Donald Trump: nadzieja libertarian...czy Amerykanski Kukiz?

Czy Donald Trump jest nadzieja na libertarianskie zmiany w USA?

• Total voters
    120
OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Co do Parkow i plac dla kobiet to w momencie, w ktorym robilem test Gary mial takie same odpowiedzi jak ja (czyli koszerne)i zgadzal sie ze mna w 90%. A teraz spadl u mnie na pozycje druga, i tylko 77% zgodnosci! WTF?! Cruz bardziej libowy od Garyego? Gary zaczal lasic sie do wyborcow "umiarkowanych'' czy test jest trefny?

I jeszcze jedna ciekawostka:
Should the government be allowed to seize private property, with reasonable compensation, for public or civic use?
Gary Johnson: No, and the government should never be allowed to seize private property

You: Yes, but only in extreme cases of national emergency
(po prostu jestem realistą - rząd się nie będzie pierdolił w tańcu na wypadel klęsk żywiołowych albo wojen, dlatego warto by było takie rzeczy z góry przewidzieć w prawie

No to jestes mniej koszerny od moich Chinskich studentow. Kiedys sie ich pytalem czy jak beda Japonce robic inwazje i twoj dom to najlepszy punkt obronny dla Chinskiej armii to czy ta armiarma prawo zajac twoja chate, to wiekszosc powiedziala, ze nie ma i chuj. Takie z nich propy hehe.

OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Napisałeś, jakby nie wiem, jakie peany tam wypisywał, podczas gdy chodzi mu tylko o politykę zagraniczną. Walter Block zawsze uznawał prymat polityki zagranicznej nad polityką wewnętrzną (dlatego też zresztą przedkłada Sandersa nad Clinton).

On zbiera ludzi aby tworzyc ruch poparcia dla Trumpa! To jest bardziej zaskakujace niz "pean".

P.S. Mnie to dziwi, ze liby wciaz wierza w rozne Amerykanskie konserwy. Maurycy tez wierzyl w Buchanana, popieral go czynnie, przekonywal, etc. A ta zakuta pala dalej wypisuje np. na lamach LewRockwell.com, ze przyczyna wszelkiego zla jest wolny handel, tani pracownicy z Meksyku i prochy. Takich ludzi jak Buchanan i Trump nigdy nie uda sie przekonac do idei wolnosci.

OP
OP
libertarianin.tom

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
K**** nie wierzę własnym oczom...
Nigdy temu typowi nie ufałem, ale nie sądziłem że jest takim komuchem.

Jak przy poprzednich wyborach zarzekal sie, ze nigdy nie pozwoli na legalizacje twardych narkotykow to juz mialem go na oku... Ale to to juz jest totalnie porabane. Ale jak wczesniej mowilem: nie wiem czy mozna temu testowi wierzyc. W zeszlym tygodniu pisalo, ze Johnson uwaza, iz tylko wlasciciel biznesu ma prawo decydowac o placach. Wiec sam nie wiem...

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 855
Takich ludzi jak Buchanan i Trump nigdy nie uda sie przekonac do idei wolnosci.
Block nigdzie nie napisał nic innego. Jest to czysto strategiczne zagranie - Block uznaje politykę zagraniczną za najistotniejszą, więc wybrał kandydata, z którego polityką zagraniczną zgadza się najbardziej i go promuje jako najmniejsze (w jego mniemaniu) zło.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Ale jak wczesniej mowilem: nie wiem czy mozna temu testowi wierzyc. W zeszlym tygodniu pisalo, ze Johnson uwaza, iz tylko wlasciciel biznesu ma prawo decydowac o placach. Wiec sam nie wiem...

To co było wcześniej, odpowiada temu co można znaleźć w wypowiedziach Johnsona sprzed kilku lat:

Question: In what new ways do you intend to rectify the inequalities in the workplace, specifically regarding females making only 72% of what their male counterparts earn?

Gary Johnson: Though the idea of equal pay for equal work is a laudable goal, it is hardly the place of the federal government to tell employers and women how to interact with each other. In many industries, when adjusted for education and experience, women have achieved pay paritywith men. And that is a great accomplishment. However, adding an extra level of government regulation will likely have unintended consequences, such as higher unemployment for women, rather than actually addressing discrimination when it occurs.

Najbardziej prawdopodobna przyczyna tej zmiany wg mnie to interwencja samego Johnsona.

Gary Johnson chciałby też zmuszać muzułmanki do odsłaniania twarzy (sugerując, że Szariat nakazuje noszenie burki, co jest nieprawdą).
Surprisingly for a libertarian, Johnson, who recently resigned as the CEO of Cannabis Sativa, a marijuana marketing form, said that he would sign a bill banning the wearing of burqas in America. Sharia, he insisted, was not an expression of religion but of “politics” and hence many of its practices could be banned or limited without running afoul of the Constitution.

