pawel-l
Ⓐ hultaj
- 1 915
- 7 932
Jeśli w Polsce do władzy doszłaby partia, która chce zalegalizować wszystkich Ukraińców i dać im tym samym prawa wyborcze i dostęp do opieki społecznej, co w efekcie sprawiłoby, że nie można by było wybrać żadnej partii wolnościowej bo imigranci głosowaliby na taką partię. W dodatku Polska zbombardowałaby jakieś kraje i zniszczyła je, a ta partia chciała przyjąć uchodźców z tego terenu, a nie pomagać im na miejscu, z zagrożeniem że wśród nich mogą być zradykalizowane osoby(bez moralizowania na temat samych bombardowań). A powiedzmy byłaby opcja, żeby wesprzeć kandydata, który chce na to nie pozwolić, zamknąć granicę przed ludźmi z tego terenu tymczasowo, oraz nie legalizować imigrantów, a w dodatku chciałaby zmniejszać podatki i regulacje w Polsce, to oczywiście protestowałbyś tego kandydata?
Polskich tak, ale mowa jest o imigrantach w USA, a Polskę podałem dla przykładu. Gdzie akurat chyba Ukraińców jest najwięcej(tego nie wiem). W USA w latach 60 Kennedy wprowadził prawo które zmieniło bieg imigracji do USA z głównie europejskiej, na kraje trzeciego świata. Nie znam dokładnie zapisów ustawy, ale tak zmieniły się trendy. Ludzie z 3ciego świata głosują przeważająco na demokratów, a Ci obiecują i dają socjal, chcąc zwiększać rozmiar państwa za głosy, kosztem obecnej ludności. Pierwsze pokolenie imigrantów zazwyczaj jest ok, pracuje płaci podatki. Potem to się robi gorzej, ich dzieci sobie nie radzą, a dzieci ich dzieci jeszcze gorzej. Statystyki i dane masz w prezentacjach na kanale Stefana.
No nie bardzo... tacy Latynosi generalnie się aklimatyzują, ale to potrwa... kiedyś tak było z Włochani, Irlandczykami, Polakami i Żydami... Tylko murzyni są trwale nie zdolni do niczego... a i tu się okazuje, że chodzi generalnie o murzynów lokalnych.Polskich tak, ale mowa jest o imigrantach w USA, a Polskę podałem dla przykładu. Gdzie akurat chyba Ukraińców jest najwięcej(tego nie wiem). W USA w latach 60 Kennedy wprowadził prawo które zmieniło bieg imigracji do USA z głównie europejskiej, na kraje trzeciego świata. Nie znam dokładnie zapisów ustawy, ale tak zmieniły się trendy. Ludzie z 3ciego świata głosują przeważająco na demokratów, a Ci obiecują i dają socjal, chcąc zwiększać rozmiar państwa za głosy, kosztem obecnej ludności. Pierwsze pokolenie imigrantów zazwyczaj jest ok, pracuje płaci podatki. Potem to się robi gorzej, ich dzieci sobie nie radzą, a dzieci ich dzieci jeszcze gorzej. W dodatku biorą socjal w o wiele większym stopniu niż biali. Statystyki i dane masz w prezentacjach na kanale Stefana, nie ma w tym ksenofobii.
W imigracji gdzie nie ma socjalu nie ma nic złego. Ale jak masz system opresyjny w postaci walfare stete, to sprawa się robi nieciekawa. Bo system wspiera ludzi, którzy inaczej by w ogóle nie przyjechali, albo wróciliby po porażce na rynku pracy.
Sory za skasowanie posta, chciałem później napisać na spokojnie jeszcze raz, bo się spieszyłem.
Ja nie mogę tylko zrozumieć jednego, dlaczego jest tam aż tylu idiotów którzy kupują taką durną propagandę? Czy pranie mózgów jest aż tak skuteczne?Ej, Szwaby! Jak tam islamskie rypanko? A zapomniałem, groźniejszy od nich jest wilk z Borów Dolnośląskich, który jeszcze nic nie zagryzł .
