowane (w zasadzie większość, ale to się zmienia).co to za komunistyczny bełkot?
Nie przyznałem niczego takiego.no czyli przyznajez ze to komusze pierdololo, bo ino komuch buldupi że ktos inwestuje w coś kase i realizuje swoje interesy a nie czyjeś...
jak ci ludzie chcą zniszczyć narzędzia ktoóre je zniewalają to niech atakują placówki polskiego państwa a nei buldupio że obcy kapitał kurwa...
Oczywiście, ale z naszej perspektywy czy jest to realizacja interesu szowinistycznego, czy korporacyjnego ma mniejsze znaczenie. Warto to jedynie wiedzieć, żeby skutecznie temu przeciwdziałać.Ja powątpiewam, czy ci niemcy co hamują rozwój przemysłu w Polsce (zakładając, że to prawda) robią to z pobudek patriotycznych. Raczej robią to we własnym interesie i interesie grup wpływów, których są członkami.
Być może - i tak konieczna jest decentralizacja państwa.Gdyby Polską rządzili tylko prawdziwi Polacy to raczej nic by się nie zmieniło, bo oni też by kierowali się głównie własnym interesem, a Polacy byliby jebani przez państwo tak samo jak teraz.
z mojej perspektywy nie zamierzam sie przeciwdziałać że ktoś nie łamiąc napu wobec mnie inwestuje w coś i kieruje sie przy tym wyłącznie swoim interesem...Oczywiście, ale z naszej perspektywy czy jest to realizacja interesu szowinistycznego, czy korporacyjnego ma mniejsze znaczenie. Warto to jedynie wiedzieć, żeby skutecznie temu przeciwdziałać.
jak zwykle problemem jest państwo...Problem jest wtedy gdy grupy interesów (korporacje) działają nie fair i przy współudziale państw o większym potencjale korzystając ze swoich kanałów wpływów przyczyniają się do niszczenia gospodarki na atakowanym terenie.
po co półśrodki? lepiej od razu zlikwidować...Być może - i tak konieczna jest decentralizacja państwa.
To właśnie wtedy sam łamałbyś nap - inwestując w organizacje, które łamią NAP i wyznaczając im cele.z mojej perspektywy nie zamierzam sie przeciwdziałać że ktoś nie łamiąc napu wobec mnie inwestuje w coś i kieruje sie przy tym wyłącznie swoim interesem...
ja jakbym inwestował w jakiś biznes w czwchach czy niemczech robił bym to w celu realizacji moich interesów i mam w dupie jakie cele ma każda jednosta zamieszkująca te tereny...
aha czyli jak zainwestuje w jakiś interes w niemczech to dla ciebie znaczy że inwestuje i wyznaczam cele organizacją które łamią nap i tym samym też łamie nap?To właśnie wtedy sam łamałbyś nap - inwestując w organizacje, które łamią NAP i wyznaczając im cele.