Ostatnia edycja:

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Co jakiś czas libertarianie czują potrzebę "zadziałania realnie", bo powolny wpływ ideowy wydaje się mało skuteczny. A jedynym sposobem działania realnie w polityce jest poprzez tych, którzy już tam są. Stąd co jakiś czas wybierany jest kandydat "mniejsze zło" i w nim pokładana jest nadzieja. Teraz, bo dopierdala lewakom, z którymi libowie ostatnio nie dawali sobie rady, szczególnie mając wielu w swoich szeregach.

Niestety, mam wrażenie, że zawsze kończy się to tak samo - kandydat robi potem co innego dymając libów, albo w ogóle nie wchodzi i jest ogólne rozczarowanie. I sytuacja się powtarza, co pasuje do einsteinowskiej definicji szaleństwa. Cantwell oszalał na punkcie Trumpa i kocha nawet już policję, jeśli tak pałuje lewactwo.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Media w USA szczują na Trumpa dokładnie tak samo jak wyborcza i wsi24 w Polsce, na Macierewicza, Kaczyńskiego czy Korwina. Te same metody, te same mechanizmy i podobne efekty. Ciekawe jak tam w USA z "armiami trolli"? Przecież mało kto wierzy, że armie trolli są tylko w Rosji, czy tylko w Polsce.

Ja widzę podobieństwa w zachowaniu KOD-owców i anty-trumpowych histeryków.

Ostatnia edycja:

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
https://berniesanders.com/issues/income-and-wealth-inequality/

Czas na program i reformy Berniego Sandersa.

PROBLEM nierówności dochodów i bogactwa:
Ameryka ma obecnie najwięcej nierówności w tym zakresie na całym świecie! Różnica w dochodach pomiędzy najbogatszymi, a resztą nie była tak duża od 1920 roku. Ewidentnie coś jest nie tak, jeśli najbogatszy promil społeczeństwa ma prawie tyle samo pieniędzy co 90% najbiedniejszych.
Pracujemy dłużej za mniej, a procent biednych dzieci jest u nas jednym z najwyższych na świecie, jeśli weźmiemy pod uwagę kraje wysoko rozwinięte.

Jako prezydent, zamierzam zmniejszyć te nierówności w następujący sposób:
- Zażądam, aby bogate i wielkie korporacje płaciły uczciwą część swoich dochodów! Zablokuję tym korporacjom możliwość unikania podatków poprzez przenoszenie swoich pieniędzy do innych krajów. Stworzę podatek progresywny spadkowy dla najbogatszych 0.3% Amerykanów, którzy dziedziczą więcej niż 3,5 miliona dolarów.
- Zwiększę płacę minimalną z 7,25$ do 15$ do 2020 roku. W 2015 nikt, kto pracuje 40 godzin tygodniowo, nie powinien być biedny!
- Przywrócę do pracy 13 milionów obywateli poprzez zainwestowanie tryliona dolarów w przeciągu 5 lat na przebudowę dróg, mostów, kolei, lotnisk, portów i innych rzeczy.
- Stworzę milion miejsc pracy dla młodych Amerykanów poprzez zainwestowanie 5,5 biliona dolarów w program "praca dla młodzieży". Poziom bezrobocia u młodych wychodzi poza skalę, to niedopuszczalne!
- Walczenie o równość wypłaty. To nie do pomyślenia, że kobiety zarabiają 78 centów za każdego dolara, który zdobywa mężczyzna!
- Darmowe czesne. Każdy kto pracuje ciężko powinien mieć możliwość pójścia na studia.
- Zmuszenie pracodawców do zapewnienia co najmniej 12 płatnych tygodni zwolnienia z powodów zdrowotnych oraz z powodów rodzinnych (dziecko), 2 tygodni płatnych wakacji i 7 dni z powodu choroby.
- Ułatwienie pracownikom na zapisanie się do związków zawodowych. Jednym z głównych powodów upadku klasy średniej jest zaniedbanie praw pracownika do wspólnego walczenia o lepsze wynagrodzenie i dodatki.

Więcej mi się nie chce. xD

Kurwa, Ameryka pełna komuchów. :<

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Mariusz Max Kolonko o opowiada atakach na Trumpa. Poruszył przy okazji wątek, sponsorowania lewaków przez gryndera Sorosa (~5:00).

Ostatnia edycja:

Eli-minator

zdrajca świętych dogmatów
698
1 673
"Czas na program i reformy Berniego Sandersa"

Po co się spuszczać nad tą czerwoną prostytutką, którą zresztą kilkanaście godzin wcześniej hilarka rozsmarowała ostatecznie?