To chyba zależy od tego, jakie masz źródła informacji. Oglądam często Stefana Molyneux, gdzie korygował kłamstwa puszczane na niego w mainstreamie, oraz czasem WeAreChange, więc łatwiej mi zauważyć, jak ktoś go nieuczciwie ocenia. Z tej perspektywy uważam, że to napisał paweł-l było inspirowane własnie w większości straszakami i propagandą. Chociaż zgadzam się, że jego protekcjonizm to już nie wolnościowa idea i jest na minus, ale ideałem to go nikt nie nazywa. Natomiast samo bronienie granic przez islamem i nielegalnymi imigrantami to akurat uważam za plus, z czysto demograficznych powodów. Jeśli taka imigracja byłaby kontynuowana, to to znaczyłoby koniec Ameryki na zawsze. Upadający pod naciskiem socjalu kraj, który Demokraci by zniszczyli.
Przy obecnej ilości długu w gospodarce nie jest możliwe wprowadzenie standardu złota.President Trump Says He May Reintroduce The Gold Standard
Jego wartość obecnie gwałtownie się zmienia bo nie sposób racjonalnie wycenić aktywów finansowych czy nieruchomości.The value of gold can swing tremendously,
No nie bardzo... tacy Latynosi generalnie się aklimatyzują, ale to potrwa... kiedyś tak było z Włochani, Irlandczykami, Polakami i Żydami... Tylko murzyni są trwale nie zdolni do niczego... a i tu się okazuje, że chodzi generalnie o murzynów lokalnych.
Ludność Niemiec to ponad 80 milionów. Ta skala imigracji uchodźców z ostatnich 2 lat jest za mała, żeby rozwalić Niemcy, musiałoby ich być z 5-10 razy więcej. Ameryka poradziła sobie z 12,5% murzynów (najgorsza zaraza) przez setki lat, ale to był wolnorynkowy kraj. Niemcy z 5 milionami czarnuchów już by miały problemy.
Jak widać tak. Pamiętasz przypadki jak zgwałcona przez islamistów Niemka oskarżyła rdzennych białych Niemców, żeby nie wzbudzać nienawiści wobec imigrantów? Albo inny kolo (nie pamiętam czy Niemiec czy inny lewakland), który beczał, że deportują muzola, który go zgwałcił? No właśnie.Ja nie mogę tylko zrozumieć jednego, dlaczego jest tam aż tylu idiotów którzy kupują taką durną propagandę? Czy pranie mózgów jest aż tak skuteczne?
Po pierwsze, skąd rozumowanie w stylu "libertarianie nie mogą być biznesmenami/biznesmeni nie mogą być libertarianami"?Trump jest typowym biznesmenem także nie może być libertarianinem, to chyba logiczne nie? Nie ten poziom...
Ponad 16 mln mieszkańców Niemiec (ok. 20%) to osoby z tłem migracyjnym (Personen mit Migrationshintergrund), z których 7,4 mln nie posiada niemieckiego obywatelstwa.Ludność Niemiec to ponad 80 milionów. Ta skala imigracji uchodźców z ostatnich 2 lat jest za mała, żeby rozwalić Niemcy, musiałoby ich być z 5-10 razy więcej. Ameryka poradziła sobie z 12,5% murzynów (najgorsza zaraza) przez setki lat, ale to był wolnorynkowy kraj. Niemcy z 5 milionami czarnuchów już by miały problemy.
I co na to Alex Jones?
Facet mający świadomość, że ISIS to wytwór służb specjalnych, dwoi się i troi w poparciu gościa, który zapowiada walkę z ISIS (wygląda na to, że wszystkie wojenki będą kontynuowane, a może dojdzie też konflikt z Iranem). Ciekawe kuriozum. Przepełnia mnie ciekawość, co za kilkanaście miesięcy prezydentury Trumpa będzie nawijał Alex.
Podobnie jak z Al-kaidą. USA szkoliło Bin Ladena, a ten później się obrócił przeciwko USA.
I co zrobił ten Bin Laden?