W Ameryce wciąż w grze są kandydaci godni szacunku:

Oczywiście inną rzeczą jest wartościowy kandydat, a inną przyszły zwycięzca. Stawiam na Trumpa, ale hilarzyści tanio skóry nie sprzedadzą i mają realne szanse na kobitę jako swego zwycięzcę.

The Silence

Well-Known Member
430
2 595
Anonymous wypowiadają Trumpowi “wojnę totalną”

Hakerzy z grupy Anonymous oficjalnie poinformowali o rozpoczęciu “wojny totalnej” republikańskiemu kandydatowi na prezydenta USA, Donaldowi Trumpowi.

Hakerzy Anonymous deklarują, że 1 kwietnia zablokują strony internetowe Donalda Trumpa. Ponadto zapowiedzieli akcję uderzającą w kampanię wyborczą kandydata Republikanów. Na nagraniu zamieszczonym w serwisie Youtube aktywiści wyjaśniają, że tak radykalne kroki zostaną podjęte ze względu na kampanię “niespójną i pełną nienawiści”.

Zdaniem Anonymous, Trump swoim postępowaniem zszokował cały świat, dlatego też apelują o wsparcie akcji wszystkie osoby “posiadające komputer”.

To nie jest ostrzeżenie. To deklaracja wojny – deklaruje lektor występujący w filmie.

Akcja ma rozpocząć się 1 kwietnia i potrwać do końca wyborów prezydenckich w USA.

Potrzebujemy zatrzymać jego witryny internetowe, żeby zbadać i wyciągnąć na światło dzienne rzeczy, których on sam nie chce ujawniać. Musimy rozmontować jego kampanię i sabotować jego markę – uważają Anonymous.

Źródło: http://ndie.pl/anonymous-wypowiadaja-trumpowi-wojne-totalna/

Wkurzyła mnie ta informacja nie dlatego, że anonymusom nie podoba się Trump, bo ja sam mam odnośnie jego mieszane uczucia. Denerwująca jest dlatego, bo przeszkadza im w Trumpie to co ja akurat u niego lubię - brak politycznej poprawności i walenie prosto z mostu.

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Skoro sam Martin Schulz atakuje Trumpa, to ja coraz bardziej zaczynam Trumpa lubić. Na zasadzie wroga mego wroga...
Obłęd! Schulz wtrąca się w sprawy USA i atakuje Donalda Trumpa!
(Schulz) Oświadczył we francuskiej telewizji i-Tele, że woli, aby wybory wygrała Hillary Clinton niż Donald Trump.
W opinii Schulza, ani Europa ani Stany Zjednoczone nie są przygotowane na prezydenturę Trumpa, ponieważ nie ma on żadnego doświadczenia w sprawach międzynarodowych oraz jest populistą, który "wszędzie szuka kozła ofiarnego, ale nigdy nie przedstawia konkretnych rozwiązań".
A Regan czy Obama mieli wcześniej jakieś doświadczenie w sprawach międzynarodowych? Wielu prezydentów USA nie miało takiego doświadczenia, bo od tego są doradcy.
Oj, boli niemieckiego socjalistycznego spaślaka lewacka dupa, boli, boli...

A

Antoni Wiech

Guest
Skoro sam Martin Schulz atakuje Trumpa, to ja coraz bardziej zaczynam Trumpa lubić. Na zasadzie wroga mego wroga...

Ja tam Trumpowi nie ufam, ale Schultz jest śmieszny. On to z kolei ma takie doświadczenie międzynarodowe, że jest współodpowiedzialny razem z Merkel za wywołanie największego kryzysu unijnego od czasu powstanie UE jednocześnie wzmacniając lokalne antyunijne nacjonalizmy.

Ale tak to jest, jak się uważa, że większym zagrożeniem dla UE są wewnętrzne potyczki rządu w Polsce niż sprowadzenie do Unii muslimskich uchodźców (i wcale nie chodzi o to, czy to jest dobre czy złe, ale jakie wywołuje efekty w państwach UE).

Dodatkowo, proponowanie zbudowania muru na granicy z Meksykiem oraz pomysły wyjebania nielegalnych imigrantów to dla niego nie jest konkretne rozwiązanie? :D Być może chodziło mu tylko o sprawy międzynarodowe (nie sądzę), ale Trump przecież wyraźnie mówił, że trzeba wysłać przeciw ISIS piechotę amerykańską, więc tutaj również Schultz bredzi.

Ja przypuszczam, że dla Shultza i innych lewaków tzw. konkretnie rozwiązanie = musi powstać komisja. Bez wpierdalania kawioru za pieniądze podatników i debatowania, najlepiej jak najdłużej oni po prostu są chorzy. Najpierw komisja, później debata, a na koniec najlepiej jakiś dekret ogłoszony na specjalnie stworzonej stronie internetowej (najlepiej za 5 koła euro).

Do góry Bottom